Rogla

Skijalište Rogla se nalazi na srednjem (južnom) delu pohorskog gorja, između Mariborskog (istočnog) i Slovenjgradskog (Zapadnog) Pohorja na nadnorskoj visini od 1.517 m. Skijalište je 17 km udaljeno od Zreča. Skijaški centar Rogla se prostire na visinama od 1050 - 1517m n/v.

Skijalište obuhvata približno 100 ha uređenih terena sa ski stazama za početnike, rekreativce, vrhunske skijaše i takmičare. Staze su povezane uz pomoć 12 ski liftova i 2 četvorosed žičare. Uređeno je i više desetina kilometara staza za skijaško trčanje. Modernim sistemima veštačkog osneživanja osigurano je skijaško uživanje od kasne jeseni do ranog proleća.

Skijalište Ima 12,5 km skijaških staza, od čega je 2 km lakih, 8 km srednjih i 2 km teških staza, od kojih jedna čak pripada i FIS kategoriji. Na raspolaganju je i 28 km staza za nordijsko skijanje, 2 staze za noćno skijanje, kao i poligon za početnike. Sve staze su opremljene topovima za veštački sneg. Sistem žičara obuhvata 2 sedežnice, 9 ski liftova i 3 bebi ski lifta sa dječjim vrtićem.

Poseban doživljaj od četvrtka do nedjelje je noćno skijanje na osvetljenim ski stazama Košuta i Jasa. Za one koji znaju da za učenje nije nikada kasno, škole skijanja nude početničke i ostale kurseve.

Za one kojima ne fali energije i adrenalina, na raspolaganju su prepreke u Fun parku Rogla i poligon za bordere i freestyle skijaše, koji se nalazi uzduž leve strane skijališta Mašin Žaga.


KARAKTERISTIKE SKI CENTRA:

    Nadmorska visina 1120 – 1517 m
    Dužina skijaških staza 12km
    Staze srednje težine 8.5 km
    Teške staze 1.5 km
    Lake staze 2 km
    Staze za skijaško trčanje 18 km
Žičare:
    Ski liftova - 9
    Bebi ski liftova - 3
    Četverosedežnica - 2


Rogla