4 Doline - 4 Vallees

Ski regija 4 doline (4 Vallees) se nalazi u Švajcarskoj u kantonu Wallis (u francuskom govornom području) i sa 412 kilometara skijaških staza koje se prostiru između 1400 i 3.300 metara/nv, jedno je od najvećih skijaških domena Evrope i najveći ski centar Švajcarske. Kao što mu i samo ime kaže, ovaj švajcarski zimski sportski region se sastoji od četiri dolie koje se prostiru na južnom delu toka reke Rhône.

Skoro 100 žičara povezuju doline i planinske vence, formirajući jedinstveni skijaški sistem sa velikim brojem ski staza. Ukupno pet skijaških naselja (mesta) širom regiona: Nendaz, Veysonnaz, Verbier, Thyon i La Tzoumaz služe kao polazišta za ovu skijašku regiju, a među njima svakako je najpoznatiji Verbier, kao jedno od najlepših i najmondenskijih skijaških naselja Švajcarske. Četiri Doline, sa 118 pojedinačnih staza raznovrsne težine, nude idealne uslove za skijanje svima, od početnika, porodica sa decom, pa sve do najiskusnih skijaša.

U potrazi za nečim posebnim, skijaši će u ski regiji vrhunac naći u spustu sa 3.330 metara visokog Mont-Fort glečera i istoimenog vrha. Pored neverovatnih planinskih krajolika i pejzaža sa fascinantnim pogledima na alpska prostranstva i dolinu reke Rone i obilja snega koji se ovde zadržava sve do kraja aprila, goste ove skijaške regije će zaseniti prelepa alpska naselja, našminkana i uređena na švajcarski način. Zanimljivost za posetioce predstavlja i najviši ski bife u Alpima, od koga polazi jedna od najzahtevnijih staza celokupnog ski sistema, namenjena ljubiteljima hupsera.

VERBIER
Verbier je svakako najpoznatije skijalište u ski regiji 4 Doline. To je šarmantan mondenski gradić koji se nalazi u jugozapadnom švajcarskom kantonu Valais na 1500 m/nv. Raspolaže sa preko 200 km skijaških staza, koje povezuju izuzetno moderne ski instalacije, a ono po čemu je još poznatiji je ogromno prostranstvo i mogućnosti za freeride skijanje van uređenih staza. Veliki izbor skupog mondenskg smeštaja i bogat noćni život posebno izdvajaju Verbier od ostalih naselja u regiji 4 Doline.

VEYSONNAZ
Veysonnaz je malo autentično alpsko mesto, smešteno u raskošnom okruženju, u srcu skijaške regije 4 Doline, na samo 13 km od grada Siona. Ima odličnu poziciju za skijanje u odnosu na celo područje ski regije. U starom selu, koga odlikuju tradicionalne brvnare, stanovnici će vas očarati svojim šarmom i gostoljubivošću. Nešto iznad starog naselja izgrađen je zimski-sportski centar, koji je poslednjih godina postao jedan od najboljih u Švajcarskoj, što potvrđuju i takmičenja za Svetski kup u skijanju, koja se ovde održavaju svake sezone. U mestu se nalazi pokriven bazen (10x20m) sa saunama, solarijumom i fitnes salom, kao i gradsko klizalište. Za večernji provod na raspolaganju su diskoteka, koktel barovi, kafei i restorani.

NENDAZ
Nendaz je malo prijatno alpsko selo smešteno na 1365m/nv, u  srcu skijaške regije 4 Doline. Nalazi se 15 km jugozapadno od mesta Sion, na visokom sunčanom platu sa koga se pruža panoramski pogled na dolinu reke Rone, kao i vrhove Bernese Alpa. Na svakom koraku se uočava isprepletanost prošlosti kroz brojne kulturno istorijske spomenike i sadašnjosti koja se ogleda u modernoj infrastrukturi zimskog sportskog centra. U Nendazu gosti imaju na raspolaganju preko 30 restorana, mnoštvo kafića, barova, noćnih klubova, 3 diskoteke, kao i dobro snabdevene prodavnice. Polazne stanice ski liftova se nalaze na obodu mesta i brzo su i lako dostupne. Ski autobus je besplatan za konekciju iz rezidencija i hotela do polazne stanice gondole.


KARAKTERISTIKE SKI REGIJE "4 DOLINE"

Najniža polazna stanica: 1.350 m/nv.
Najviša izlazna stanica skijališta: 3.330 m/nv.
Visinska razlika ski centra: 1980 m.

Ski staze: Ukupno 412 km, od čega je:
- 107 km plavih staza,
- 202 km crvenih staza i
- 103 km crnih stza.

Žičara i ski liftova ukupno 91, od čega je:
- 15 gondola,
- 26 sedežnih žičara
- 50 ski liftova.

Pored integralnog skipasa za celu regiju 4 Doline postoje još dve varijante ski pasa Verbier i La Printse.

KARAKTERISTIKE SKIJALIŠTA "LA PRINTSE"
(Nendaz - Veysonnaz - Thyon)

Najniža polazna stanica: 1.350 m/nv.
Najviša izlazna stanica skijališta: 3.330 m/nv.
Visinska razlika ski centra: 1980 m.

Ski staze: Ukupno 200 km, od čega je:
- 61 km plavih staza,
- 110 km crvenih staza i
- 29 km crnih stza.

Žičara i ski liftova ukupno 38, od čega je:
- 4 gondole,
- 9 sedežnih žičara
- 38 ski liftova.

KARAKTERISTIKE SKIJALIŠTA "VERBIER"
(Verbier/Médran - Savoleyres/La Tzoumaz - Bruson)

Najniža polazna stanica: 821 m/nv.
Najviša izlazna stanica skijališta: 3.330 m/nv.
Visinska razlika ski centra: 2509 m.

Ski staze: Ukupno 212 km, od čega je:
- 46 km plavih staza,
- 92 km crvenih staza i
- 74 km crnih stza.

Žičara i ski liftova ukupno 53, od čega je:
- 11 gondola,
- 16 sedežnih žičara
- 12 ski liftova.SION
Sion je glavni grad švajcarskog kantona Vale, jedan od najstarijih gradova Švajcarske i najzanimljivijih destinacija u ovoj zemlji. Smešten je u Alpima, na reci Roni u gornjem delu njenog toka.

Grad je prvo značajnije naselje na ovoj poznatoj evropskoj reci, koja ga danas deli na dva dela. Sion mnogi turisti opisuju kao spektakularan. U samom gradu nalaze se dva brežuljka, svaki sa svojim kamenim utvrđenjem i okružen zasadima vinove loze.

      Detaljnije o Sionu...


4 vallees - ŠvajcarskaVideo klipovi iz ovog ski centra

Video klipovi skijaša iz ovog ski centra

Pogledajte ponudu za ovaj ski centar:

4 Doline - sedmodnevne ski ture u najboljem švajcarskom ski domenu

Januarski i martovski sedmodnevni skijaški aranžmani u 4 Doline - uzdanici švajcarskih skijališta, ski domenu koji se sastoji od pet međusobno povezanih skijališta u jedan kompletno zaokruženi ski sistem, koji sadrži gotovo 400km uređenih ski staza. Zimujući u ovom ski domenu imaćete priliku skijati u čuvenim skijalištima: Verbier, Nendaz, Veysonnaz, Thyon i Tzoumaz. Osetite šta znači skijanje u Švajcarskoj i to zimujući u najboljem švajcarskom ski centru - 4 Vallees  (4 Doline). Smeštaj je u odgovarajućim apartmanima u nekom od naselja (Nendaz, Veysonay, Verier..), koje konkretne sezone budu u ponudi. Paket aranžman uključuje: prevoz, sedmodnevni smeštaj i odgovarajući skipas.

Detaljnije...

Fotografije skijaša iz ovog ski centra

Video klipovi naših članova

image002
n-sport-i-n-fashion-logo.jpg
logobeosport150
sprzet rossignol logo
markoni logo200
OutdoorSportslogo180x100
divcibare sr logo150
SaltoM logo
Logo jecom sport Krvavec
bootpro logo
Kobbaz logo
Board Shop beli rr
velvetlogo.png
NAPAPIJRI.jpg
Oculus popravljen
garmin-infoteam-logo.jpg
skoda-Auto-Cacak-logo.jpg
SarunaLogo