Lago di Garda

Lago Di Garda je najveće jezero Italije. Nalazi se na severu države, između tri pokrajine:

Lombardije (provincija Breša), Veneta (provincija Verona) i Južnog Tirola (provincija Trento).

 

Jezero Garda udobno je smešteno između Alpa i doline reke Po. Na severu je okruženo strmim planinskim masivima, dok ga na jugu opasuju blago valoviti pejzaži. Južni deo jezera je širi i zbog svoje blage klime podseća na Sredozemno more.

Hiljade turista svake godine provode svoj odmor u regionu koji opasuje najveće jezero u Italiji. Jezero Garda privlači one željne sunca, ali i brojne ljubitelje jedrenja i surfere. Planinski masivi, s druge strane, mame planinare, vozače mauntin bajka i ljubitelje fri klajminga. Ipak, jezero Garda ima šta da ponudi i ljubiteljima kulture - istorijske spomenike, vile i dvorce. Na Gardi možete da uživate u raznolikosti italijanske kuhinje.

Tvrđava Skaliđer krasi ulaz u stari grad Sirmiona. Simpatične prodavnice životnih namirnica našle su svoje mesto u ulici Torri del Benaco. U staro jezgro grada turiste mame i brojni butici moderne garderobe. Još je nemački pesnik Gete svojevremeno na putovanju po Italiji bio opijen pitoresknim Malćezinom na istočnoj obali Veneta. Romantično šetalište duž jezera vredno je posete kao i žičara koja turiste vozi na planinu Monte Baldo. Plaže pokraj Malćezina idealno su mesto za opuštanje i sunčanje.

Prirodne lepote, slikoviti gradovi i blaga klima čine italijansko jezero Garda jednim od najposećenijih mesta za odmor u Evropi