Serre Chevalier - skijanje na padinama srednjovekovnog Briancona


Zimujte u jednom od top francuskih skijališta - Serre Chevalier, na skijaškim terenima koji se spuštaju u srednjovekovni Briancon, grad koji je zbog svoje osobenosti pod zaštitom Unesco-a. Skijanje na visinama od preko 2800m, ogromna skijaška regija i boravak u ambijentu i u duhu srednjega veka su odlike kojima se druga skijališta ne mogu pohvaliti.

Serre Chevalier kao jedan od najvećih skijaških centara u Francuskoj poseduje 250 km ski staza, koje se nalaze na visinama od 1200 – 2800 m. Nalazi se u francuskim Houte alpima i neposredno pored grada Briancona. S obzirom da je skijalište zaista veliko i da nema velikih gužvi, to će skijašima posebno olakšati skijanje i omogućiti uživanje na prekrasnim terenima. Ski centar ima čak 107 ski staza od kojih su 14 crnih, 39 crvenih, 31 plava i 23 zelene, dok samo skijaško područje pored centralnog Briancona obuhvata nekoliko zimskih turističkih mesta: Puy Saint Andre, Puy Saint Pieere, Chantemerle, Villeneuve i Le Monetier les Bains.

Polasci su petkom u popodnevnim satima, a povratak je naredne nedelje (sedam dana boravka i dva dana puta).

Aranžman obuhvata:
- Prevoz na relacijii Beograd - Briancon / Chantermerle / Villenueve - Beograd.
- Sedmodnevni smeštaj u izabranim apartmanima u jednom od turističkih mesta ski centra Serre Chevalier.
- Šestodnevni ski pas Grande Galaxy koji pruža mogućnost jednodnevnog skijanja u obližnjim mega skijalištima kao što su: Montgenevre (ceo ski sistem Milky Way), Les2Alpes, Alpe d' Huez i Puy Saint Vincent.

U toku boravka SkiBus organizuje i fakultativne ski izlete u sledeća skijalita koje uključuje Grande Galaxy skipas: Montgenevre, Les2Alpes i Alpe d' Huez, a prema utvrđenom programu i planu putovanja za konkretni aranžman.

Pored klasičnih aranžmana ovaj ski centar je i odredište SkiBusovih jedinstvenih skijaških tura - Ski Tour de France.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.

Detaljnije o destinaciji: Briancon

Brijanson (fr. Briançon) je grad koji leži na visini od 1300 m/nv i na samo 13 km od granice s Italijom. Boraveci u Brijansonu, možete uživati u izuzetnom okruženju planinskih vrhova. Ulice grada će vas očarati, a slobodno vreme se može provesti u brojnim restoranima ili kafanama.
Mesto se nalazi u regionu Provansa-Alpi-Azurna obala (Provence-Alpes-Côte d'Azur), u departmanu Gornji Alpi (Hautes-Alpes). U Brijansonu se nalazi impozantna tvrđava, projaktovana od strane kraljevskog vojnog arhitekte Vaubana (Sébastien Le Prestre de Vauban, 1633.–1707.) i koja je 07. maja 2008. godine, od strane UNESCO-a, svrstana na listu mesta svetske baštine.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Serre Chevalier

U srcu francuskih Houte Alpa, nalazi se Serre Chevalier, jedan od najvećih skijaških centara u Francuskoj. Skijalište uključuje 250 km ski staza koje se nalaze na visinama od 1200 do 2830m/nv.  Obzirom da je skijalište zaista veliko i da nema velikih gužvi, to će skijašima posebno olakšati skijanje i omogućiti uživanje na prekrasnim terenima. Ski centar ima čak 107 ski staza od kojih 14 crnih, 39 crvenih, 31 plavu i 23 zelene, dok samo skijaško područje pored centralnog Briancona, obuhvata nekoliko zimskih turističkih mesta: Puy Saint Andre, Puy Saint Pieere, Chantemerle, Villeneuve i Le Monetier les Bains.

Detaljnije...