SKI OPENING - BJELAŠNICA, 23-26. decembar 2021.


23-26. decembar 2021. - SKI OPENING - BJELAŠNICA. Druga polovina decembra, sezone 20/21, rezervisana je za ski opening na Bjelašnici, sa smeštajem u izvanrednim hotelima Hollywood 4* i Hills 5* na Ilidži u Sarajevu. Sama lokacija hotela izuzetno pogoduje odlasku na skijalište (izdvojena od gradske vreve, na samom rubu Sarajeva, najbliža je tačka iz grada do Bjelašnice). U okviru četvorodnevnog skijaškog aranžmana skijajte puna 3 dana (petak-nedelja) na olimpijskoj lepotici Bjelašnici i upoznajte ovaj ski centar koji je nepravedno bio zapostavljen od strane naših skijaša prethodne dve decenije. Boravak u Sarajevu, koji sa svojim jedinstvenim šarmom oličenim u spoju različitih kultura i vremenskih epoha, vrednost ovoga programa dodatno upotpunjuje. Gostima će na rapolaganju biti brojni wellnes i spa sadržaji hotela iz ponude, što će svakako boravak učiniti još prijatnijim i relaksiranijim. 
Aranžman uključuje: autobuski prevoz i sve nephodne transvere do skijališta, 3-dnevni skipas za ski centar Bjelašnica, kao i tri noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood 4* ili Hills 5* u Sarajevu. Cena od neverovatnih 119 evra.


PROGRAM PUTOVANJA

Četvrtak 23. decembar 2021:
- Polazak iz Beograda u popodnevnim satima (oko 16:00).
- Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima.
- Smeštaj u izabrane sobe hotela Hollywood 4* ili Hills 5* na Ilidži.
- Noćenje u hotelu.

Petak 24. decembar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Blelašnicu u 08:20.
- Dolazak na Bjelašnicu oko 09:00 i podela skipasova.
- Celodnevno skijanje na Bjelašnici.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Fakultativni obilazak Sarajeva (kombinovana autobuska i pešačka tura) sa lokalnim turističkim vodičem.
- Slobodno vreme.
- Noćenje u hotelu.

Subota 25. decembar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Bjelašnicu u 08:30.
- Celodnevno skijanje u ski centru Bjelašnica.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme namenjeno za individualni obilazak Sarajeva ili uživanje u mnogobrojnim sadržajima izabranih hotela.
- Noćenje u hotelu.

Nedelja 26. decembar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Bjelašnicu u 08:30.
- Treći skijaški dan na Bjelašnici.
- Povratak u hotel.
- Povratak u hotel oko 17:00.
- Sređivanje i spremanje za povratak, izlazak iz soba..
- Večera (opciono).
- Polazak za Beograd (oko 18:30).
- Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

CENA ARANŽMANA po osobi:

Hotel Hollywood, 4*, Ilidža - Sarajevo:
- Za smeštaj u 1/5 sobama - 119 evra.
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 129 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 139 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 149 evra.
- Doplata za 1/1 sobu - 55 evra.

Hotel Hills 5*, Ilidža - Sarajevo:
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 159 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 169 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 179 evra.
- Doplata za 1/1 sobu - 95 evra.

Aranžnan obuhvata:
- Prevoz na relaciji Beograd - Sarajevo - Beograd,
- Sve transfere skijaša do ski centra Bjelašnica prema programu putovanja,
- Tri noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood 4*  ili  hotelu Hills 5*, u Sarajevu, sa uslugom produženog boravka poslednjeg dana programa (izlazak iz soba je tek nakon povratka sa skijališta),
- Korišćenje sadržaja oba hotela: bazena, wellness centra, fitness sale, bazenskog termalnog kompleksa u okviru hotela Hills,
- Trodnevni skipas za ski centar Bjelašnica,
- Organizaciju putovanja i vođenje grupe,
- Besplatnu ski obuku za sve početnike (nivo apsolutnih početnika).

Oni koji žele doplatiti večeru u hotelu (švedski sto), to mogu uraditi direktno na recepciji. Doplata za večeru u hotelu Hollywood iznosi 8 evra, a u hotelu Hills 10 evra.

U cenu aranžmana nije uključena boravišna taksa koja po osobi ukupno iznosi 5,2 evra (1,30 evra/danu) i plaća se individualno na recepciji hotela.

Izlazak iz hotela je u utorak tek po povratku sa skijanja, što daje prostora da se putnici pre polaska srede i pripreme za put.

Za programe skijanja na Bjelašnici (ali i ski safari programa koji uključuju skijanje na dva olimpijske lepotice: Jahorini i Bjelašnici) SkiBus za svoje skijaše obezbeđuje smeštaj u vrhunskim hotelima Hollywood, 4* i Hills 5*, koji se nalaze u Sarajevu, na Ilidži. Ovo je odlična skijaška varijanta iz više razloga. Prvo zbog izuzetnog smeštaja i jako široke lepeze usluga koje ovi hoteli nudi (važe za najbolje hotele u BiH), a blizina Sarajeva i Jahorini i Bjelašnici, omogućava lak i brz transver skijasa do staza. Sa druge strane dodatna vrednost je što se putnicima pruža mogućnost boravka u ovom prekrasnom gradu, jer lagana šetnja živopisnim starim ulicama Sarajeva i uživanje u prirodi i u tradicionalnim specijalitetima bosanske kuhinje svakako dobro dođu posle skijanja…

Naša preporuka dodatnih sadržaja u Sarajevu pored nezaboravnog skijanja na olimpijskim planinama...

Ski škola za početnikeNa ovom programu će svima onima koji žele da uđu u svet skijanja, biti omogućena besplatna škola skijanja, u trajanju od 3 dana po 2 ski časa.

Oni koji žele da putuju sopstvenim prevozom
mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 3 dana pre puta. U slučaju da administrativne mere usled pandemije COVID-19 budu nalagale manji broj putnika u autobusima, cena će se u skladu sa tim morati korigovati.
• U slučaju bolesti putnika izazvane Covid-19 virusom (mogući otkaz 5 dana do puta) i/ili ne organizovanja aranžmana usled uvođenja restriktivnih mera od strane Republike Srbije ili BiH, celokupan novac za aranžman će putnicima biti vraćen (izuzev vrednosti uplaćene godišnje članarine).


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Hollywood ****, Ilidža, Sarajevo

hotel hollywood

Hotel “Hollywood” je smešten u strogom centru Ilidže, zelene oaze Sarajeva, uz glavni saobraćajni terminal, u neposrednoj blizini međunarodnog aerodroma "Sarajevo" i Vrela Bosne, jedinstvenog dragulja izvorne prirode.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Jahorina

Planina Jahorina se nalazi jugoistočno od Sarajeva (28km) i graniči s drugom olimpijskom lepoticom, Bjelašnicom. Duga istorija ski centra svoju najsvetliju tačku je dostigla tokom 1984 godine kada je Jahorina bila mesto takmičenja u velikom broju zimskih sportskih disciplina, tokom XIV zimskih olimpijskih igara. Najviši vrh je planine je Ogorjelica sa 1916 m nadmorske visine. Slede Sjenište (1910m), Košuta (1907m), Crni vrh (1788m). U toku zimskog perioda ume da bude pokrivena i sa čak 3 m snežnog pokrivača..

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bjelašnica

Planina Bjelašnica, jedna od olimpijskih planina na kojoj je za vreme XIV Zimskih Olimpijskih Igara 1984.god. održano takmičenje u alpskom skijanju za muškarce, nalazi se u središnjem delu Bosne i Hercegovine, smeštena jugozapadno, na udaljenosti od 25 km od Sarajeva. Neposredno do nje nadovezuje se planina Igman.

Zima na Bjelašnici traje od novembra do maja mjeseca i ume da napravi snežne smetove visoke i do nekoliko metara..

Detaljnije...