Ski Tour de France, Maurienne - skijajte u 6 skijališta u jednom programu


Iskoristite priliku da budete u ski ekspediciji jedinstvenog SkiBus-ovog desetodnevnog apsolutno skijaškog programa - SkiTour de France. Prođite na skijama većunu skijališta u dolini Maurienne, skijajući u ski centrima: Val Cenis, Aussois, La Norma, Valfrejus i Bonneval sur Arc. Takođe, preko mesta Orelle-a može se jedan dan skijati u čuvenom Val Thorensu - 3 Doline, uz malu doplatu skipasa.

Smeštaj je u ski centru Val Cenis, u nekoj od rezidencija, koje konkretne sezone budu u ponudi. Po programu je određenim danima predviđen odlazak i skijanje u navedenih 5 dodatnih skijališta, koje pokriva Eskimo skipas.

Cena paketa, koji uključuje: prevoz, sedmodnevni/desetodnevni smeštaj u odgovarajućim apartmanima i šestodnbevni/devetodnevni skipas  za skijalište Val Cenis. Za skijaški program ture potrebno je doplatiti za Eski-Mo skipas koji uključuje skijanje u svim pomenutim ski centrima i transfer do njih.  Za jednodnevno skijanje u Val Thorensu (preko mesta Orelle) potrebno je uraditi doplatu na postojeći skipas iz Val Cenis-a.

Ukoliko imate želje za beskrajnim skijanjem, energije da iskijate čak 6 odličnih francuskih ski centara i izazov vam je da obiđete ogromna planinska pronstranstva, ovo je idealan program za vas.

Smene za sezonu 2017/2018:
-- 

Aranžman uključuje: autobuski prevoz, sedmodnevni ili desetodnevni smeštaj i šestodnevni ili devetodnevni skipas za ski skijalište Val Cenis (u zavisnosti od konkretnih aranžmana koji budu objavljeni određene ski sezone). Moguće su doplate i za Eski-Mo skipas (još 4 skijališta sa uključenim bus transferom) i Val Thorens uz odgovarajuću doplatu za skipas i transfer do Orelle-a.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.

Detaljnije o ski centru: Tri doline - Les 3 vallees

Snežni dragulj Francuske sa neverovatnih 600 km staza!

Tri doline raj u Alpima, najprestižnije Francusko skijalište, najviši skijaški centar u Evropi, deo najvećeg skijaškog kompleksa na svetu. Ako mislite da to nije dovoljno, znajte da nigde više ne možete dobiti.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Val Cenis

Ski centar Val Cenis Vanoise se nalazi u podnožju alpskog prevoja Mont Cenis (2.083 m/nv), nedaleko od italijanske granice i tunela Frejus dugog 12.895 m, koji je na neki način sinonim za ulazak u skijaško prostranstvo Francuske. Pripada nacionalnom parku Vanoise i čine ga tri naselja - Termignonna (1.300 m n/v), Lanslebourg (1.400 m n/v) i Lanslevillard 1.450 m n/v), međusobno udaljena oko 2,5 km, povezana više puta u toku dana besplatnom autobuskom linijom.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: La Norma

La Norma se nalazi se nalazi u dolini Maurienne neposredno uz italijansku granicu, odmah po izlasku iz tunela Frejus, na jednom širokom šumovitom platou, na 1350 m/nv, otvorenom prema nacionalnom parku Haute Vanoise. Za francuske ulove ovaj ski centar sa 65km staza spada u manje, ali je poznat po raznovrsnim ski stazama, kako za početnike, tako i za odlične skijaše. Celo naselje je pešačka zona i samim tim predstavlja pravi „Raj“ za porodice sa decom. Dodatna dnevna i večernja animacija čine ovo mesto još prijatnijim i živopisnijim. Za one koji u La Normu dolaze automobilom, na raspolaganju je besplatni pokriveni parking u centru naselja.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Valfréjus

Valfrejus je moderan, dobro dizajniran ski centar na 1550 m/nv. Nalazi se u podnožju vrha Ponte du Frejus 2934 m/nv, u dolini Maurienne u blizini italijanske granice, nedaleko poznatog ski domena "3 Doline" sa 600 km staza. Na skijalištu preovlađuju lake-plave i srednje-crvene ski staze, a ljubiteljima freestyle-a na raspolaganju je Snovpark. 11 žičara opslužuje više od 60 km ski staza, najviša stanica žičare se nalazi na nadmorskoj visini od 2737 m, na vrhu Punta Bagna, odakle se na sve strane pružaju prelepi pejzaži.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bonneval Sur Arc

Bonneval sur Arc je najdalji ski centar u dolini Maurienne. Prateći put koji se od tunela Frejus spusta u grad Modane, a zatim dalje putem koji vodi kroz Val Cenis u dubinu doline, dolazi se konačno do Bonneval sur Arca, malog sela koja se sastoji od malih sivih kamenih kuća, ušuškanih u podnožje okolnih planinskih vrhova. Dalje nema puta. Postoji samo put koji vodi ka 14km udaljenom prevoju Iseran (Col de L'Iseran), najvišem prevoju u Evropi na 2770 m/nv koji je zimi zatvoren, a koji posle 17 km spušta do dobro poznatog ski centra Val d'Isere.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Aussois

Ski centar Aussois (izgovara se Osoa) leži na južnim padinama živopisne alpske doline Maurienne, udaljen 7 km od grada Modane i 10 km od tunela Frejus, što ga čini saobraćajno lako dostupnim. Planinski centar Aussois na 1500 m/nv je raj za zimske sportove, gde pored alpskog skijanja postoje i tereni za nordijsko skijanje sa 30 km markiranih staza. Skijaški tereni za alpsko skijanje se prostiru između 1500 i 2750 m/nv, a 55 kilometara skijaških staza različitih nivoa težine zadovoljiće kako početnike tako i napredne skijaše.

Detaljnije...