Katschberg

Skijalište Katschberg se nalazi na granici austrijskih pokrajina Kärnten (Koruška) i Salzburg. Mesto Katschberghohe se nalazi u podnožju na 1.641 m/nv odakle kreću žičare prema dva vrha, Ainec 2.220 m i Tschaneck na 2.030 m/nv.

Suncem obasjano skijalište osvojiće Vas na prvi pogled. U njemu možete pronaći sve skijaške sadržaje gde vas očekuje 70 km skijaških staza sa 16 modernih žičara. Skijalište se prostire na nadmorskim visinama od 1.640 do 2.220 metara, a moderan sistem osnežavanja sa 700 topova za sneg osigurava pokrivenost ski staza snežnim pokrivačem.

Katschberg je poznat i po tome što se na ovom skijalištu nalazi i jedna od najdužih staza u Austriji, dužine 8 km koja vodi od vrha Aineck do mesta St Margarethen u podnožju.
Ima ukupno 34 skijaške staze, većinom su srednje teške - crvene dužine 50 km. Teških - crnih ima u dužini od 10 km, a isto toliko i lakih plavih. Tu je i 20km staza za skijaško trčanje. Skijalište poseduje i snežni par. Savremeni sistem žičara čine 2 gondole, 6 sedežnica i 9 ski liftova ukupnog kapaciteta 27500 skijaša na sat.

Zbog svojeg bogatog sadržaja za najmlađe, skijalište je idealno za porodično skijanje. Na skijalištu postoje igrališta za najmlađe, dječje staze, dječiji ski liftovi, dječja škola skijanja, osvjetljena staza za sankanje...

Ski centar Katschberg ima bogatu ponudu sadržaja za poske skijanja kao što su klizanje, sankanje, karlinv, vožnjha motornim sankama, zatvorene i otvorene bazene sa wellness sadržajima, tenis, a postoji mogućnost i noćnog skijanja. Postoji mnoštvo kafića, barova i diskoteka...

Skijalište Katschberg je od Beograda udaljeno oko 750 km. Putni pravac: Beograd - Zagreb - Ljubljana - Karavanke - Vilach, Spittal (autoput A10 za München) - izlaz u mestu Rennweg pred ulazak u tunel "Katschberg", a zatim dalje do mesta Katschberghohe.
 

KARAKTERISTIKE SKI CENTRA

- Najvišlja izlazna stanica: 2220 m.
- Najniža početna stanica: 1660 m.
- Visinska razlika: 590 m.

- Ukupno ski liftova: 16
   - Gondola 2
   - Sedežnica 6
   - Vucnih ski liftova 9

- Ukupna dužina staza: 70 km
   - Plavih staza: 10 km
   - Crvenih staza 50 km
   - Crnih staza: 10 km.

- Snowboard park
- Sankaška staza dužine 2 km
- Veštackim zasnežavanjem pokriveno 100% staza sa 700 ski topova.

 


Katschberg - ski centarPogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Koruška skijališta u Austriji

Koruška (Kärnten), je najjužnija austrijska pokrajina smeštena u podnožju Karavanki između najviših alpskih vrhova. To je zemlja planina i jezera, bez obzira da li ste skijaši, planinari, biciklisti, lepotu Koruške doživećete na jedinstven i sebi svojstven način. Od početka decembra Koruška postaje veoma posećena zimska destinacija gde skijaši, borderi, kao i oni koji bi tek da se oprobaju u zimskim sportovima imaju pred sobom odličan i pouzdan sneg i savršeno doterane staze u nekom od mnogobrojnih ski centara.

Zbog blizine i odličnih uslova za skijanje, SkiBus organizije viišednevne, praznične i vikend skijaške ture, često u jednom aranžmanu kombinujući različite ski centre u ovoj pokrajini među kojima su i: Grossglockner - Heiligenblut, Gerlitzen, Moltaler glečer, Goldeck, Bad Kleinkirchheim, Innerkrems, Katschberg, Arnoldstein, Nassfeld, ...

Detaljnije...

Ski safari AUSTRIJA

Produženi ski vikendi, praznična skijanja i sedmodnevne i višednevne ski ture u Koruškoj (aus. Kärnten, eng. Carinthia), omogućavaju vam 3-dnevno / 4-dnevno / 5-dnevno, odnosno 6-dnevno il višednevno skijanje u različitim ski centata ove, nama najbliže austrijske regije. Smeštaj je organizovan u gradovima Villach ili Spittal, ili pak negde duž koruške regije u prirodi. Od hotela se svakoga dana programa skijaši voze do ski centra koji je toga dana u planu za skijanje. U zavisnosti od konkretnog termina, ski centri u kojima se ovaj program može realizovati su sledeći: Bad Kleinkirchheim, Goldeck, Innerkrems, Nassfeld, Heiligenblut, Katchberg, Gerlitzen, Moltaler Gletscher i dr.

Detaljnije...