Erciyes, Turska - 11 dana avionom, 24. februar - 06. mart 2022.


24.02-06.03.2022. - Erciyes, Turska - 11 dana avionom, sa 6/7 dana skijanja.

Avio ski program
, koji pored šest (ili sedam opciono) dana skijanja u veoma respektbilnom ski centru Erciyes (koji izlazi na impozantinh 3400m/nv), nudi i obilazak Ankare (sa 1 polupansionom u hotelu u Ankari), Kapadokije (sa 1 polupansion u hotelu u Kapadokiji), uz pratnju lokalnih stručnih vodiča, osmodnevni boravak u gradu Kayseri (iz koga se ide na skijalište - transfer oko 30min). Skijalište koje poseduje oko 60 km uređenih ski staza, prostire se na istoimenoj vulkanskoj planini čiji je vrh od 3915 m/nv najviši u celoj Anadoliji. Ski centar je potpuno nov i moderan, izgrađen tek 2012. godine, a nalazi se na svega 30 minuta od milionskog grada Kayseri, u Anadoliji u centralnoj Turskoj.


Aranžman uključuje:
povratni AVIO PREVOZ na relaciji Beograd-Ankara-Beograd, sve aerodromske takse, sve transfere autobusom na relaciji Ankara - Cappadokia - Kayseri - Ankara, 1 polupansion u hotelu Grand Hamit 4*u Ankari, 1 poolupansion u hotelu Suhan Cappadokia hotel & SPA 5* u reonu Kapadokije, dva izleta sa svim pratećim ulaznicama i ručkovima uz pratnju lokalnog vodiča: 1. city tour Ankara i 2. izlet u Cappadokiji (opciono letenje balonom kao posebnom atrakcijom Kapadokije), 8 polupansiona u hotelu Enliva 4* u Kayseriu, šest transfera do skijališta, skipas za ski centar Erciyes (200 vožnji žičarom), autobuski transfer od Kayseria do Ankare na dan povratnog leta. Cena kompletnog aranžmana 799 evra.

Program putovanja:

1.DAN - četvrtak 24.02.2022. BEOGRAD – ANKARA
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u 07:30. Poletanje aviona AnaldooluJet, brend Turkish arlines-a, za Ankaru u 10:00 i sletanje na aerodrom u Ankari u 13:55 po lokalnom vremenu. Autobuski transfer do hotela Grand Hamit 4* u Ankari. Smeštaj u izabrane sobe. Slobodno vreme za obilazak Ankare. Večera u hotelu. Noćenje.


2.DAN - petak 25.02.2022. ANKARA - KAPADOKIJA
Doručak u hotelu. Nakon doručka i odjave iz soba, sledi izlet u Ankari - city tour u pratnji lokalnog stručnog vodiča (na engleskom jeziku). Nakon završenog programa obilaska Ankare, sledi ručak tradicionalnih turskih jela u autentičnom lokalnom restoranu. Nastavak puta za Kapadokiju (oko 4h vožnje). Dolazak i smeštaj u izabrane sobe hotela Suhan Cappadokia hotel & spa 5*. Uživanje u spa sadržajima hotela. Večera u hotelu.
3.DAN - subota 26.02.2022.
KAPADOKIJA - KAYSERI
Doručak u hotelu. Za one koji to žele, opciono se može organizovati let balonom iznad Kapadokije, kao posebne atrakcije ovoga kraja (ovi izleti se realizuju u ranim jutarnjim satima, negde oko 6:30-07:00). Nakon doručka i odjave iz soba, sledi izlet i obilazak Kapadokije u pratnji stručnog lokalnog vodiča. Na kraju izleta biće organizovan ručak u panoramskom restoranu iz koga se pruža fascinantan pogled na Kapadokiju. Nastavak puta do grada Kayseri (oko 80-90min vožnje) i smeštaj u hotel Enlivia 4* (u kome će se koristiti usluga 8 polupandsiona). Večera u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje u hotelu.
4-9.DAN - nedelja-petak /27.02-04.03.2022.
KAYSERI – ERCIYES / SKIJANJE
Boravak u hotelu Enlivia 4* na bazi polupansiona. Šest dana skijanja u ski centru Erciyes (skipas uključuje 200 vertikalnih transporta na skijalištu). Obezbeđeni su svakodnevni transferi do skijališta i nazad (od hotela, koji se nalazi u centralnom delu grada Kazseri, potrebno je svega 20-25 minuta vožnje do skijališta - do koga vodi autoput).

10.DAN - subota 05.03.2022. KAYSERI – obilazak grada i šoping / opciono ERCIYES - sedmi dan skijanja
Boravak u hotelu Enlivia 4* na bazi polupansiona, osmi dan. Opciono skijanje, sedmi dan, u ski centru Erciyes (skipas uključuje 200 vertikalnih transporta na skijalištu, tako da će sigurno ostati dovoljno "prolaza" na ski liftove i žičare i za sedmi dan skijanja). Oni koji žele skijati i sedmi dan, sami plaćaju transfer do skijališta. Ovaj dan (osim za one koji žele skijati) predstavlja slobodan dan namenjen za razgledanje grada Kayseria i shoping.

11.DAN - nedelja 06.03.2022. KAYSERI – ANKARA – BEOGRAD
Doručak u hotelu. Slobodno vreme do 10:30, kada je predviđen autobuski transfer do Ankare na aerodrom. Let za Beograd je u 18:05 po lokalnom vremenu. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 18:10. Kraj aranžmana.


FIRST MINUTE CENA paketa po osobi iznosi

- Sa smeštajem u 4-krevetnoj i 3-krevetnoj sobi - 799 evra.
- Sa smeštajem u 2-krevetnoj sobi - 819 evra.

Popust za decu: Deca uzrasta 6-12 god imaju popust na navedene cene u visini od 80 evra.

Bez skipasa: Za one koji ne koriste skipasove, cena aranžmana se umanjuje za 70 evra.

Uplata aranžmana je u dinarima, po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.

U cenu aranžmana je uključeno:
- Povratni avio prevoz AnadoluJet, brand Turkish airlinesa, na relaciji Beograd-Ankara-Beograd.
- Aerodromske takse.
- Dodatni prtljag za ski opremu (torba za skije i pancerice), pored osnovnog (20kg) i ličnog prtljaga.
- Autobuski transferi na sledećim relacijama: aerodrom Ankara - hotel Ankara, city tour Ankara, Ankara-Kapadokija, Kapadokija izlet, Kapadokija-Kayseri hotel, Kayseri hotel-Ankara aerodrom.
- Izlet u Ankari - city tour, uz pratnju lokalnog turističkog vodiča sa svim pratećim ulaznicama i jednim ručkom tradicionalnih turskih specijaliteta.
- Izlet u Kapadokiji, uz obezbeđen kompletan program i vođenje od strane stučnog lokalnog vodiča, uz sve neophodne ulaznice i uz obezbeđen ručak u autentičnom restoranu toga kraja.
- Jedan polupansion u hotelu Grand Hamit 4* u Ankari.
- Jedan polupansion u hotelu Suhan Cappadokia hotel & spa 5* u Kapadokiji.
- Osam polupansiona u hotelu Elivia 4* u centralnoj oblasti grada Kazseri.
- Šest transfera na relaciji hotel – skijalište Ercyes – hotel.
- Skipas za ski centar Erciyes, koji uključuje 200 vožnji žičarom (realno dovoljno za punih 7 dana skijanja).
- Usluge vodiča - pratioca grupe, sve vreme trajanja aranžmana.
- Troškove organizacije aranžmana.

U cenu aranžmana nije uključeno:
-    Boravišna taksa u hotelu.
-    Putno zdravstveno osiguranje sa ski rizikom (može se kupiti u kancelariji udrućenja).
-    Lični troškovi putnika.

Za realizaciju aranžmana potrebno je minimalno 15 putnika.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 15. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
• Organizator putovanja može zahtevati povećanje ugovorene cene ako je nakon došlo do promene u kursu razmene valute, ili do promene u tarifama prevoznika koje utiču na cenu putovanja.
• U slučaju bolesti putnika izazvane Covid-19 virusom i/ili ne organizovanja aranžmana usled uvođenja restriktivnih mera od strane Republike Srbije ili BiH, celokupan novac za aranžman će putnicima biti vraćen (izuzev vrednosti uplaćene članarine). Otkaz aranžmana u slučaju pozitivnog rezultata Covid-19, uz vraćanje celokupnog iznosa aranžmana, moguć je sve do 7 dana pre zakazanog polaska. U protivnom, putnicima će biti zadržan deo koji se tiče objektivnih troškova organizacije, koji se ne mogu otkazati.

-    Povratni avio prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Kayseri,
-    Transfer na relaciji aerodrom Kayseri – hotel – aerodrom Kayseri,
-    Smeštaj u hotelu Radisson blu 5* u centru grada Kayseri, u dvokrevetnim i trokrevetnim

     krevetnim sobama na bazi devet noćenja sa doručkom,

     https://www.radissonblu.com/en/hotel-kayseri

-    7-dnevni skipas za ski centar Erciyes,

-    Neophodni transferi na relaciji hotel – ski centar Erciyes – hotel,
-    Usluge vodiča pratioca i
-    Troškovi organizacije aranžmana.


Detaljnije o ski centru: Erciyes

Erciies je najviša planina Centralne Anadolije sa vrhom koji dostiže do 3.916 metara. Nastala je erupcijom vulkana. Nalazi se 25 km južno od grada Kayseri i 27 km od istoimenog aerodroma. Ski centar je inicijalno nastao 2012. i stalno se širi sa tendencijom da postane jedan od najvažnijih skijaških centara Azije. Svake godine se grade nove skijaške staze, hoteli, zabavni sadržaji, a broj skijaša koji posećuju ovaj ski centar neprestalno raste. Do sada je u ovaj zmladi imski turistički centar investirano preko 250 miliona dolara.

 

 

Detaljnije...