Serre Chevalier

U srcu francuskih Houte Alpa, nalazi se Serre Chevalier, jedan od najvećih skijaških centara u Francuskoj. Skijalište uključuje 250 km ski staza koje se nalaze na visinama od 1200 do 2830m/nv.  Obzirom da je skijalište zaista veliko i da nema velikih gužvi, to će skijašima posebno olakšati skijanje i omogućiti uživanje na prekrasnim terenima. Ski centar ima čak 107 ski staza od kojih 14 crnih, 39 crvenih, 31 plavu i 23 zelene, dok samo skijaško područje pored centralnog Briancona, obuhvata nekoliko zimskih turističkih mesta: Puy Saint Andre, Puy Saint Pieere, Chantemerle, Villeneuve i Le Monetier les Bains.
Najviši vrh je Yret Pike, koji izlazi na 2830 metara nadmorske visine. Možda i najlepši deo skijališta se nalazi iznad mesta Villeneuve, gde je upravo i turistička atrakcija - ledena pećina, za posetioce otvorena svakoga dana.

 

 

 KARAKTERISTIKE SKI CENTRA

Izlazna stanica - 2830m
Srednja stanica - 2100m
Početna stanica - 1200m
Visina naselja - 1400m
Broj staza - 107 (250km)
Zelene staze - 23 (57km)
Plave staze - 31 (81km)
Crvene staze - 39 (80km)
Crne staze  - 14 (32km)
Broj liftova - 57

 


Brijanson (fr. Briançon) je grad koji leži na visini od 1300 m/nv i na samo 13 km od granice s Italijom. Boraveci u Brijansonu, možete uživati u izuzetnom okruženju planinskih vrhova. Ulice grada će vas očarati, a slobodno vreme se može provesti u brojnim restoranima ili kafanama.

Tokom odmora opustićete se baveći se različitim aktivnostima. Gradić pruža mogućnost bavljenja zimskim sportovima, raftingom, kajakom, kupanjem u bazenu, jahanjem, paraglidingom. Ako imate želju za mirnim odomorom, Brijanson će vam ponuditi prelepi park, bioskope, kuglanu, a za osobe koje vole reskirati tu je Casino Brincon.

Mesto se nalazi u regionu Provansa-Alpi-Azurna obala (Provence-Alpes-Côte d'Azur), u departmanu Gornji Alpi (Hautes-Alpes). Po podacima iz 1990. godine broj stanovnika u mestu je bio 11.041, a gustina maseljenosti je iznosila 393 stanovnika/km2.

      Detaljnije o Brijansonu . . .


Serre ChevalierVideo klipovi iz ovog ski centra

Video klipovi skijaša iz ovog ski centra

Pogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Serre Chevalier - skijanje na padinama srednjovekovnog Briancona

Zimujte u jednom od top francuskih skijališta - Serre Chevalier, na skijaškim terenima koji se spuštaju u srednjovekovni Briancon, grad koji je zbog svoje osobenosti pod zaštitom Unesco-a. Skijanje na visinama od preko 2800m, ogromna skijaška regija i boravak u ambijentu i u duhu srednjega veka su odlike kojima se druga skijališta ne mogu pohvaliti.

Detaljnije...