Goldeck

Skijalište Goldeck se nalazi u zapadnom delu austrijske regije Koruška iznad mesta Spittal. Skijaško područje se prostire na 63 ha između 556 m i 2.142 m nadmorske visine. Glavna odlika skijališta su dobro uređene staze i moderne žičare. Sastoji se od ukupno 30 km staza, od toga 9 km teških, 10 km srednje težine i 11 km laganih staza. Skijalište nudi najširi spektar mogućnosti za sve, od početnika do naprednih skijaša.

Sistem žičara na skijalištu Goldrek čine dve gondolske žičare, dve šestosed žičare i pet ski liftova ukupnog kapaciteta od 8000 skijaša/sat.
 
Na skijalište se izlazi 8-sedom gondolom "Goldeckbahn II" koja polazi iz samomog mesta Spittal na 547m/nv, a koja skijaše izvlači na vrh "Bergstation" na 1780 m/nv odakle su lako dostupni ostali delovi skijališta. Na polaznoj stanici žičare skijašima je (uz doplatu) na raspolaganju dobro organizovan "ski depo" sa svlačionicama i sigurnim ski ormarima u grejanom prostoru gde možete u sve dane boravka ostavljati svoju ski opremu i komforno se vraćati do smeštajnih obkjekata. Tu na polaznoj stanici gondole može se rentirati ili servisirati ski oprema, a takođe i ugovoriti škola za sve nivoe skijanja i vožnje snowboarda.

Na skijalištu Goldreck se nalazi najduži crni spust u Austriji. Staza "Talabfahrt" dužine nepunih 9 km polazi sa vrha, pa do dna pomenute gondole "Goldeckbahn II".

Snowborderima i freeride skijašima je posebno interesantan odlično dizajniran Snowpark sa različitim elementima za sve veštine vožnje od početnika do srednjih i naprednih korisnika. Svakako treba napomenuti i prostor od 50 ha za freeride vožnju.

Sezona na Goldecku počinje od sredine decembra do početka aprila, a osim skijanja, postoji mogućnost sankanja, klizanja, nordijskog skijanja, vožnje paraglajderom.

Pristup: Beograd - Zagreb – Ljubljana – tunel Karavanke – Villach – Spittal
Udaljenost: Oko 670 km od toga samo poslednjih 5 km nije autoput.

KARAKTERISTIKE SKI CENTRA GOLDECK

- Najvišlja izlazna stanica: 2142 m.
- Najniža pocetna stanica: 556 m.
- Visinska razlika: 1586 m.
- Površina skijališta 63 ha.

- Ukupno ski liftova: 9
   - Gondole 2
   - Sedežnica 2 (šestosedi)
   - Vučnih ski liftova 5

- Ukupna dužina staza: 30 km
   - Plavih staza: 11 km
   - Crvenih staza 10 km
   - Crnih staza: 9 km

- Cross-country staza: 25 km
- Snow park
- Freeride arena   
- Bebi ski liftova 3
- Staza za sankanje


Goldeck - AustrijaPogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Koruška - Austrija - Produženi ski vikend u tri ski centra Koruške

Produženi ski vikendi i praznična skijanja u Koruškoj (aus. Kärnten, eng. Carinthia), omogućavaju vam trodnevno/četvorodnevno skijanje u različitim ski centata ove, nama najbliže austrijske regije. Smeštaj je najčešće organizovan u gradu Villach, ali u zavisnosti od konkretnog programa i toga koji će se ski centri skijati, može biti i u nekom drugom mestu ove regije. Od hotela se svakoga dana programa skijaši voze do ski centra koji je toga dana u planu. U zavisnosti od konkretnog termina, ski centri u kojima se ovaj program može realizovati su sledeći: Bad Kleimkirchheim, Goldeck, Innerkrems, Nassfeld, Heiligenblut, Katchberg, Gerlitzen i Moltaler Gletscher.

Detaljnije...

Koruška skijališta u Austriji

Koruška (Kärnten), je najjužnija austrijska pokrajina smeštena u podnožju Karavanki između najviših alpskih vrhova. To je zemlja planina i jezera, bez obzira da li ste skijaši, planinari, biciklisti, lepotu Koruške doživećete na jedinstven i sebi svojstven način. Od početka decembra Koruška postaje veoma posećena zimska destinacija gde skijaši, borderi, kao i oni koji bi tek da se oprobaju u zimskim sportovima imaju pred sobom odličan i pouzdan sneg i savršeno doterane staze u nekom od mnogobrojnih ski centara.

Zbog blizine i odličnih uslova za skijanje, SkiBus organizije viišednevne, praznične i vikend skijaške ture, često u jednom aranžmanu kombinujući različite ski centre u ovoj pokrajini među kojima su i: Grossglockner - Heiligenblut, Gerlitzen, Moltaler glečer, Goldeck, Bad Kleinkirchheim, Innerkrems, Katschberg, Arnoldstein, Nassfeld, ...

Detaljnije...

Molltaler, Grossglockner-Heiligenblut - Hohe Tauern

Jedinstvena skijaška avantura u nacionalnom parku Hohen Taurern kojim dominura najviši vrh austrije Grossglockner koji se malazi na 3798 m/nv.

Skijanje se realizuje u dva visoka skijališta u regiji Koruška, Heiligenblut sa najvušim skijaškim vrhom na 2902 m/nv i glečersko skijalište Molltaler na kome skijaši stižu do 3122 m/nv.

Detaljnije...

Ski safari AUSTRIJA - ITALIJA - SLOVENIJA

Ski safari predstavljaju nezaboravnu višednevnu (3-5-7 dana) avanturu koja omogućava skijanje u različitim ski centrima u čak tri države: Italiji (Tarvisio, Sella Nevea); Austriji - Skijalištima Koruške (Gerlitzen, Bad Kleinkirchheim, Grossglockner, Nasfeld, Katschberg, Goldek, Innerkrems, Arnoldstein) i Sloveniji (Kranjska Gora, Krvavec, Cerkno, Vogel, Bovec). Smeštaj je u odgovarajućem hotelu iz koga je moguće lako i brzo doći do različitih skijališta, odakle se svakoda dana putuje na novu skijašku avanturu. Skijašima je pored raznovrsnosti skijališta, prvenstveno jer su ski centri iz tri različite države, na raspolaganju ugođaj i prijatan boravak u zimskom ambijentu mesta u kome smo smešteni.

Detaljnije...

Ski safari AUSTRIJA

Produženi ski vikendi, praznična skijanja i sedmodnevne i višednevne ski ture u Koruškoj (aus. Kärnten, eng. Carinthia), omogućavaju vam 3-dnevno / 4-dnevno / 5-dnevno, odnosno 6-dnevno il višednevno skijanje u različitim ski centata ove, nama najbliže austrijske regije. Smeštaj je organizovan u gradovima Villach ili Spittal, ili pak negde duž koruške regije u prirodi. Od hotela se svakoga dana programa skijaši voze do ski centra koji je toga dana u planu za skijanje. U zavisnosti od konkretnog termina, ski centri u kojima se ovaj program može realizovati su sledeći: Bad Kleinkirchheim, Goldeck, Innerkrems, Nassfeld, Heiligenblut, Katchberg, Gerlitzen, Moltaler Gletscher i dr.

Detaljnije...

Pošaljite svoj komentar

Komentari

Niko nije komentarisao ovu stranu.