Livigno

Livinjo je jedna od najvećih i najviših skijaških regija u Italiji. Nastao je od tri sela koja su se vremenom spojila u jedinstvenu celinu, duž četiri kilometra dugačkog puta. Ovo izrazito skijaško mesto nalazi se u neposrednoj blizini švajcarske granice i St. Moritza, okruženo je sa obe strane padinama na kojima se prostire 115 km skijaških staza. Zahvaljujući nadmorskoj visini od 1.816 m, Livinjo ima dovoljno snega tokom cele zimske sezone, ali je uprkos tome opremljen mašinama za proizvodnju snega na više od 80% staza.
Za decu su tu snežni parkovi sa toboganima od snega, ski-škole i raznovrsna animacija i takmičenja.
Osim skijanja, dobra je ponuda i sadržaja zabavnog karaktera - lokala, restorana, karaoke barova i diskoteka. Treba znati i da Livinjo ima bescarinski status, pa se u gradu nalazi oko 200 duti-free prodavnica.


KARAKTERISTIKE SKI CENTRA

- Pokrajina: Lombardija
- Nadmorska visina mesta: 1.816 m
- Stanovništvo: 5.326
- Udaljenost od Beograda: 1.026 km
- Ukupna dužina staza: 115 km (početničkih 40 km,
srednjih 55 km, teških 15 km)
- Ukupno ski staza: 78
      Crne staze: 12
      Crvene staze: 37
      Plave staze : 29
- Ski-liftova: 34
- Broj ski liftova:- Ukupno sedžnica: 14
- Ukupno vučnica: 15
- Kabina/gondola: 5
- Najvišlja stanica ski-lifta: 2.900 m
- Najniža stanica: 1.816 m
- Visinska razlika 1.084 m.


SLIKE - LivignoPogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Livigno - sedmodnevno skijanje

 Sedmodnevni ski aranžmani u ski centru Livigno
Skijajte sedam dana u Livinju jednoj od najvećih i najviših skijaških regija u Italiji. Ovo izrazito skijaško mesto nalazi se u neposrednoj blizini švajcarske granice i St. Moritza, okruženo je sa obe strane padinama na kojima se prostire 115 km skijaških staza. Zahvaljujući nadmorskoj visini od 1.816 m do 2900m, Livinjo ima dovoljno snega tokom cele zimske sezone, ali je uprkos tome opremljen mašinama za proizvodnju snega na više od 80% staza. Livigno je bescarinska zona koja pored skijanja omogućava i uživanje u bogatoj vanpansionskoj ponudi po veoma povoljnim uslovima.

Detaljnije...