Risoul i Vars - Forêt Blanche

Risoul zajedno sa Varsom formira skijalište Forêt Blanche, koje sa 180km ski staza i visinskom razlikom 1650m – 2750m predstavlja najveće skijaško područje u južnom delu francuskih Alpa (Hautes Alpe). Skijalište na dva dela razdvaja vrh Pic de Chabrières (2750m). Kao jedno od retkih francuskih neglečerskih skijališta, Forêt Blanche krasi bujna vegetacija, što je specifično za alpska skijališta niske nadmorske visine. Centar karakteriše preko 300 sunčanih dana godišnje, a položaj i veličina planinskog masiva osigurava dovoljno snega u zimskim mesecima.

Od 104 skijaške staze, ukupne dužine 180 km skijalište poseduje: 17 zelenih, 40 plavih, 37 crvenih i 10 crnih staza, koje su povezane sa 56 ski liftova i tanjira. Tu je još i 40 km staza za cross-country, kao i 2 snowparka (jedan snowpark u Risoulu i jedan u Varsu) Skijalište karakteriše izuzetno dobra pokrivenost topovima za veštački sneg i kvalitetno sređivanje staza. Forêt Blanche je dakle vrlo raznovrstan ski centar i nudi veliku mogućnost izbora za sve vrste skijaša i boardera. Velika površina centra omogućava ogroman broj off piste terena koji se protežu duž celog skijališta i ne retko prolazeći kroz šumu, završavaju se u selima Les Clauxu ili Saint Marie. U slučaju dobre pokrivenosti snegom, skijanje postaje pravi užitak za ljubitelje freeridea. Napominjemo da je za to ipak bolja strana Varsa.

KARAKTERISTIKE SKI CENTRA

Ukupna dužina ski staza: 180 km
Od toga:
- Dužina lakih staza: 99 km
- Dužina srednjih staza: 70 km
- Dužina teških / zahtevnih staza: 11 km.
Broj kategorizovanih staza: 112
Od čega je:
- Zelenih 17,
- Plavih 50,
- Crvanih 37,
- Crnih 8.
Ukupan broj žičara: 55 (36 vučnica, 17 sedežnica i 2 gondole).
Snowpark: 2 snowparka (jedan u Risoulu i jedan u Varsu).
Cross-country staze: 40km.

Risoul je francuski gradić koji je smješten je u srcu predivne četinarske šume i nalazi na nadmorskoj visini od 1900 m. Učeći na nedostacima ranije nastalog Varsa uspeo je ispraviti neke nedostatke i postati jedno od renomiranih ski centara u francuskim Alpama. Budući da je izgrađen namenski, Risoul je vrlo kompaktan i prilaz žičarama i skijalištu je vrlo dobro rešen.

Apres-ski je veoma raznolik uz veliki broj kafića, pabova, barova i noćnih klubova unutar samog gradića. U Risoulu spomenimo nezaobilazni Yeti bar, zatim noćne klubove La Place, La Licorne, Le Cherine i La Apache, kao i diskoteku The Morgan. Od dodatnih aktivnosti pored skijanja tu su klizališta, zatvoren bazen, ogoman bioskopski kompleks. Ovde možete probati paraglajding, vožnju motornim sankama, ali i upražnjavati šetnju sa krpljama po bespućima južnih Alpa. Na raspolaganju je širok spektar dućana, ski trgovina, ski servisa, trgovina odjećom, gift shopova itd.

Forêt Blanche je skijalište koje će zadovoljiti potrebe svih kategorija skijaša i boardera, vrlo je pristupačno i dobro opremljeno, sa tendencijom proširenja staza i modernizacije.

POGLEDAJTE JOŠ:

- Mapa mesta Risoul
- Mapa mesta Vars
- Nedeljna vremenska prognoza za Risoul i Vars
- Web kamere iz Risoula i Varsa


SLIKE - Risoul & VarsVideo klipovi skijaša iz ovog ski centra

Pogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Vars i Risoul (Forêt Blanche) - sedmodnevni ski programi


Boravite 7 dana u ski oblasti Forêt Blanche koga zajedno formiraju ski centri Vars i Risoul. Uživajte na 180km ski staza, koje se prostiru na visinskoj razlici od 1650m do 2750m. Forêt Blanche predstavlja najveće skijaško područje u južnom delu francuskih Alpa (Hautes Alpe), a karakteriše ga bujna vegetacija, što je specifično za alpska skijališta niske nadmorske visine. Centar odlikuje preko 300 sunčanih dana godišnje, a položaj i veličina planinskog masiva osigurava dovoljno snega u zimskim mesecima.

Detaljnije...