Vogel

U nacionalnom parku Triglav, smješten je VOGEL, prelepim prirodnim krajolicima ukrašeno skijalište. Ski centar leži u srcu Julijskih Alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenačkih jezera, Bohinjskog jezera. Prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv.

Put koji vodi pored Bohinjskoj jezera, dovodi nas pravo na parking odakle kreće velika gondola, izgrađena 2001. g. Gondola kapaciteta 80 ljudi vozi svakih pola sata. Prva vožnja je u 08h ujutro, a zadnja u 18h. Vožnja gondolom traje 4 minuta i za to vreme prevaljuje visinsku razliku od 956 m. Izlazna stanica gondole je na 1.537 m/nv, gde je početak skijališta. Sa tog mesta puca prekrasan pogled na celu regiju nacionalnog parka i najviši vrh Slovenije Triglav, visok 2.864 m. U samom skijalištu nalazi se hotel Vogel (smešten na 1.535 mnv, pored izlazne stanice gondole), nekoliko apartmanskih objekata i planinarskih domova, a gosti koji su tu smešteni odmor će provesti u pravoj zimskoj atmosferi i neponovljivoj zimskoj idili.

Posetiocima Vogela preporuka je da koriste usluge restorana u Viharniku, panoramskog restorana koji se nalazi na izlaznoj stanici gondole, odakle se pruža prekrasan pogled na Triglav i čitavu bohinjsku regiju. Na donjoj stanici sedežnice Šija, nalazi se restoran Orlove glave, gde se mogu probati tradicionalna jela bohinjske regije.

Skijalište VOGEL (1.535-1.800m) poseduje četiri ski lifta i isto toliko sedežnica. Staze su većinom klasifikovane kao crvene i plave. Posebno treba istaknuti stazu koja vodi od vrha Vogela sve do dna, do samog Bohinjskog jezera. Na taj način, na skijama se prevaljuje nadmorska visina od oko 1.000 m što svakako pričinjava veliko zadovoljstvo. No, na žalost, staza je otvorena samo kada su idealni vremenski uslovi i kada ima dovoljno snega. Postoje i dvije crne staze koje su težinom ipak pogodnije za naprednije skijaše. Osim uređenih staza, na rapolaganju je i odličan snowpark.  Mogućnosti za skijanje van staza ima jako puno, što potvrđuje i free-ride takmičenje koje se ovde održava.

Udaljenost od Beograda je oko 600 km, putem preko Zagreba, Ljubljane, dalje prema Kranju i lokalnoim putem prema Bledu od kojeg ima još 30 km do Bohinja.

Podaci o skijalištu:
 - Nadmorska visina 1535 - 1800 m
 - Ukupna dužina skijaških staza: 38 km
 - Staze za skijaško trčanje : 2.5 km
 - Škola skijanja za odrasle, vrtić za decu
 - Elanov snowboard park
 - Pojedine žičare rade i leti

Ski staze:
 - Lake staze: 4000 m
 - Staze srednje težine: 14000 m
 - Za Nordijsko skijanje: 8000 m

Žičare:
 - Ski liftova : 4
 - Sedežnica : 4
 - Gondola : 1


VogelVideo klipovi iz ovog ski centra

Pogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Ski safari: AUSTRIJA - ITALIJA - SLOVENIJA

Ski safari predstavljaju nezaboravnu višednevnu (3-5 dana) avanturu koja omogućava skijanje u različitim ski centrima u čak tri države: Italiji (Tarvisio, Sella Nevea); Austriji - Skijalištima Koruške (Gerlitzen, Bad Kleinkirchheim, Grossglockner, Nasfeld, Katschberg, Goldek, Innerkrems, Arnoldstein) i Sloveniji (Kranjska Gora, Krvavec, Cerkno, Vogel, Bovec). Smeštaj je u odgovarajućem hotelu iz koga je moguće lako i brzo doći do različitih skijališta, odakle se svakoda dana putuje na novu skijašku avanturu. Skijašima je pored raznovrsnosti skijališta, prvenstveno jer su ski centri iz tri različite države, na raspolaganju ugođaj i prijatan boravak u zimskom ambijentu mesta u kome smo smešteni.

Detaljnije...

Vogel - Skijanje sa pogledom na Bohinjsko jezero - sedmodnevne ski ture

Skijajte šest dana u jednom od najlepših prirodnih okruženja u Sloveniji, ski centru Vogel, sa koga se pruža prekrasan pogled na najviši vrh Slovenije Triglav i jezero Bohinj u dolini. Skijalište koje leži u Julijskim Alpima, u nacionalnom parku Triglav, prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv. Polazna gondola koja vodi na skijalište kreće iz mesta Bohinj. Posebnu atrakciju predstavlja snežni park koji se prostire na dva hektara i namenjen je ljubiteljima adrenalinskih sportova. Za najmlađe goste obezbeđen je dečiji park.

Detaljnije...

Video klipovi naših članova

image002
n-sport-i-n-fashion-logo.jpg
logobeosport150
sprzet rossignol logo
markoni logo200
OutdoorSportslogo180x100
Kobbaz logo
Board Shop beli rr
velvetlogo.png
SkiTrack logo2
NAPAPIJRI.jpg
Oculus popravljen
Logo jecom sport Krvavec
garmin-infoteam-logo.jpg
skoda-Auto-Cacak-logo.jpg
SarunaLogo