Apartmani Les 2 Alpes 1800

Skijalište Les 2 Alpes nudi 220 km skijaških staza koje se prostiru od 1300 do 3600 m/nv. Skijaši svih uzrasta i novoa znaja lako mogu pronaći za sebe odrovarajuće staze. Na raspolaganju je 11 crnih, 14 crvenih, 27 plavih i 17 zelenih staza. Na skijalištu je instalirano 54 raličitih žičara - liftova kao i 78 topova za zasnežavanje staza. Na raspolaganju je staza za border-ski kros, snežni park, half pipe, staze za skijaško trčanje.
"Les 2 Alpes" apartmani se nalaze u raznim rezidencijama u kompleksu Les2Alpes 1800 - koji predstavlja pravi mali nezavisni gradić (nalazi se na 1800 m/nv). U celom kompleksu je zahvaljujući izgrađenom sistemu ski puteva, omogućen direktan izlazak na same staze, kao i povratak sa staza do apartmana.

U samom naselju nalazi se polazna stanica četvorosede žičare "Vilage 1800". Sa druge strane, od apartmana se ski putem može spustiti i do žičare Petite Aigulle, nakon čega se može doći do centra mesta i ostalih žičara u sistemu.

Apartmanske zgrade - rezidencije "Les 2 Alpes 1800" se sastoji od blokova zgrada, koje mogu sadržati od 3 do 7 spratova. Imena blokova objekata (Meije, Lautaret, Ecrins, Galibie) i njihovi brojevi su vidno istaknuti na mapama naselja koje su postavljene na centralnim mestima, kako bi posetiocima olakšale snalaženje. Svaka rezidencija nosi naziv bloka objekata i konkretnog ulaza (npr. Meije 15) i vidno je istaknuta na svakoj od zgrada. Kompleks na prvi pogled deluje dosta komplikovan, ali će skijaši vrlo brzo tokom boravka shvatiti njegovu suštinu i povezanost. Naselje karakteriše veliki broj garaža, kroz koje se prolazi i iz kojih se ulazi u apartmanske zgrade. Svaka od zgrada ima ulaz sa dve strane (pa stepenicama ili liftom povezuje više delove kompleksa - što pešacima znatno skraćuje put). Kada se ukopča i shvati ovo naselje, put između zgrada koji recimo iznosi do 300-400 m (najdalje zgrade u kompleksu su okvirno toliko udaljene), znatno se kraće i brže može preći korišćenjem ovih "prečica" (pomoću vertikala kroz same objekte).
Apartmani su orijentisani uglavnom ka jugu - jugozapadu, pa se može maksimalno uživati u suncu kako zimi tako i leti. Recepcija celoga naselja se nalazi na samome ulazu u kompleks i sve nedostatke i kvarove u apartmanima, za sve apartmanske zgrade, je neophodno tu prijaviti.

"Arcades", "Grande Place" i "Ecrins" su komercijalni - tržni centri u blizini u kojima se nalaze barovi, restorani, pekare, prodavnice i prodavnice sportske opreme. I centar za rekreaciju je u komšiluku - Club Forme ima na raspolaganju bazen, saunu, jacuzi, fitnes salu, kuglanu, skvoš,... pivnicu, restoran. Tu je diskoteka, igraonica, prodavnice...

Prevoz gradskim autobusom po naselju je besplatan. Stanica je u blizini apartmana. Javni parking je takođe besplatan.

Apartmani:
App - Studio za 4/5 osoba
- 25 m² orjentisan na jug ili jugozapad.
Dnevna soba sa krevetom na razvlačenje za dve osobe. Odvojen prostor sa kliznim vratima sa krevetima na sprat i još jednoim krevetom koji se izvači ispod kreeveta na sprat. Kupatilo sa kadom ili tušem. Odvojen WC. Kuhinja sa šporetom 2 do 4 ringle, rernom i frižiderom.
App - 2prostorni za 6 osoba - 26 m² orjentisan na jug ili jugozapad.
Dnevna soba sa krevetom na razvlačenje za dve osobe. Odvojen prostor sa kliznim vratima sa krevetima na sprat. Spavaća soba sa krevetom na sprat ili krevetom na izvlačenjem ili francuskim ležajem. Kupatilo sa kadom ili tušem. Odvojen WC. Kuhinja sa šporetom 2 ringle, rernom ili mikrotalasnom i frižiderom.

Apartmani iste strukture se mogu razlikovati u rasporedu prostorija, vrsti i boji kreveta i nameštaja, ali su u pricipu svi istog ili sličnog nivoa kvaliteta, koji je takoreći standardan u francuskim velikim skijalištima. Luksuza nema, već je sve urađeno da zadovolji najosnovnije potrebe jednoga skijaša.

Obavezno:
Boravišna taksa - Plaća se na licu mesta prema važećem cenovniku.
Depozit - Plaća se po apartmanuna licu mesta prilikom preuzimanja ključeva, a prema važećem cenovniku. Depozit se vraća na kraju boravka nakon razduženja ispravnog apartmana. Umesto davanja keša za depozit, moguća je rezervacija sredstava sa platne kartice.

Dodatne informacije:
Parking
- Besplatna javna garaža (bez nadzora) - 1 mesto po apartmanu.
Posteljina i peškiri - Nisu obezbeđeni, mogu se rentirati ili poneti.
Završno čišćenje
- Apartman mora da se razduži čist (očišćen, oprano posuđe, izneto smeće, ćebad presavijena i spakovana). U suprotnom, završno čišćenje se naplaćuje.