Innerkrems

Innerkrems je austrijsko skijalište smešteno u severnom delu regije Koruška, na 1.467m nadmorske visine. Predstavlja pravi zimski raj za porodice sa decom i skijaške početnike. Svi njegovi posetioci mogu uživati u blagim plavim stazama do kojih vozi severna sedežnica, kao i u crvenim i crnim stazama za iskusnije skijaše na južnoj strani skijališta.

Innerkrems zajedno sa susednim skijalištem Schönfeld čini skijašku oblast Nockberge, ili kako je još nazivaju - "Schi Dorado". Nadmorska visina ski centra između 1.550 m i 2.200 m nadmorske visine nudi odlične uslove za skijanje.  Ova okolnost garantuje sneg tokom cele zime od početka decembra do kraja aprila, a koristi se i veštački sneg po potrebi. Innerkrems pored skijanja nudi i druge zimske aktivnosti: osvetljene staze za sankanje, klizanje, skijaške ture, noćno pešačenje.

Reč je o prelepom mestu sa razvijenom turističkom infrastrukturom. Innerkrems raspolaže zadovoljavajućim brojem restorana, apres ski barova, gostionica, pansiona, hotela. S obzirom da je reč o poznatoj skijaškoj turističkoj destinaciji koju Austrijanci najviše čuvaju za sebe. Mesto je idealno za porodični odmor i sve one koji žele da uživaju u skijanju.


Innerkrems se nalazi u mirnom predelu između nacionalnih parkova Visoke Ture i Nockberge, a od gradića Kremsbrucke je udaljen 8km. Kao zimski sportski centar je osnovan 1996. godine, i odmah je privukao veliki broj skijaša sportista koji ovde sprovode svoje treninge.

Mali ali dovoljan, Innerkrems je pravi raj za one koji cene smeštaj na stazi, puno dobrog skijanja i sigurne snežne uslove.

Pristup: Beograd - Zagreb – Ljubljana – tunel Karavanke – Villach – Spittal – Gmund – Kremsbrucke – Innerkrems.
Udaljenost: oko 750 km od toga samo  poslednjih 35 km nije autoput.KARAKTERISTIKE SKI CENTRA INNERKREMS

- Najvišlja izlazna stanica: 2200 m.
- Najniža pocetna stanica: 1550 m.
- Visinska razlika: 650 m.
- Površina skijališta 75 ha.

- Ukupno ski liftova: 7
   - Sedežnica 2 (dvosed i 4-sed)
   - Vučnih ski liftova 5

- Ukupna dužina staza: 44 km
   - Plavih staza: 11 km - 6 staza
   - Crvenih staza 32 km - 6 staza
   - Crnih staza: 1 km - 1 staza.

- Veštačkim zasnežavanjem pokriveno 80% staza.
- Cross-country staza: 21 km
- Staza za klizanje: 2 km
- Snow park
- Freeride arena   
- Bebi ski liftova 3
- Osvetljena staza za sankanje
- Bob staza za decu

 


InnerkremsPogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Koruška - Austrija - Produženi ski vikend u tri ski centra Koruške

Produženi ski vikendi i praznična skijanja u Koruškoj (aus. Kärnten, eng. Carinthia), omogućavaju vam trodnevno/četvorodnevno skijanje u različitim ski centata ove, nama najbliže austrijske regije. Smeštaj je najčešće organizovan u gradu Villach, ali u zavisnosti od konkretnog programa i toga koji će se ski centri skijati, može biti i u nekom drugom mestu ove regije. Od hotela se svakoga dana programa skijaši voze do ski centra koji je toga dana u planu. U zavisnosti od konkretnog termina, ski centri u kojima se ovaj program može realizovati su sledeći: Bad Kleimkirchheim, Goldeck, Innerkrems, Nassfeld, Heiligenblut, Katchberg, Gerlitzen i Moltaler Gletscher.

Detaljnije...

Sretenjsko skijanje

SkiBus od Sretenja 2007. organizuje višednevne ski ture za ovaj praznik. Može se reći da je naše udruženje rodonačelnik ovog, sada već tradicionalnog, prazničnog skijanja. Sretenjsko skijanje je danas postalo vrlo popularno kod nas i mnogi skijaši namenski, već unapred planiraju da jedno od svojih skijanja provedu upravo za ovaj praznik.

Dan ustavnosti Srbije, 15. februar, inače hrišćanski praznik Sretenje, zaposlenim ljudima, studentima i đacima, garantuje neradne dane, što ako se spoji sa vikendom, omogućava višednevno skijanje, uz minimalno uzimanje slobodnih radnih dana. U zavisnosti od toga kog dana u nedelji pada Sretenje, SkiBus organizuje odgovarajuće ski ture, koje iz godine u godinu uključuju sve veću ponudu ski centara. Najkraće Sretenjsko skijanje može da traje tri, a najduže pet dana.

Detaljnije...

Pošaljite svoj komentar

Komentari

Niko nije komentarisao ovu stranu.