Krvavec 12.02-15.02.2011. - SunCica sa foruma

Post 1

Krvavec 12.02-15.02.2011. - SKI BUS

Hotel Terme Snovik u kom smo bili je odličan. Sobe su stvarno baš velike, nove, kreveti udobni, kuhinja dobro opremljena (sve šerpe i tiganj imaju duplo dno), kupatilo isto novo i lepo. Samo su malo štekali sa grejanjem u sobama samo, ali bio je načina da se i to prevaziđe. Bazen je veliki, voda topla i ima izdvojen jedan deo sa pumpicama koji je kao jacuzzi. Bacili smo i pogled na cene, boravak u termama snovik je po njihovom cenovniku duplo skuplji od onoga to smo mi platili u busu, a još smo dobili i ski pas Ispod termi je neko malo selo (na jedno 500m putem) gde ima par kafanica gde može da se klopa, ali nismo tamo išlo, nije bilo ni potrebe, jer je klopa u snovku odlična.

Do skijališta vodi gondola. Krvavec je dobar mali ski centar, staze su dugačke, ima crnih, ali su baš vrlo široke (šire nego u Francuskoj kažu mnogi), dobro pripremljene svakog dana. Jednom smo ostali do kraja rada žičara i videli kako odmah kreću u akciju sa 5 velikih ratraka i jednom malim. Karta na krvavecu nije od velike pomoći, jer na karti je jedno, ali mnoge staze ne postoje ili ih mi nismo našli, jer je slabo obeležen. Samo prvog dana je radila žica koja nas penje na najviši vrh na Zvoh, ostalih dana zbog magle ta žica nije radila. Skijali smo po magli 4 dana, uvek bežali na najniži vrh i tanjir Križišče gde je bilo manje magle. Vidim i ovde se ljudi žale na maglu na Krvavecu, moždaje takva i mikroklima pa je često u magli? Ima starih žica (jednosed i nekoliko dvoseda), ali i brzi šestosed kojim smo se i najviše vozili. Sneg je padao tek trećeg dana, ali opet premalo. Veštak je činio staze i to je bilo skroz ok.

Sve i svemu jako lep ski odmor, jer je to bio benjski&ski odmor u jednom. Više se ni ne sećam koliko nam je vremena bilo potrebno dok smo putovali tamo, ali vratili smo se za 8 sati, u odlasku više naravno. Moram da pohvalim gostoprimstvo domaćina, stvarno su bili vrlo ljubazni i u Snoviku i u svim kafićima na stazi, radnici na žicama, svi su bili baš ljubazni. Kad nešto ne razumemo iz prve baš su se trudili da nam objasne npr. šta je Dunajski Šnicel, svi su bili vrlo ljubazni i baš smo se lepo osećali. Cene su slične kao i na Kopu, klopa na stazi je recimo bečka šnicla sa pomfritom je 9E, pomfrit i pola hrenovke 3,5E, kafa s mlekom 1,4e.


SVE U SVEMU JA SAM JAKO ZADOVOLJNA


Post 2:

Krvavec - evo ovako ... ima par bržih novijih žica na frekventnim stazama, ali i nekih starijih žica ne jednom delu (čuveni asocijalni jednosed). Staze su za klasu jače od kopaoničkih i dugačke, ako se vozi sa vrha može da se sklopi ugodnih 20 min. dobre vožnje . Jeste većina staza po svim kriterijumima u rangu crnih staza, ali staze su široke pa i početnicimi mogu da se snađu. Radno vreme žičara kad smo mi bili u februaru (sretenje) je bilo od 9 do 16 ili 17, znam uvek je bila frka stići na večeru. Tamo kad padne magla krajem dana je mogla nožem da se seče pa su pogasili sve žice, radila je samo jedna centralna.

Od hotela do skijališta se putuje oko 30min. Na stazi ima kafića gde može lepo da se klopa po cenama ne višim od kopaoničkih, mada kao članovi skibusa smo imali dobar popust na najprometnijim mestima.

Ako idete preko skibusa u hotel "Terme Snovik" oduševićete se. Hotel je stvarno super, jeste da okolo nema ničega, ali ima dovoljno sadržaja da se upotpuni dan. Bazen je stvarno veliki sa raznim fontanama, vodopadima i tim glupostima, sobe su nove i vrlo velike, kreveti takođe (nikad nisam spavala na udobnijem)!!! Imaju i sto za pingić ko voli nek ponese reket, mada imaju i tamo. Kad se izađe iz hotela blizu je neko selo i tu ima par mesta gde se može klopati, ali u hotelu je klopa zaista obilna i za svaku preporuku.

Sve u svemu Krvavec pruža ne samo solidno, čak izvanredno skijanje za produženi vikend!