Pelister - Kajmakčalan - Galičica


Pridružite se našem trodnevnom aranžmanu i uživajte u lepotama Pelistera (2601 m), Kajmakčalana (2521 m), Galičice (2.254 m) planinskim vrhovima na prostoru jugozapadne Makedonije u okolini grada Bitolj.

Nezaboravan doživljaj u penjanju na vrhove dva makedonska Necionalna parka kao i Kajmakčalan, vrh na granici sa Grčkom, na kome se nalazi mali crkva kao i kosturnica srpskih vojnika koji su izginuli u Bitci na Kajmakčalanu, koja čuva spomen na njihov večni mir.

Smeštaj je na bazi polupansiona u hotelu Molika*** koji se nalazi u okviru Nacionalnog parka Pelister.

Pogledajte aranžman:


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Pelister, Kajmakčalan, Galičica 30.08.-01.09.2019.

Pridružite se našem trodnevnom aranžmanu i uživajte u lepotama Pelistera (2601 m), Kajmakčalana (2521 m), Galičice (2.254 m) planinskim vrhovima na prostoru jugozapadne Makedonije.
Pelister
, jedan od tri Nacionalna parka u Makedoniji. Nalazi se u jugozapadnom delu republike. Prostire se na povrsini od 17.150 hektara. Proglašen je nacinalni parkom 1948. godine kao prvo makedonsko zaštićeno prirodno dobro. Karakterističan je po mnogobrojnim vrhovima višim od 2000 metara, razdvojenih dubokim dolinama. Najviši je vrh Pelister (2.601 m).
Kajmakčalan je najviši vrh planine Nidže sa 2.521 metar nadmorske visine, na granici Republike Makedonije prema Grčkoj. Poznat je kao poprište najžešćih borbi na Solunskom frontu tokom Prvog svetskog rata 1918. godine.
Galičica je planina i Nacionalni park u jugozapadnoj Makedoniji. Prostire se na povrsini od  227 km² izmedju dva najveća makedonska jezera Ohridskog i Prespanskog.

Detaljnije...