Avoriaz

Avoriaz je skijalište koje se nalazi u samom središtu skijaške regije "Port de Soleil" koja obuhvata 8 mesta u Francuskoj i 4 u Švajcarskoj, sa ukupno 650 km staza. Naselje je većim delom izgrađeno na litici iznad doline Morzine na 1800 m/nv. U samom naselju nema saobraćaja, autobusi i automobili ostaju na parkingu ispred mesta, stvari uz doplatu prevozi ratrak, ali se mogu iznajmiti i sanke koje vuku konji.

Avoriaz je naselje impresivne arhitekture, a poloožaj apartmanskih zgrada obezbeđuje ski in - ski out, bez obzira u kojoj ste od njih smešteni. Osim skijanja u ponudi su i brojne druge aktivnosti: paragliding, vožnja sankama sa psećom zapregom, vožnja helikopterom, vožnja balonom, ronjenje pod ledom ali i kuglana, klizalište i fitness centar. Za decu je organizovano dječije selo Annie Famose.

Skijalište Avoriaz  se nalazi u francuskom delu skijaške regije Portes du Soleilsa, a sastoji se od 75 km ski staza (6 crnih, 14 crvenih, 26 plavih, 1 zelena).

Cela ski regija Portes du Soleil ili Kapija Sunca, kako je zovu lokalni stanovnici, sa 650 km staza (28 crnih, 104 crvene, 112 plavih, 34 zelene) i 212 ski liftova predstavlja jedno od najvećih skijaških podrucja na svetu. Celokupan ski domen se prostire izmedu Francuske i Švajcarske, a obuhvata sledeća mesta - skijališta:
 - U Francuskoj: Avoriaz; Les Gets; Morzine; Châtel; Abondance; La Chapelle d'Abondance; Saint Jean d'Aulps i Montriond.
 - U Švajcarskoj: Champeri, Morgins, Torgon, Val d' Illiez - Les Crosets - Champoussin.

Francuski deo ski regija "Portes du Soleil" je podeljena na dva sektora za koje postoji pojedinačni ski-pass kao i jedinstveni za celu regiju.
 - Sektor Morzine - Les Gets
   49 žičara i 64 staza (9 crnih , 27 crvenih , 23 plavih , 5 zelenih)
 - Sektor Morzine - Avoriaz
   36 žičara i 49 staza (6 crnih, 14 crvenih , 26 plavih , 4 zelene)

Skijaške staze su izuzetno široke, uvek dobro pripremljen  tako da se na njima može zaista uživati. Moguće je i noćno skijanje na osvetljenoj stazi a ljubitelji freestyle-a uživaće u odličnom snowparku.

KaKo stići:
Smer: Beograd > Zagreb > Ljubljana > Trst > Milano Novarra > Ivrea > tunel Mont Blanc > Cluses > Taninges > Morzine > Avoiaz.
Udaljenost od Beograda 1.350 km.

Portes du Soleil - ski mapaKarakteristike ski regije "Portes du Soleil"

Nadmorska Visina: 1100 – 2400 m
Ukupan broj ski staza - 285
Ukupna dužina skijaških staza - 650 km
 - 28 crnih staza dužine 80 km
 - 104 crvene staze dužine 260 km
 - 112 plavih i 34 zelene staze dužine 310 km
Nordijske staze za skijaško trčanje - 97 km

Avoriaz - ski mapaUkupno 212 žičare, od toga:
 - 4 gondole
 - 10 kabinskih žičara
 - 79 sedežnica
 - 105 ski liftova

Karakteristike skijališta Avoriaz:

Portes du Soleil - ski mapaNadmorska Visina: 1800 – 22170 m
Ukupna dužina skijaških staza: 75 km
 - crne staze dužine 6 km
 - crvene staze dužine 14 km
 - plave staze dužine 26 km
 - zelene staze dužine 1 km
Nordijske staze za skijaško trčanje - 36,5km


AvoriazVideo klipovi iz ovog ski centra

Pogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Portes du Soleil - Chatel, Avoriaz

Portes du Soleil - priuštite sebi nezaboravno zimovanje na padinama veličanstvenog Mont Blanca i u jednom programu skijajte u dve države, Francuskoj i Švajcarskoj. Fascinantni predeli, obilje snega po kojima je poznata ova regija zbog mikroklimatskih uslova stvorenih usled blizine Mont Blanca, kao i nesaglediva skijaška prostranstva, neće ravnodušnim ostaviti ni one koji u svojim nogama imaju veliki broj skijaških destinacija. Sedmodnevni ski aranžmani u jednom od najvećih svetskih ski domena - Portes du Soleil, koji u svojoj regiji sadrži čak 12 gradića Francuske i Švajcarske i poznata skijališta Avoriaz, Chatel, Morzine, čineći ski regiju koja obuhvata neverovatnih 650km ski staza (pokriva ogoman prostor koji leži na teritorijama država Francuske i Švajcarske).

Detaljnije...

Ostali ski centri u okviru Portes du Soleil - Chatel, Avoriaz:

Chatel

Chatel je šarmantno alpsko selo i istoimeno skijalište u francuskim Alpima, koje je sastavni deo grandiozne skijaške regije Portes du Soleil sa ukupno 650 km skijaških staza. Châtel je direktno povezan sa otalim skijalištima regije Portes du Soleil preko skijališta sa kojima se graniči i to:
- Avoriaz, a preko njega dalje sa oblašću  "Mozine i Les Gets"; 
- Morgin, a preko njega sa ostalim švajcarskim skijalištima Champoussin, Champery i Les Crosets.

Detaljnije...