Molltaler, Grossglockner-Heiligenblut - Hohe Tauern


Jedinstvena skijaška avantura u regionu Nacionalnog parka Hohen Taurern kojim dominura najviši vrh austrije Grossglockner koji se malazi na 3798 m/nv.

Skijanje se realizuje u dva visoka skijališta u regiji Koruška, Heiligenblut sa najvušim skijaškim vrhom na 2.902 m/nv i glečersko skijalište Molltaler na kome skijaši stižu do 3.122 m/nv.

U toku sezone organizuju se vroduženi vikendi, praznične ture, višednevna skijanja kao što su ski opening, ski closing, sretenjsko skijanje, višednevni aranžmani...

Aranžani su uglavnom na bazi usluge polupansiona u nekom od hotela u mestima u podnožju sa uključenim ski pasom, prevozom i transferima do skijališta.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Ski safari Austrija - Sretenje, 14-17. februar 2019.

14-17. februar 2019. - SRETENJE - NAJBOLJE OD KORUŠKE. Iskoristite Sretenje praznike i tokom 4-dnevnog boravka skijajte četiri dana u tri skijališta, nama najbliže austrijske regije Koruške (aus. Kärnten, eng. Carinthia):1.dan: Molltaler, 2.dan: Grosglocner-Heiligenblut, 3. dan: Bad Kleinkirchheim i 4.dan: Katschberg. Smeštaj je u hotelu Pacher u mestu Obervellach koje se nalazi zapadno od Spitala, odakle se svakoga dana odlazi na novi skijaški izlet.
Cena od 339 evra.

Detaljnije...

Molltaler, Heiligenblut - Sretenje, 14-17. februar 2019.

Jedinstvena skijaška avantura u regionu Nacionalnog parka Hohen Taurern kojim dominura najviši vrh austrije Grossglockner (3.798 m/nv). Skijanje se realizuje u dva najviša skijališta u pokrajini Koruška: Heiligenblutu sa najvušim skijaškom tačkom na 2.902 m/nv i glečerskom skijalištu Molltaler Glachier, koje izlazi na imponzantnih 3.122 m/nv.

Usluga je na bazi polupansiona u hotelu Margarethenbad**** u mestu Ragensdorf koje se nalazi na pola puta između dva navedena skijališta sa uključenim skipasom, prevozom i odgovarajućim transferima. Cena od 335 evra.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Grossglockner - Heiligenblut

Heiligenblut je prekrasno slikovito mesto na samoj granici Tirola i Koruške, na putu koji vodi  kroz nacionalni park Grossglockner i sa impozantnim pogledom na preko četrdeset vrhova Alpa kao i na najviši  vrh Austrije – Grossglockner sa nadmorskom visinom od 3978m (Veliki Zvonar u bukvalnom prevodu). Skijalište ima  55 km uređenih staza, kao i veliki broj offpiste staza, s tim da su staze zaista duge i lepe za vožnju.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Moltaler glečer

Gelečer Moltaler (Mölltaler) je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Detaljnije...