Trodrevni rafting Limom i plovidba meandrima Uvca


Trodnevni program raftinga Limom i plovidbe Uvačkim jezerom i meandrima Uvca, realizuje se u varijanti petak - nedelja, sa polaskom u petak u 16:30, što omogućava da se za ovaj program ne uzimaju slobodni dani. Rafting na reci Lim predstavlja pravi izazov i pruža vrhunski doživljaj, kako ljubiteljima raftinga, tako i zaljubljenicima u prirodu. Veličanstveni predeli kroz koji prolazi ova reka, ostaviće vas bez daha i pružiti aktivan odmor. Pored raftinga Limom, ovaj program uključuje i vožnju katamaranima po Uvačkokm jezeru i meandrima Uvca gde će posetioci imati prilike da se upoznaju sa Specijalnim rezervatom prirode Uvac, jednim od najlepših rezervata prirode U Srbiji, koje je stanište izuzetno retke vrste orla lešinara, Beloglavog supa.

PROGRAM PUTOVANJA:

DAN 1:
Polazak iz Beograda sa parkinga Sava cenra u 16:30. Dolazak u Priboj i smeštanje u hotel Lim u izabrane sobe. Večera. Slobodno vreme..

DAN 2:
Nakon doručka, premanje i polazak na rafting. Neposredno pre raftinga obilazak manastira Kumanica. Nakon posete manastiru, sledi start raftinga Limom ka Prijepolju. Duž rafting rute u dužini od oko 30km, proći će se kroz bukove: ”najveći”, ”najlepši” i “buk stena sa kondomama”, a pored pored adrenalina, posetioci će imati prilike da uživaju u razgledanju fascinantnih krajolika koje nudi dolina Lima. Kraći odmor je predviđen kod Petrovca na Limu, mestu gde će hrabri i odvažni imati prilike da skaču sa višemetarskih skakaonica, mestu gde se inače i održava takmičenje u skokovima u vodu. Nastavak splavarenja sve do ušća Mileševke u Lim, nakon čega sledi presvlačenje u suvu opremu i prevoz autobusom do manastira Mileševa, zadužbine kralja Vladislava i Sv. Save iz 1218. godine, poznatog po svetski značajnoj freski “Beli andjeo”. Povratak u hotel Lim u Priboju. Večera u hotelu. Velika žurka u Priboju u organizaciji SkiBusa.

DAN 3:
Ustajanje i doručak u hotelu. Nakon doručka kreće se na Uvačko jezero (u slučaju niskog vodostaja umesto po gornjem Uvačkom, ploviće se Zlatarskom jezeru), odakle se polazi na izuzetno аtrаktivnu i nazaboravnu vožnju kаtаmаrаnimа Uvačkim jezerom i meandrima Uvca. Specijalni rezervat prirode Uvac, jednan od najlepših rezervata prirode U Srbiji, stanište je izuzetno retke vrste orla lešinara, Beloglavog supa (orlova koji krase grb Srbije još iz doba Nemanjića). Ploveći Uvačkim jezerom i čuvenim meandrima Uvca, u ukupnoj dužini od 23km, uživaće se u veličanstveoj prirodi, proći će se pored starog mosta na Žvalama (koji predstavlja deo starog puta Carigrad-Dubrovnik, tzv. "put soli") i zidina vojne karaule "Klek" iz 13.-og veka. Posebnu atrakciju predstavlja obilazak Ledene pećine (600m), koja se na ovoj ruti. Na ivicama litica duž kanjona videće se gnezda Beloglavog supa, a ove fascinantne ptice, raspona krila i preko 3m, veličanstveno će krstariti nebom iznad. U toku trajanja ove ture organizovaće se ručak u prirodi (opcionog karaktera). Nastavak putovanja za beograd. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.