Moltaler glečer

Gelečer Mölltaler je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Iz podnožja 1200 m/nv prema najnižoj tački skijališta na 2100 m/nv u vozi "Gletscher Express" podzemna železnica u trajanju od "brzih" 8 minuta. Tu na početku skijališta ćete pronaći ski školu, restoran, dječje staze, iznajmljivanje opreme...
Dalje prema centralnoj tački glečera (2800 m/nv) vozi vas gondola "Eissee" sa 6 sedišta u trajanju od 10 minuta. Tu na izlaznoj stanici gondole se nalazi i istoimeni panormaski restoran „Eissee“ koga još nazivaju i staklena palata.

Dalje prema samom vrhu "Schareck" na 3122 m/nv vozi "Gletscher Jet", žičara šestosedežnica sa zaštitnim kupolama. Paralerno sa njom je i trasa dvosed žičare "3000".

Do centralnog dela skijališta gde je restoran "Eissee" vozi i panoramska žičara sedežnica "Klühspies" čija plazna stanica se nalazi na špicu glečerskog jezera " Hochwurtenspeicher" na 2417 m/nv. Spust sa vrha do ovog jezera može se napraviti kombinacijom staza različite težine od plavih, crvenih do crnih.

Tu od jezera vodi i četrvorosed žičara "Alteck", izgrađena 2011. godine, ka vrhu "Kleinzirknitzscharte" na 2726 m/nv na kome se nalazi i prelepi vidikovac. Duž nje se spuptaju dve varijante crvene i jedna crna staza.

Na najnižoj tački skijališta dokle vodi podzemna žečleznica na 2100 m/nv  nalazi se i četvorosedežnica "Schwarzkopf" koja vodi vo vrha "Weisseehaus" na 2378 m/nv.

Za ljubitelje snowboarda i freestyle skijanja tu je "Gletscher Snow Park" koji sadrži: Halfpipe, Boardercross, Funpark, Jumps, Corner, Boxen, Slides, WaveRides.

KARAKTERISTIKE SKIJLIŠTA "GLEČER MOLLTALER":

Donja stanica podzemnog ski voza: 1.200 m/nv.
Najniža polazna stanica skijališta:2.100 m/nv
Najviša izlazna stanica skijališta: 2.726 m/nv.
Visinska razlika ski centra: 626 m.

Ski staze: Ukupno 24,1 km, od čega je:
- 2,8 km plavih staza,
- 12,3 km crvenih staza,
- 2,3 km crnih stza,
- 6.7 km freeride / ture.

Žicara i ski liftova ukupno 13, od čega je:
- 1 podzemni voz
- 1 gondola,
- 9 sedežnih žicara
- 2 ski liftova.

 


Mölltaler GletscherPogledajte ponudu za ovaj ski centar:

Grossglockner - Heiligenblut, sedmodnevni ski aranžmani

SkiBus tokom sezone organizuje višednevne aranžmane  u austrijskom ski centru Grossglockner - Heiligenblut. Skijajte na padinama Grossglocknera najvišeg vrha Austrije. Heiligenblut je prekrasno slikovito mesto na samoj granici Tirola i Koruške sa impozantnim pogledom na preko četrdeset vrhova Alpa kao i na najviši vrh Austrije – Grossglockner sa nadmorskom visinom od 3.978m (Veliki Zvonar u bukvalnom prevodu). Skijalište ima 55 km uređenih staza, kao i veliki broj offpiste staza.

Detaljnije...

Koruška skijališta u Austriji

Koruška (Kärnten), je najjužnija austrijska pokrajina smeštena u podnožju Karavanki između najviših alpskih vrhova. To je zemlja planina i jezera, bez obzira da li ste skijaši, planinari, biciklisti, lepotu Koruške doživećete na jedinstven i sebi svojstven način. Od početka decembra Koruška postaje veoma posećena zimska destinacija gde skijaši, borderi, kao i oni koji bi tek da se oprobaju u zimskim sportovima imaju pred sobom odličan i pouzdan sneg i savršeno doterane staze u nekom od mnogobrojnih ski centara.

Zbog blizine i odličnih uslova za skijanje, SkiBus organizije viišednevne, praznične i vikend skijaške ture, često u jednom aranžmanu kombinujući različite ski centre u ovoj pokrajini među kojima su i: Grossglockner - Heiligenblut, Gerlitzen, Moltaler glečer, Goldeck, Bad Kleinkirchheim, Innerkrems, Katschberg, Arnoldstein, Nassfeld, ...

Detaljnije...

Molltaler, Heiligenblut - Hohe Tauern

Jedinstvena skijaška avantura u nacionalnom parku Hohen Taurern kojim dominura najviši vrh austrije Grossglockner koji se malazi na 3798 m/nv.

Skijanje se realizuje u dva visoka skijališta u regiji Koruška, Heiligenblut sa najvušim skijaškim vrhom na 2902 m/nv i glečersko skijalište Molltaler na kome skijaši stižu do 3122 m/nv.

Detaljnije...