Valfréjus

Valfrejus je moderan, dobro dizajniran ski centar na 1550 m/nv. Nalazi se u podnožju vrha Ponte du Frejus 2934 m/nv, u dolini Maurienne u blizini italijanske granice i nedaleko poznatog ski domena "3 Doline" sa 600 km staza. Na skijalištu preovlađuju lake-plave i srednje-crvene ski staze, a ljubiteljima freestyle-a na raspolaganju je Snovpark. 11 žičara opslužuje više od 60 km ski staza, najviša stanica žičare se nalazi na nadmorskoj visini od 2737 m, na vrhu Punta Bagna, odakle se na sve strane pružaju prelepi pejzaži.

Grad je poznat po zgradama u savojskom stilu koje uokviruju centralni trg naselja sa restoranima, barovima i prodavnicama, u koji se direktno spušta ski staza. Na tom centralnom trgu zimi se postavlja klizalište za hokej, a tokom sajmova koji se svake nedelje organizuju možete probati lokalne specijalitete, uključujući savojske sireve. Uprkos dinamičnom razvoju kroz koji je Valfrejus prošao u poslednjih 15 godina, i dalje zadržava svoj poseban šarm i Alpsku atmosferu.

Jedna od najinteresantnijih staza je plava br.16 - "Le Jeu", duga 13 km, koja vodi od bivših bunkera na prevoju Pas du Roc na 2323 m/nv do podnožja u samo mesto. Veći deo skijališta se nalazi iznad 2000 m i orijentisan je na severu, što je svakako garancija dobrih skijaških uslova tokom zimske sezone. Poklonici Freeride takođe dolaze na svoje velikm prostranstvom za vožnju po dubokom snegu. Profil kvalitet skijališta sa visinskom razlikom od 1.200 metara (gde su često plave staze prilično crvene), veoma dobar odnos kapaciteta skijališta i broje kreveta, garantuje da će te skijati bez gužvi na stazama i žičarama.

Ski centar nudi niz drugih sportskih i kulturnih aktivnosti i opuštanje nakon dan skijanja uključujući i bazen. Otvoreni parking u centru je besplatan. Klizalište u centru nudi svoje usluge uz mogućnost najma klizaljki. U centru su takođe organizuju takmičenja za decu a večernjim satima ski i snowboard šou.

Valfrejus je odlična lokacija i idealna baza za "Ski Safari" - obilazak atraktivnih ski centara u dolini Maurienne. Na samo desetak kilometara se nalaze ski centri La Norma i Aussois za koje jedan dan važi Valfrejus skipas. Ako se uzme skipas Eski-Mo, može se na po jedan dan skijati još i u ski centrima Val Cenis i Bonneval sur Arc. Na 30-tak kilometara od Valfrejusa se nalazi mesto Orelle, odakle zahvaljujući gondoli može da se stigne do Val Thorensa i ski domena "3 Doline". Kroz tunel Frejus dužine 13 km za 15 minut se stiže do italijanskog skijališta Bardonecchia.

KARAKTERISTIKE SKI CENTRA VALFREJUS:

Nadmorska visina: 1550 - 2737 m
Ukupan broj ski staza - 23
Ukupna dužina skijaških staza - 63 km
 - 4 km crnih staza
 - 33 km crvenih staza
 - 28 km plavih staza
Žicara ukupno 11, od toga:
 - 1 gondola
 - 5 sedežnica
 - 3 ski lift

 

KARAKTERISTIKE SKI OBLASTI POKRIVENE Haute Maurienne Vanoise SKIPASOM:

- Skipas za 6 skijališta: Val Cenis, Bessans, La Norma, Val Frejus, Aussois i Bonneval sur Arc
- Ukupno 350 km alpskih ski staza i 200 km nordijski ski staza.
- Vreme putovanja između skijališta 30 do 40 min.
- Prvi dan obaveznog skijanja u mestu gde je smeštaj.
- Skipas bez fotografije.
- Besplatan shuttle autobus između skijališta određenim danima.
 
- Skijališta:
   - Val Cenis Vanoise: 57 ski staza dužine 125 km. Mesto na 1400 mn/v, skija se do 2800 mn/v.
   - Aussois:               21 ski staza dužine 55km. Mesto na 1500 mn/v, skija se do 2750 mn/v.
   - Bonneval sur Arc:  19 ski staza dužine 25km. Mesto na 1850 mn/v, skija se do 3000 mn/v.
   - La Norma:            27 ski staza dužine 65km. Mesto na 1400 mn/v, skija se do 2750 mn/v.
   - Valfrejus:             23 ski staza dužine 65km. Mesto na 1550 mn/v, skija se do 2740 mn/v.
   - Bessans:              5 ski staza dužine 3 km. Mesto na 1700 mn/v, skija se do 1840 mn/v, 133 km staza za skijaško trčanje i biatlon strelište...


Pogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Valfrejus - sedmodnevni ski program

Valfrejus - sedmodnevni skijaški programi u toku zimske sezone, sa akcentom na zimski raspust, u jednom od brojnih skijališta Maurinne doline, koja je poznata po velikom broju ski centara. Osnovi ski pas pored ski centra Valfrejus podrazumeva i La Norma pa je skijašima neograničeno svih 6 dana na raspolaganju 135 km skijaških staza. Ski centri su povezani besplatnim skibusom. Programom je obuhvaćeno sedam noćenja, šestodnevni ski pas i prevoz. Smeštaj iz ponude je apartmanskig tipa i jako je dobrog nivoa kvaliteta, često i sa dodatnim sadržajima...

Detaljnije...