closinglevo.jpg closingdesnonojoint.jpg

Hotel VITRANC - Podkoren

Hotel VITRANC *** - Podkoren, Kranjska Gora
Hotel sa apartmanskim depadansom u centru idiličnog sela Podkoren na krajnjem severozapadu Slovenije, na granici sa Austrijom i Italijom. Hotel je izgrađen pre Drugog svetskog rata i ima bogatu istoriju. Mesto Podkoren se nalazi između turističkog centra Kranjska Gora (2km) i Planica (2km), gde se svake godine održava Svetski kup u skijaškim skokovima kao i tradicionalni Vitranc Svetski kup u alpskom skijanju. Skijalište u Podkorenu je povezano sa onim u Kranjskoj Gori. Hotel je udaljen 300m od skijališta, odnosno ski staze "Podkoren" na kojoj se održava i trka FIS Svetskog kupa "Pokal Vitranc".

Hotel nudi 19 soba i mogućnost smještaja za 50 osoba. Depadans - Apartmanska kuća ima 10 nameštenih apartmana za ukupno 60 osoba. Sve sobe i apartmani su uređeni u tradocionalnom stilu sa mnogo prepoznatljivih  detalja iz ovoga kraja.

Sobe

Hotel nudi svojim gostima 19 soba  usklađenih u različitim bojama, što ponudi daje dodatni šarm. Sobe za 2 osobe imaju francuski ležaj (double)  ili 2 singl (twin) kreveta. U nekim sobama se nalazi dodatni kauč, a neke sobe imaju balkon. U hotel postoje 2 porodične sobe za 4 ili 5 osoba, a u potkrovlju dva apartman sa  2 odvojene spavaće sobe i čajnom kuhinom za 5 osoba. Svaka soba ima lepo uređeno kupatilo sa tušem ili kadom, wc, bide i fen. Sobe su opremljene kablovskom televizijom i imaju internet vezu.

15 soba za 2 osobe:
-1 bračni krevet ili 2 odvojena kreveta, u nekoj kauču ili balkon - kupatilo, WC - kablovska TV - internet priključak (LAN) …
2 porodične sobe za 4-5 osoba:
-1 bračni + 2 odvojena kreveta ili 2 bračna kreveta + kauč na razvlačenje, kupatilo, WC - kablovska TV - internet priključak (LAN) …
2 apartmana za 5 osoba (podkrovlje)
- 2 odvojene spavaće sobe - dnevna soba mini kuhinjom - kupatilo, WC - kablovska TV - internet priključak (LAN) …

Apartmani

Depadans – Aparmanska kuća je nekadašnji Belopeški dvorac koji je preuređen u 10 dobro opremljenih apartmana. Renovirana stara kuća sa gotičkim freskama na fasadi, se nalazi odmah pored hotela u centru sela. Apartmani su opremljeni kablovskom televizijom, bežičnim internetom, svom potrebnom kuhinjskom opremom i nameštajem, koji ga čine toplim i prijatnim za boravak. U prizemlju je prostorija za ostavljanje ski opreme, prostor za korišćenje računara kao i finska sauna.

Apartmani su svetli i imaju lijep pogled na mirno okruženje sela i okolna brda. Apartmani su različitih veličina za 2-12 osoba pa je moguće udovoljiti različitim potrebama gostiju. Sobe u  okviru apartmana su sa odvojenim krevetima ili opremljene sa konvencionalnim francuskim ležajem u spavaćoj sobi i pomoćnim ležajem (kauč) u dnevnom boravku.

Posebna atmosfera je u dupleks apartmanima u potkrovlju sa puno drveta, ponekad vidljiva krovna konstrukcija kao dekorativni element ambijentu. Veliki krovni prozori daju prozračnost, puno svetla i zanimljivih pogleda. Većina apartmana ima pogled na skijalište - na Vitranc ski stazu.

U apartmanskoj kući je 10 lepih apartmana za smeštaj do 60 osoba, u kojima se porodice ili grupe gostiju mogu osećati opušteno, kao kod kuće.