Jahorina ski opening 2019 brending levo Jahorina ski opening 2019 brending desno

Ski safari AUSTRIJA - ITALIJA - SLOVENIJA


Ski safari predstavljaju nezaboravnu višednevnu (3-5 dana) avanturu koja omogućava skijanje u različitim ski centrima u čak tri države: Italiji (Tarvisio, Sella Nevea); Austriji - Skijalištima Koruške (Gerlitzen, Bad Kleinkirchheim, Grossglockner, Nasfeld, Katschberg, Goldek, Innerkrems, Arnoldstein) i Sloveniji (Kranjska Gora, Krvavec, Cerkno, Vogel, Bovec). Smeštaj je u odgovarajućem hotelu iz koga je moguće lako i brzo doći do različitih skijališta, odakle se svakoda dana putuje na novu skijašku avanturu. Skijašima je pored raznovrsnosti skijališta, prvenstveno jer su ski centri iz tri različite države, na raspolaganju ugođaj i prijatan boravak u zimskom ambijentu mesta u kome smo smešteni.

Klasičan aranžman (od 3-dnevnog do 5-dnevnog) uključuje: prevoz na relaciji Beograd - Bled - Beograd, sve neophodne transfere do naznačenih skijališta, odgovarajuće usluge (noćenje, noćenje sa doručkom ili polupansion) u izabranom hotelu koji za konkretan aranžman bude u ponudi, jednodnevne skipas karte za skijališta koja se skijaju po programu putovanja u ski centrima Slovenije, Italije i Austrije, kao i kompletnu organizaciju i vođenje putovanja.

Program se najčešće realizuje u varijantama produženih vikenda (petak-nedelja ili subota-ponedeljak), ili u periodima prazničnih i neradnih dana (Božić, Sreternje, Osmi mart i sl.).

U zavisnosti od sezone ovaj program može biti korigovan, u smislu da može biti produžen i proširen sa jednim ili dva dodatna dana skijanja (u zavisnosti od eventualnih neradnih dana za praznike). Takođe, u određenim situacijama, moguće je da neki od navedenih ski centara bude zamenjen nekim drugim (prvenstveno se ta mogućnost odnosi na austrijska skijališta).


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Ski opening - Molltaler i Heiligenblut 13-15. decembar 2019

Jedinstvena skijaška avantura u regionu Nacionalnog parka Hohen Taurern kojim dominira najviši vrh Austrije Grossglockner (3.798 m/nv). Skijanje se realizuje u dva najviša skijališta u pokrajini Koruška: Heiligenblutu sa najvišom skijaškom tačkom na 2.902 m/nv i glečerskom skijalištu Molltaler Glachier, koje izlazi na impozantnih 3.122 m/nv.

Usluga je na bazi polupansiona u hotelu Margarethenbad**** u mestu Ragensdorf koje se nalazi na pola puta između dva navedena skijališta sa uključenim skipasom, prevozom i odgovarajućim transferima. Cena od 239 evra.

Detaljnije...

Ski opening Austrija & Italija, 21-23. decembar 2019.

Ski opening AUS - ITA, 21-23. decembar 2019.
Otvorite ski sezonu skijajući tri dana u tri različita skijališta: Arnoldstein u austrijskoj pokrajunu Koruška  kao i dva skijališta u italijanskoj pokrajini Frulija na samoj granici sa Slovenijom i Austriji: Sella Nevea i Tarvisio. Smeštaj je u slovenačkom pograničnom mestu Jesenice, odakle se svakoga dana odlazi na novi skijaški izlet i destinaciju. Skijašima će pored skijanja na različitim ski centrima, boravak biti upotpunjen i prijatnim ambijentom novo - renoviranog hotela "Kazina" u Jesenicama.
Cena od 165 evra.

Detaljnije...

Ski opening - severna Koruška, 13-15. decembar 2019.

13-15. decembar 2019. - Ski opening severna Koruška
Otvaranje ski sezone tokom produženog ski vikend aranžmanima u Austruiji. Skijajte tri dana na različitimi skijalištima severne Koruške (aus. Kärnten, eng. Carinthia): 1.dan: Grosglocner-Heiligenblut, 2. dan: Goldek i 3.dan: Molltaler. Smeštaj je u hotelu Pacher u mestu Obervellach koje se nalazi zapadno od Spitala, odakle se svakoga dana odlazi na novi skijaški izlet.
Cena od 249 evra.

Detaljnije...

Sretenjsko skijanje AUSTRIJA & ITALIJA, 14-17. februar 2020.

14-17. februar 2020. - SRETENJE. Iskoristite Sretenje praznike i tokom 4-dnevnog boravka u graduu mesti Jesenice u Sloveniji skijajte četiri dana u tri različita skijališta, jedno  najbližoj austrijskoj regiji Koruška (aus. Kärnten, eng. Carinthia): Goldeck kao i dva skijališta u italijanskoj pokrajini Frulija na samoj granici sa Slovenijom i Austrijom: Sella Nevea i Tarvisio. Smeštaj je u slovenačkom pograničnom mestu Jesenice, odakle se svakoga dana odlazi na novi skijaški izlet i destinaciju. Skijašima će pored skijanja na različitim ski centrima, boravak biti upotpunjen i prijatnim ambijentom novo - renoviranog hotela "Kazina" u Jesenicama. Cena od 235 evra.

Detaljnije...

Novogodišnje skijanje u Italiji i Austriji, 29.12-02.01.2020.

Novogodišnje skijanje ITALIJA-AUSTIJA - ski safari program, 29.12-02.01.2020.
Iskoristite novogodišnje praznike i upriličite petodnevno skijanje u Italiji i Austriji u okviru samo jednog programa. Program će se realizovati u čak četiri skijališta: Arnoldstein i Goldeck u austrijskoj pokrajuni Koruška, kao i Sella Nevea i Tarvisio u italijanskoj pokrajini Frulija (na samoj granici sa Slovenijom i Austrijom). Smeštaj je u novom aparthotelu Kazina u slovenačkom pograničnom mestu Jesenice, odakle se svakoga dana odlazi na različiti skijaški izlet i destinaciju u ovoj jedinstvenoj ski safari avanturi. Skijašima će pored skijanja na različitim ski centrima, boravak biti upotpunjen i prijatnim ambijentom renoviranog hotela "Kazina" u Jesenicama. Cena aranžmana, koji uključuje prevoz, pet noćenja i 5-dnevni JulianAlps skipas, od 279 evra.

Detaljnije...

Ski closing Austrija & Italija, 28.02-01.03.2020.

Ski closing AUS - ITA, 28. februar - 01. mart 2020. 
Otvorite ski sezonu skijajući tri dana u tri različita skijališta: Goldeck u austrijskoj pokrajunu Koruška kao i dva skijališta u italijanskoj pokrajini Frulija na samoj granici sa Slovenijom i Austriji: Sella Nevea Tarvisio. Smeštaj je u slovenačkom pograničnom mestu Jesenice, odakle se svakoga dana odlazi na novi skijaški izlet i destinaciju. Skijašima će pored skijanja na različitim ski centrima, boravak biti upotpunjen i prijatnim ambijentom novo - renoviranog hotela "Kazina" u Jesenicama. Cena pkaeta: prevoz, smeštaj i 3-dnevni Julian Alps skipas - od 179 evra.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Moltaler glečer

Gelečer Moltaler (Mölltaler) je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Goldeck

Skijalište Goldeck se nalazi u zapadnom delu austrijske regije Koruška iznad mesta Spittal. Skijaško područje se prostire na 63 ha između 556 m i 2.142 m nadmorske visine. Glavna odlika skijališta su dobro uređene staze i moderne žičare. Sastoji se od ukupno 30 km staza, od toga 9 km teških, 10 km srednje težine i 11 km laganih staza. Skijalište nudi najširi spektar mogućnosti za sve, od početnika do naprednih skijaša.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Tarvisio

Tarvisio se nalazi u dolini Val Canale na 754 m/nv na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije. Lokalnim putem od Kranjske Gore ima 15 minuta voznje. Grad je bio domaćim Zimske Univerzijade 2003. Na ovom skijalištu su vožene i spust i superveleslalom trke FIS Svetskog kupa. Poznat je i po velikoj robnoj pijaci, mestu snadbevanja i mnogih domaćih vlasnika butika.

Skjaliste se nalazi na samom rubu gradica Tarvisia. Konfiguracija terena deli skijaliste na dva dela koja su povezana sa kraćim četverosedom i po dve vezne ski staze.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Sella Nevea - Kanin

Sella Nevea, maleno naselje koje se nalazi u Italiji, sa zapadne strane planinskog masiva iznad Bovca. Za razliku od Boveca u Sloveniji, sa italijanske strane pristup skijalištu je puno udobniji. Iz Sella Nevea, kao i iz Boveca, na skijalište izvlači kabinska žicara - gondola, ali novijeg datuma i veceg kapaciteta.
U izuzetnom prirodnom okruženju sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60km.

Detaljnije...