SkiBus na 28. međunarodnom sajmu „EKSPO - ZIM 2013.“

25/11/2013

SkiBus će i ove godine, zajedno sa prijateljskim i najvećoim domaćim ski portalom Skijanje.rs, kao i strateškim partnerom Skitrack-om, nastupiti na sajmu ExpoZim 2013, gde će se predstaviti brojnim posetiocima i ljubiteljima zimskoga sporta. Manifestacija će trajati od 28. novembra do 01. decembra, a održaće se u Hali 4 Beogradskog sajma.

Ovom prilikom pozivamo sve prijatelje, potencijalne i stare članove, da posete naš štand i ako već nisu, upoznaju se sa radom udruženja i aktivnostima za predstojeću sezonu. Dođite da se družimo u našem "ski kafančetu", gledajući prezentacije najboljih svetskih skijališta. Posetioci našeg štanda će imati prilike da probaju proizvode i osvoje nagrade mnogih naših partnera i sponzora, koji će zajedno sa nama nastupati na ExpoZim-u.

Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije EKSPO - ZIM, jedna od manifestacija koje organizujemo tokom poslednjeg vikenda u novembru, najveća je izložba zimske sportske opreme u Srbiji i sajam kojim po tradiciji počinje zimska sportska i turistička sezona. Ovaj četvorodnevni praznik zimskih sportova i turizma, se ove godine organizuje 28. put, od 28. novembra do 1. decembra, u hali 4 Beogradskog sajma, u saradnji sa tradicionalnim partnerom - asocijacijom „Sport za sve“- uz učešće više od 70 izlagača, proizvođača, uvoznika i distributera zimske sportske opreme, turističkih agencija, skijališta, zimskih turističkih centara, hotela, odmarališta.

Posetioci sajma EXPO - ZIM imaće i ove godine ekskluzivnu priliku, na samom početku zimske skijaške i turističke sezone, da vide na jednom mestu izložbu najsavremenije zimske sportske opreme i najpovoljnijih turističkih aranžmana za predstojeću zimu i novogodišnje i božićne praznike, uključujući tradicionalnu razmenu i reparaciju polovne opreme, koja se, početkom svake zime, obavlja na Beogradskom sajmu tokom trajanja ove manifestacije.

Proizvođači i distributeri sportske opreme predstaviće na sajmu EXPO – ZIM najnovije kolekcije zimske sportske opreme i odeće najpoznatijih svetskih brendova za sezonu 2013/2014. godinu, najnovije modele skija, snow bordova, klizaljki, jakni, kombinezona, sanki, rukavica, naočara, kapa.  

Ljubitelji skijanja samo na sajmu EKSPO - ZIM moći će da kupe ski pas za naše skijaške centre sa popustom od 10 %. Proizvođači i distributeri sportske opreme obećavaju popuste na svoje proizvode od 15 do 70 %. Turističke agencije odobravaće posetiocima sajma EKSPO – ZIM posebne pogodnosti za aranžmane tokom novogodišnjih praznika i predstojece zime.

U izlagačkom segmentu novih mašina i tehnologija prvi put na ovogodišnjem sajmu EXPO - ZIM svim ljubiteljima skijanja biće predstavljena mašina koja, uz pomoć vakuum FIT tehnologije, prilagođava ski cipele anatomiji bilo kojeg stopala. Ova tehnologija omogućava da se školjka skijaških cipela savršeno uklopi prema bilo kojem stopalu. Biće predstavljeni i uređaji za reparaciju skija, koji omogućavaju obnovu kvaliteta i revitalizaciju već korišćene skijaške opreme.

Skijališta Srbije promovisaće na svom izlagačkom prostoru brojne pogodnosti i popuste tokom promotivnih nedelja. Osim porodične i nedelje za žene i parove, Skijališta od ove godine uvode i promotivnu nedelju za studente i đake, sa posebnim popustima za sve ove kategorije ljubitelja zimskih sportova u našim skijalištima. U okviru svog sajamskog nastupa Skijališta Srbije predstaviće na sajmu Zlatibor, Kopaonik, Staru Planinu i druga naša skijališta. Turistička organizacija Istočno Sarajevo predstaviće turističku ponudu Jahorine, Zbornica gorskih centara Slovenije predstaviće Kranjsku Goru, Pohorje, Bled, Krvavec, Roglu, Cerkno, Vogel i druge slovenačke skijaške centre. Posebno će biti predstavljeni bugarski Borovec i crnogorski centri Bjelasica i Durmitor.

Udruženje ljubitelja skijanja „Skibus“, najveće skijaško udruženje na ovim prostorima, predstaviće na sajmu svoj program „Skijanja za svačiji džep“ u poznatim evropskim skijaškim centrima, dok će domaće turističke agencije, osim posete prestižnim skijalištima, predstaviti i ponudu svojih aranžmana za novogodišnje i božićne praznike.

Sajt Skijanje.rs će kao i predhodnih godina na Expo-Zimu imati štand zejedno sa udruženjem SkiBus. Dođite da se družimo, susretnemo, upoznamo, posavetujemo, razmenimo mišljenja i iskustva. Poziv je upućen svim posetiocima sajta, članovima foruma i ljubiteljima skijanja.

U okviru pratećeg programa ovogodišnjeg sajma  Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Skijaški savez Srbije organizuju u petak, 29. novembra u Svečanoj Sali direkcije Beogradskog sajma, redovni godišnji seminar usavršavanja.

Asocijacija „Sport za sve“ Beograda će na svom izlagačkom prostoru tokom trajanja EKSPO – ZIM – a promovisati Zimski festival dečje rekreacije (Zlatibor od 15 – 21. februara), Zimske susrete rekreativaca (Jahorina od 27. do 30. marta), vikende na snegu, rekreativne programe u Beogradu i na Divčibarama, Beogradsku biciklijadu i ekološki rekreativni kamp u Perućcu. U okviru stručne tribine „Sport za sve“, u subotu 30. novembra u 12 h, u Svečanoj Sali direkcije Beogradskog sajma, predstavnici Beograda, Novog Sada i Zagreba razgovaraće o temi „Rekreativni programi u urbanim sredinama“.

Nakon brojnih skijaških legendi sa zapada Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije EXPO – ZIM, prvi put ove godine, otvoriće jedan skijaš „sa istoka“, najuspešniji  bugarski alpski skijaš svih vremena Petar Popangelov. Popangelov je prvi bugarski skijaš koji je dospeo u svetsku skijašku elitu. Jedanaest godina uzastopno je učestvovao u Svetskom kupu, u 37 nadmetanja plasirao se u prvih deset, devet puta se nalazio na pobedničkom postolju. Osvojio je šesto mesto u slalomu na dve zimske olimpijade -  u Lejk Plesidu 1980 i Sarajevu 1984. godine. Bio je trostruki svetski studentski šampion u slalomu.

Učesnicima, novinarima i gostima 28. međunarodnog sajma EXPO - ZIM, kao specijalna gošća na svečanom otvaranju, obratiće se i najuspešnija srpska skijašica Nevena Ignjatović.

Sajam će biti otvoren za posetioce svakog dana od 10 do 20 časova. Cena ulaznice je 300 dinara. Svečano otvaranje ovogodišnjeg sajma EXPO - ZIM je u četvrtak, 28. novembra u 12 h, u hali 4 Beogradskog sajma.

Dobrodošli na EXPO–ZIM 2013!

 



Pošaljite svoj komentar

Komentari

Niko nije komentarisao ovu stranu.