Peio

U dolini, ispod vrhova "Ortles - Cevedale" planine, nalazi se Peio, mesto sa najvećom nadmorskom visinom u regionu Trentino. To je najstarije turističko odmaralište u regionu Val di Sole, poznato još od 1650. godine po svojim termalnim izvorima. Sve je zaista jedinstveno u čarobnom ambijentu Nacionalnog parka Stelvio.

Sa novom "Pejo 3000" gondolom, izgrađenom za sezonu 2010/11, skijalište je postalo veoma atraktivno, pa većina skijaša, bilo gde de je smeštena u regionu Val di Sole, odvoji bar jedan skijaški dan za Peio.

 Početak skijališta je u mestu Peio Fonti na 1400 m/nv, odakle kreće gondola Peio - Tarlenta na 2000 m/nv. Tu u Tarlentu polazi nova kabinska gondola "Pejo 3000", a izlazna stanica je na 3000 m/nv. Kapacitet kabine je 100 osoba, a vožnja do vrha traje 5,8 minuta.

Sa vrha nove gondole na 3000 m/nv kreće odlična crvena staza "Val della Mite" sve do polazne stanice ove gondole na 2000 m/nv, a spust se zatim nastavlja novom crvenom stazom "Variante dei Monti" do samog mesta Peio Fonti na 1400 m/nv, gde je i početak ovog skijališta. Spuštanje ovom stazom je jedno od najlepših i najuzbudljivijih u celim italijanskim Alpima.

Ukupna dužina svih staza je 16 km, a ukupna visina razlika skijališta je preko 1.800 metara.


KARAKTERISTIKE SKI CENTRA


Najniža polazna stanica: 1160m.
Naviša izlazna stanica: 3000m.
Visinska razlika: 1840m.
 Ukupna broj staza: 16, od čega je:
- 10 plavih
- 5 crvenih i
- 2 crne.
Ukupna dužina ski staza: 16km, od čega je 27% plavih, 59% crvenih i 14% crnih staza.
Veštačkim snegom pokriveno je 12 km ski staza.
Ukupan broj liftova: 6.
- Gondole: 2 (od čega je jedna nova velika kabinska gondola Pejo3000)
- Dvosedežnice: 1
- Trosedežnice: 1
- Četvorosedežnice: 1
- Skiliftovi:1.


PeioVideo klipovi iz ovog ski centra

Pogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Zimovanje u Italiji: Madonna di Campiglio - Folgarida - Marileva - Peio

Sedmodnevni zimski programi u prekrasnoj italijanskoj dolini Val di Sole, koja sa 270 km staza u sistemu od čak 97 žičara, posetiocima nudi vrhunske uslove za zimske sportove. Imaćete prilike da uzivate u ski oblasti Dolomiti di Brenta, koju čine četiri skijališta: Madonna di Campiglio, Folgarida, Marileva i Peio. Posebna atrakcija je uživanje u zimskim sportovima u jednom od najzvučnijih i najpoznatijih skijališta u Italiji, pa i na svetu - ski centru Madonna di Campiglio. Pored vrhunskih uslova za skijanje, ova skijališta krase i fascinantni krajolici i pejzaži impresivnih Dolomita.

Detaljnije...

Ostali ski centri u okviru Val di Sole:

Passo Tonale

Passo Tonale, glečer Presena, Ponte di Legno i Temu čine "Adamello Ski", bez sumnje jednu od izuzetnih italijanskih skijaških oblasti, koju odlikuje veliki broj ski staza i najsavremeniji objekti i oprema skijaške infrastrukture. Dolina Valcamonica, u kojoj se nalazi ovo skijalište, najveća je dolina u Italiji, a prostire se na granici izmedu pokrajna Lombardije i Trentina. Sastavni je deo Nacionalnog parka Stelvio i Parka prirode Adamello Brenta.
Ovde se može skijati na 105 km staza za alpsko i 50 km staza za skijaško trčanje, koje se prostiru izmedu 1150 i 3100 m/nv i posetiocima pored kvalitetnog skijanja pružaju nezaboravan pogled na uzbudljive panoramske pejzaže i krajolike. Visina od preko 3000m, glečer koji omogućava skijanje sve do polovine juna i obilje off-piste terena, ovu skijašku destinaciju čine posebno interesantnom ljubiteljima zimskih sportova.

Detaljnije...


Madonna di Campiglo

Jedno od najzvučnijih skijališta u Italiji a i na svetu, Madonna di Campiglio se nalazi na severu zemlje, smeštena između vrhova planina Adamelo i Dolomiti di Brenta i poseduje odličnu infrastrukturu – 57 ski liftova i 150 km staza, kao i 40 km staza za langlauf (nordijsko skijanje).

Detaljnije...


Folgarida - Marilleva

Na zapadu italijanske pokrajne Trentino, nalazi se dolina Val di Sole, koja je, kao što joj i samo ime govori, dolina obasjana suncem. Ovaj kraj prepun predivnih planinskih vrhova i pejzaža tokom zime karakteriše veliki snežni prekrivač. Upravo iz tog razloga ovde je podignuto nekoliko skijališta, pa je gotovo cela dolina ispresecana brojnim ski stazama. U centralnom delu ove doline nalazi se skijalište Folgarida - Marilleva, nastalo spajanjem dvaju odvojenih skijaških celina: Folgaride i Marileve. Skijalište sadrži 62 km skijaških staza, a povezano je u jedinstven ski sistem i sa daleko poznatijim i popularnijim skijalištem Madona di Campiglio - Pinzolo. Ovaj jedinstven sistem omogućava skijašima da imaju na raspolaganju 150 km uređenih ski staza, a sve to mogu preći bez skidanja skija i dodatnih tranfera, uživajući u fascinantnim Brenta Dolomitima.

Detaljnije...