Tignes apartmani

Naselje Tignes na 2100 m/nv je jezerom podeljeno na dva dela: Le Lac i Val Claret koja su povezani besplatnim ski busom. U centru mesta se nalazi moderni bazen i wellness centar.

Aparmani i studija u ponudi Ski Busa se nalaze u oba dela naselja u različitim rezidencijama. Razlikuju se po površini i opremljenosti. Mogu biti različite strukture od 1/2 krevetni do 1/8 krevetni, a većina aparmana su 1/4 krevetni ili 1/6 krevetni. Apartmani nisu tipski opremljeni, svaki apartman je sa različitim nameštajem i opremom.

Osnovna karakteristika za sve apartmane je:

 - 1/2 krevetni apartman - studio površine 15-18m2 sa dnevnom sobom sa ležajem na razvlačenje, opremljenom kuhinjom, kupatilo-toalet.

 - 1/3 krevetni apartman - studio površine 16-20m2 sa dnevnom sobom sa krevetom na sprat i jednim ležajem, opremljenom kuhinjom, kupatilo-toalet.

 - 1/4 krevetni apartman - studio površine 20-25m2 sa dnevnom sobom sa ležajem na razvlačenje, priborom opremljena kuhinja, odvojena kabina ili ulezni deo apartmana sa krevetima na sprat, kupatilo-toalet.

 - 1/5 krevetni apartman - studio površine 22-28m2 sa dnevnom sobom sa ležajem na razvlačenje, kabina ili ulezni deo apartmana sa tri ležaja, opremljena kuhinja, kupatilo-toalet.

 - 1/6 krevetni apartman je dvoprostorni površine 25-35m2 sa dnevnom sobom sa ležajem na razvlačenje, priborom opremljena kuhinja, odvojena spavaća sa bračnim krevetom ili dva ležaja, manja spavaća ili kabina ili ulazni deo apartmana sa dva kreveta ili krevetima na sprat, kupatilo i toalet.

 - 1/7 krevetni apartman je dvoprostorni površine 30-45m2 sa dnevnom sobom sa ležajem na razvlačenje, priborom opremljena kuhinja, odvojena spavaća sa bračnim krevetom ili dva ležaja, manja spavaća ili kabina ili ulazni deo apartmana sa krevetima na sprat, kupatilo i toalet.

 - 1/8 krevetni apartman je dvoprostorni površine 30-45m2 sa dnevnom sobom sa ležajem na razvlačenje, priborom opremljena kuhinja, odvojena spavaća sa bračnim krevetom ili dva ležaja, manja spavaća ili kabina sa krevetima na sprat, i kreveti na sprat u ulaznom delu apartmana, kupatilo i toalet.

Skoro svi apartmani imaju balkon ili terasu, TV (uz doplatu), a najveći deo njih mikrotalasnu rernu i mašinu za sudove.

Uglavnom, postoji mogućnost izbora apartmana tipa "Confort" koji su bolje opremljeni i prostraniji od klasičnih.

Prilikom ulaska u apartmane ostavlja se depozit. Potrebno je poneti sopstvenu posteljinu i peškire ili se mogu iznajmiti na licu mesta. Obavezno je i završno čišćenje koje možete sami uraditi ili tu uslugu platiti.

Tignes je ski centar bez vozola i sa besplatnim organizovanim autobuskim gradskim prevozom. Po dolasku vozilom može doći do zgrade gde ste smešteni, kako biste istovarili prtljag, zatim vozilo morate parkirati na neko od otvorenih ili zatvorenih parkinga uz doplatu.


Galerija slika sa primerima izgleda nekih apartmana: