Skopelos

Ostrvo koje je u svetu postalo poznato nakon čuvenog mjuzikla „Mama Mia“ u kome glavne uloge tumače Meril Strip i Pirs Brosnan. Po legendi ostrvo su naselili Krićani u vreme bronzanog doba, a danas ima nešto više od 4500 stanovnika. Krasi ga tradicionalna ostrvska arhitektura i kuće sa drvenim balkonima. Ovo ostrvo odlikuje netaknuta priroda, zelenilo borovine i kristalno čisto more.

Površina je oko 96 km², dužine 21 km i maksimalne širine 8 km. Pripada severnim Sporadima i nalazi se između ostrva Skiatosa i Alonisosa. Plaže su raznovrsne,od peščanih do šljunkovitih i kamenitih. Tirkizno more i obličast sitan šljunak plaže Mille je nešto što izmamljuje uzdahe. Ovde možete naići na potpuno divlje i puste plaže, dok su na zapadu natklonjene borovinom, na istočnoj strani možete videti divlji i goli stenoviti krš. Fascinantni prizor plaže Agios Joanis na severoistoku ostrva je nešto što ne smete propustiti na ovom letovanju.

Ono po čemu se izdvaja naša ponuda, su solidni hoteli sa sasvim prikladnom cenom za taj tip smeštaja i uslugom koja se nudi. Poslovično ljubazno osoblje, turistički edukovano, pružiće vam maksimalan komfor i zadovoljstvo izbora ovih objekata. Saznaćete zašto smo izabrali baš ovaj smeštaj na Skopeosu, biće ovo pravi odmopr o kome ste sanjali prethodnih godina.


SLIKE - Grčka - Sporadi - ostrvo SkopelosPogledajte ponudu za ovu destinaciju:

Sporadi - tri ostrva (Skijatos, Skopelos i Alonisos) jedan program

Provedite 11 nezaboravnih dana u programu u kome ćete imati priliku da posetite tri ostrva Sporada: Alonisos - 4 dana, Skopelos - 3 dana i Skijatos - 4 dana. Program je namenjen pre svih istinskim ljubiteljima prirode i onima koji preferiraju aktivan odmor i avanturu. Ako volite da istražujete ostva i tragate za netaknutom prirodom, daleko od gužvi i turista - ovaj program je svakako za vas. Aranžman uključuje avio prevoz na relaciji Beograd - Skijatos - Beograd (u posebnim okolnostima mguće je da će biti organizovan i autobuski prevoz), boravak na sva tri navedena ostrva u odgovarajućem smeštaju, neophodne trasfere (transfer do aerodroma i trajekt između ostrva).

Detaljnije...

Letujte na Skopelosu

Letujte na Skopelos-u, ostrvu iz grupacije Sporada, koje se prostire između Skiatosa i Alonisosa. Skopelos odlikuje netaknuta priroda, zelenilo borovine i kristalno čisto more, a poznato je postalo nakon čuvenog mjuzikla „Mama Mia“. Plaže su raznovrsne, od peščanih do šljunkovitih i kamenitih. Tirkizno more i obličast sitan šljunak plaže Mille je nešto što izmamljuje uzdahe. Ovde možete naići na potpuno divlje i puste plaže, dok su na zapadu natklonjene borovinom, na istočnoj strani možete videti divlji i goli stenoviti krš. Fascinantni prizor plaže Agios Joanis na severoistoku ostrva je nešto što ne smete propustiti na ovom letovanju.
Letnji aranžmani na Skopelosu uključuju: 10 / 11 noćenja u izabranom smeštajnim objektima sa pratećom uslugom, odgovarajući avio / autobuski prevoz, te neophodne kopnene i pomorske transfere.

Detaljnije...