Jahorina - U toku radovi na uredenju staza

18/09/2017

Na Jahorini su u toku radovi na uređenju, prošenju staza i čišcenju kamenja kako bi bilo moguće skijati na 20 cm snega. Ovo je najveća akcija uređenja staza još od Olimpijskih igara 1984. godine. U toku su i radovi na veštačkom jezeru za osnežavanje, a u okruženju se planiraju i ostali turistički sadržaji.

Veštacko jezero će biti duboko oko 14 metara, prečnika oko 600 metara što će biti dovoljno da u toku cele sezone snabdeva sistem za veštacko osnežavanje vodom.

U planu je da se uporedo radi i na postavljanju infrastrukture za veštačko osnežavanje, koje će biti pušteno u rad delom i predstojeće sezone. Kada se osigura sistem za osnježavanje, Jahorina ce imati više od 120 dana za skijanje u sezoni.

Radovi na stazama obuhvataju proširenja na pojedinim stazama gdje se stvarala velika gužva, zatim smanjenje nagiba na stazama gde su se dešavale povrede, kao i sanacija neravnina koje su takođe skijašima predstavljale problem.

Na stazi Poljice u toku je uklanjanje dvoesda Poljice koji više nije u upotrebi, time će staza biti proširena i očišcena.

Međutim, nije samo zimska sezona prioritet u Olimpijskom centru Jahorina. Cilj uprave je da planina živi 365 dana u godini, pa je ove godine ostvaren pomak i ljetna sezona je bila veoma uspješna.



Pošaljite svoj komentar

Komentari

Niko nije komentarisao ovu stranu.