Antib (fr. Antibes) je jedno od najpoznatijih letovališta na Azurnoj obali (fr. Côte d Azur), savršeno je pozicionirano između velikih centara Nice, od koje je udaljen oko 20 km i Kana, od koga je udaljen oko 12 km. Poznat po shoppingu, jahtama, Piccassovom muzeju u srednjovjekovnom dvorcu Château Grimaldi, nekadašnjim gradskim zidinama (po kojima se i danas može šetati), a najviše po prelepim peščanim i šljunkovitim plažama i čistom, toplom moru. Antib je uspeo da sačuva istorijski šarm, ali i da održi dobar provod i noćni život.

Čitavo letovalište čine tri celine:
 - Antibes – stari istorijski gradić, sa obiljem autentičnih restorana, kafea, nekoliko pozorišta i šik hotela.
 - Juan les Pins – središte noćnog života i klubova, kockarnica, pa čak i noćnog šopinga. Juan le Pins se nalazi odmah pored Antiba sa kojim je povezano šetalištem uz obalu. Poznat je po prelepim peščanim plažama i aktivnom noćnom životu, sa puno barova, restorana i diskoteka.
 - Cap d'Antibes – rt sa ogromnim šumovitim parkom koji je besprekorno održavan. Tu se nalazi nekoliko zamkova koji pripadaju milionerima, luksuzne rezidencije, kao i jedan od najlepših hotela na svetu Eden Roc.

Detaljnije...


1feda nice

NICA se nalazi u regionu Provansa-Alpe-Azurna obala, na Azurnoj obali (La Cote d`Azur). Najveće je naselje Rivijere, i 5. grad u Francuskoj po veličini, a 2. na francuskoj sredozemnoj obali, iza Marseja. Nica je administrativni, poslovni i kulturni centar Azurne obale. Veoma je značajna turisticka destinacija, 2. je grad u Francuskoj po veličini smeštajnih kapaciteta, sa 4500 m plaža, najposećeniji je grad Rivijere i 2. u Francuskoj po učestalosti turističke posete, posle Pariza. Ima preko 200 hotela i 15.800 apartmana.

Smeštena je u "Zalivu andela", na ušcu reke Pajon u Sredozemno more. Reka Pajon deli grad na dva dela: stari - istocni i novi - zapadni deo. Krase je brojni istorijski spomenici, iz grckog, rimskog, srednjevekovnog, renesasnog i baroknog doba.

Detaljnije...


189876monte karlo 04origh

Kneževina Monako je smeštena na ogromnoj steni koja izgleda kao da se otkinula sa alpskog vrha i uronila u srce Mediterana. Nalazi se na Azurnoj obali, na oko 15 kilometara od Nice i granici se sa Francuskom na istoku. Na oko dva kvadratna kilometra naseljeno je 32.000 stanovnika. Kneževina Monako je najgušće naseljena, a po veličini druga najmanja država na svijetu (poslije Vatikana). Poznata je kao Monaco i Munegu na francuskom, odnosno principatu de Munegu na lokalnom monegaškom jeziku, koji se predaje i u školama.

Službeno, neževina Monako nema glavni grad, ali neformalno, glavni grad je Monte Karlo, koji je mnogo više od običnog grada. Monte Karlo je u svetu poznat po svojim kazinima, kockanju, glamuru i kao mesto u kome poznati provode odmor.

Detaljnije...


Planinski centar Morillon (Morijon) se nalazi u Visokim Savojskim Alpima, u podnožnu Mont Blanca, izmedu Šamonija i Ženeve. Zahvaljujuci svom izuzetnom položaju, na oko 1100 metara n/v, pogodan je kako za zimski, tako i za letnji odmor, za porodice, parove ili grupe prijatelja. Izuzetno živopisni pejsaži, mogucnost  organizovanja izleta u obližnje gradove (Ženeva, Šamoni), planinske centre St.Žerve, mondenski Mežev, ili živopisni Flen, kao i mnogobrojne pešacke i planinarske ture, učiniće Vaš boravak nezaboravnim.

Detaljnije...