Skijatos - „Senka Atosa“ - ostrvo sa najviše plaža po kvadratnom kilometru je najzapadnije i kopnu najbliže od svih ostrva Sporada. Iako najmanje, Skijatos je najpoznatije i najlepše ostrvo ove ostrvske grupacije. Poseduje čak 66 fantastičnih plaža rasporedjenih duž celog ostrva. Karakterišu ga brdoviti predeli, naročito u severnom delu, dok je jug malo pitomiji. Čuvena plaža Kukunaries, koja je proglašena i za jednu od najlepših pet plaža na svetu, nalazi se upravo na Skijatosu. Tu su i plaže, Megali Ammos, Kanapitsa, Trulos, Ahladia, Banana, Vromolimnos, Lalaria takođe jedinstvene su po svojoj lepoti i bujnoj vegetaciji.
Netaknuta priroda, miris borovine, kristalno čisto more, autentična atmosfera starog grada sa brojnim tavernama, barovima i buticima su samo neki od razloga koji na ovo ostvo privlače turiste iz cele Evrope i sveta..

Detaljnije o ponudi...

Alonisos je pravo ostrvo za one koji bi da izbegnu hotelske komplekse i gomilu ljudi koji svakog dana u isto vreme sa suncobranima i asurama zaposedaju plaže. Ostrvo nema dugih peščanih plaža, već bezbroj malih stenovitih uvala, u kojima imate potpunu privatnost. Celo ostrvo je prekriveno gustom borovom šumom i mastikom. Zapadna obala se sastoji od strmih litica, a istočna od malih uvala sa malim šljunkovitim plažama.
Letnji aranžmani na Alonisosu uključuju: 10 / 11 noćenja u izabranom smeštajnim objektima, odgovarajući avio / autobuski prevoz, te neophodne transfere.

Detaljnije o ponudi...

Letujte na Skopelos-u, ostrvu iz grupacije Sporada, koje se prostire između Skiatosa i Alonisosa. Skopelos odlikuje netaknuta priroda, zelenilo borovine i kristalno čisto more, a poznato je postalo nakon čuvenog mjuzikla „Mama Mia“. Plaže su raznovrsne, od peščanih do šljunkovitih i kamenitih. Tirkizno more i obličast sitan šljunak plaže Mille je nešto što izmamljuje uzdahe. Ovde možete naići na potpuno divlje i puste plaže, dok su na zapadu natklonjene borovinom, na istočnoj strani možete videti divlji i goli stenoviti krš. Fascinantni prizor plaže Agios Joanis na severoistoku ostrva je nešto što ne smete propustiti na ovom letovanju.
Letnji aranžmani na Skopelosu uključuju: 10 / 11 noćenja u izabranom smeštajnim objektima sa pratećom uslugom, odgovarajući avio / autobuski prevoz, te neophodne kopnene i pomorske transfere.

Detaljnije o ponudi...

Provedite 11 nezaboravnih dana u programu u kome ćete imati priliku da posetite tri ostrva Sporada: Alonisos - 4 dana, Skopelos - 3 dana i Skijatos - 4 dana. Program je namenjen pre svih istinskim ljubiteljima prirode i onima koji preferiraju aktivan odmor i avanturu. Ako volite da istražujete ostva i tragate za netaknutom prirodom, daleko od gužvi i turista - ovaj program je svakako za vas. Aranžman uključuje avio prevoz na relaciji Beograd - Skijatos - Beograd (u posebnim okolnostima mguće je da će biti organizovan i autobuski prevoz), boravak na sva tri navedena ostrva u odgovarajućem smeštaju, neophodne trasfere (transfer do aerodroma i trajekt između ostrva).

Detaljnije o ponudi...

Desetodnevi aranžmani na biser jonskog mora - ostrvo Zakintos. Blaga klima, duh prošlih vremena i davnih civilizacija koje se na svakom koraku osećaju, priroda koja je bila veoma darežljiva. Mnoštvo kamenih uvala s predivnim peščanim plažama i tamnih pećina u koje duboko uranja more, bogata vegetacija s bujnim rastinjem i vrhovi brda prekriveni četinarima čine ovo ostrvo jednim od najlepših u Jonskom moru i veoma popularnom turističkom destinacijom. Kada se tome doda da je Zakintos mesto na čijim peščanim uvalama tokom perioda reprodukcije svoja jaja polaže ugrožena vrsta kornjača kareta (Caretta-Caretta), kao i da se u vodama oko njega mogu videti čuvene Monachus - monk foke, jedina vrsta foka koja se može naći na Mediteranu, onda se zaista vidi sva lepota i privlačnost ovog ostrva.
Noćni život i provod je još jedan vrlo značajan faktor zbog koga se turisti širom sveta odlučuju baš za ovo ostrvo. Laganas spada u jedan od gradića u kome se odvija najbolji noćni provod u celog Grčkoj, ali i šire..

Detaljnije o ponudi...

Krf, zeleno ostrvo okupano suncem i okruženo kristalno čistim morem safirno plave boje, najsevernije je i drugo po veličini ostrvo ostrvo u jonskom moru, čiju su prirodu i magiju opisivali i veličali mnogi pesnici i umetnici. Grčko ime Krfa je Kerkira (Kerkyra), po nimfi Kerkiri, ćerki rečnog boga Asopa, u koju se zaljubio bog mora Posejdon. Istoimeni glavni grad ostrva izgrađen je u venecijanskom stilu i arhitekturi i više podseća na italijanski nego na grčki grad. Obiluje znamenitostima, među kojima je Palata Ahillion sa predivnim vrtom i statuom ranjenog Ahila. Plaže su uglavnom peščane, ali ostrvo obiluje i sa mnogobrojnim uvalama i kamenitim plažama pogotovu na severozapadu i zapadu.
Ovo ostrvo je od izuzetne važnosti po srpsku istoriju. Ono je zemlja srpskog spasa i vasnesenja..

Detaljnije o ponudi...