Erciyes

Erciies je najviša planina Centralne Anadolije sa vrhom koji dostiže do 3.916 metara. Nastala je erupcijom vulkana. Nalazi se 25 km južno od grada Kayseri i 27 km od istoimenog aerodroma. Ski centar je inicijalno nastao 2012. i stalno se širi sa tendencijom da postane jedan od najvažnijih skijaških centara Azije. Svake godine se grade nove skijaške staze, hoteli, zabavni sadržaji, a broj skijaša koji posećuju ovaj ski centar neprestalno raste. Do sada je u ovaj zmladi imski turistički centar investirano preko 250 miliona dolara.

Grad Kayseri je samo 70 km udaljen od poznate istoprijske turističke destinacije Kapadokije (Cappadocia).

Kao retko gde u svetu, ski centar Erciyes je sa gradom Kayseri povezan autoputem! To omogućava svima onima koji su u gradu lak i veoma brz transfer do polazne tačke skijališta, na 2120 m/nv. Shutle-busevi iz celog grada saobraćaju do skijališta (i nazad) tokom celog dana. Ski centar karekteriše velika nadmorska visina - prostire se između 2.120 i 3.360 m/nv; nove brze i moderne žičare - gondole i sedežnice.

Karakteristike ski centra Erciyes
- Najviša tačka skijališta 3.650 m/nv
- Najniža tačka žicare 2.120 m/nv
- Visinska razlika 1.240 m
Skijaških staza ima 18, ukupne dužine 55km, od toga:
    - Plave, lake - 18km
    - Crvene, srednje - 29km
    - Crne, teške - 8km
Skijalište je uvezano sistemom 16 žičara, od toga
    - Gondole - 2 (sa 8 i 10 sedišta)
    - Sedežnice - 11
    - Ski Lift, trake - 3
- Veštačkim osnežavanjem pokriveno 90% skijališta
- Poseduju Halfpipe i Snow park
- Staze za skijaško trčanje - 20km.


Erciyes ski centar - TurskaPogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Erciyes - skijanje u Turskoj

Iskoristite priliku i uputite se u skijašku egzotiku u 11-dnevnu ski avanturu – u najbolji turski ski centar Erciyes, koji izlazi na inpozantnih 3360m/nv. Skijalište koje poseduje oko 60 km uređenih ski staza, prostire se na istoimenoj vulkanskoj planini čiji je vrh od 3915 m/nv najviši u celoj regiji. Skijalište je potpuno novo i moderno, izgrađeno 2012. godine, a nalazi se na svega 30 minuta od milionskog grada Kayseri, u Anadoliji u centralnoj Turskoj.

Detaljnije...