Rezidencija Lenzerheide

Rezidencija Lenzerheide je planinska kuca, staro zdanje sa puno šarma i komfora u centru Parpana, gradića na par kilometara pre samog Lenzerheidea u kantonu Graubünden. Nalazi na 1.500 m/nv okružena izuzetnim planinskim vrhovima, a sa sunčane terase kuće pruža se fascinantan pogled na impresivnu panoramu Alpa.

Smeštaj se nalazi u najboljem delu skijališta, u neposrednoj blizini ciljne ravnine staze na kojoj se održavaju trke FIS Svetskog kupa, kao i neposreddnoj blizini žičara i staza koje najkraćim putem vode do susednog ski centar Arosa. Sezone 2013/2014. Skijališta Lenzerheide i Arosa su povezana novom velimom gondolom, tako da sada cine povezani skijaški sistem sa 225km ski staza za koga se važi jedinstveni ski pass.

Na 50-tak metara od objekta je stanica besplatnog šatlbusa koji povezuje sva naselja u okviru skijališta, a to su: Parpan, Valbella i Lenzerheide.

Kuća raspolaže sobama različite strukture od dvokrevetnih do šestokrevetnih krevetnih soba. Najveći broj je upravo dvokrevetnih konfornih soba sa kupatilom.

U prizemlju objekta nalazi se recepcija i veliki restoran. Podstoji wifi internet pristup uz doplatu. Gostima je na I spratu na raspolaganju zajednički prostorija sa bilijarom i stonim fudbalom kao i sauna. Skijaši svoju opremu mogu odlagati u skijašnice, koje se nalaze u prizemlju objekta.

Gosti imaju mogućnost rentiranja posteljine, a ako to ne žele, mogu nositi sopstvenu. Rentiranje peškira nije u ponudi, pa svi koji ovde dolaze moraju nositi sopstvene.