Montgenèvre

 

Montgenevre je jedno od prvih skijališta u Francuskoj, izgrađen je davne 1907 godine i nalazi se na samoj Italijanskoj granici. Mesto je kombinacija tradicionalnog alpskog sela i modernog skijališta koje je povezano u jedno od najvećih skijaških oblasti nazvanoj Via Lattea (Mlečni put) poznato i po tome da su se tu održale Zimske olimpijske igre 2006 godine. Zimska sezona  počinje krajem novembra i završava se krajem aprila.

Iz sela koje se nalazi na 1860 metara nadmorske visine pa do vrha na 2700 metara je odlična pokrivenost snegom tokom cele zimske sezone, a 300 sunčanih dana godišnje i izuzetna panorama ostavljaju izuzetno pozitivan utisak. U samom mestu postoji  klizalište i snowboard park.
Via Lattea (Mlečni put) je skijaška oblast u čijem sastavu su ski centri Pragelato, Claviere, San Sicario i Sestriere koji se nalaze u Italiji i Sauze d’Oulix i Montegenevre u Francuskoj koja ima preko 400 km staza.

 

 

 

 

 

KARAKTERISTIKE SKI CENTRA

Izlazna stanica - 2700m
Srednja stanica - 2200m
Početna stanica - 1860m
Visina naselja - 1860m
Broj staza - 86 (100km)
Zelene staze - 7 (13km)
Crvene staze - 40 (36km)
Crne staze - 15 (17km)
Broj liftova - 33


MontgenèvrePogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Sestriere, ViaLattea - sedmodnevno skijanje na tragovima olimpijaca

Skijajte u olimpijskoj dolini, mestu gde su se takmičili najbolji skijaši sveta, na Zimskoj Olimpijadi 2006. godine. Provedite nezaboravne trenutke u jednoj od najboljih skijaških regija sveta Milky Way (it. La Via Lattea), koja obuhvata šest međusobno povezanih skijališta, od kojih je svakako najpoznatije Sestrijere. Visina skijališta koja garantuje sneg izuzetnog kvaliteta, veliko skijaško prostranstvo koje obuhvata 400km uređenih ski staza, dobar provod i mogućnost da u toku jednog zimovanja skijate u dve države, Italiji i Francuskoj, ovaj program čini posebno interesantnim. Paket aranžmani uključuju prevoz, smeštaj i skipas..

Detaljnije...

Montgenevre - sedmodnevno skijanje

Montgenevre, ski centar sa dugom tradicijom, jedan od prvih u Francuskoj izgrađen davne 1907. godine. Nalazi se na samoj granici sa Italijom na 1860 metara nadmorske visine na istoimenom putnom prevoju prema mestu Briancon.
Mesto je kombinacija tradicionalnog alpskog sela i modernog skijališta koje je povezano u jednu u najvećih skijaških oblasti nazvanoj Via Lattea (Mlečni put) sa 400 km ski staza. Osnovni skipas "Monts de Lune", pored skijališta Motgenevre pokriva i skijalište iznad mesta Claviere u Italiji i ima 130 km ski staza koje dsežu do 2.600 m/nv.
Aranžman obuhvata autobuski prevoz, apartmanski smeštaj i skipas.

Detaljnije...