Novogodišnje skijanje na Bjelašnici sa smeštajem u Sarajevu 30.12-03.01.2022.


30. decembar 2021. - 03. januar 2022. - Novogodišnje skijanje na BJELAŠNICI sa smeštajem u Sarajevu. Provedite novogodišnje praznike u Sarajevu i skijajte četiri dana na olimpijskoj Bjelašnici. Smeštaj je u hotelu Hollywood 4* na Ilidži. Sama lokacija hotela izuzetno pogoduje odlasku na skijalište (izdvojena od gradske vreve, na samom rubu Sarajeva, najbliža je tačka iz grada do Bjelašnice).

U okviru petodnevnog skijaškog aranžmana skijajte puna 4 dana na olimpijskoj lepotici Bjelašnici i upoznajte ovaj ski centar koji je nepravedno bio zapostavljen od strane naših skijaša prethodne dve decenije. Boravak u vreme novogodišnjih praznika u Sarajevu, koji sa svojim jedinstvenim šarmom oličenim u spoju različitih kultura i vremenskih epoha, vrednost ovoga programa dodatno upotpunjuje. Gostima će na rapolaganju biti brojni wellnes i spa sadržaji hotela iz ponude, što će svakako boravak učiniti još prijatnijim i bogatijim. 
Aranžman uključuje: autobuski prevoz i sve nephodne transvere do skijališta, 4-dnevni skipas za ski centar Bjelašnica, kao i četiri noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood 4* ili  hoteluHills 5* u Sarajevu. Cena od 219 evra.


PROGRAM PUTOVANJA

Četvrtak 30. decembar 2021:
- Polazak iz Beograda u popodnevnim satima (oko 16:00).
- Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima.
- Smeštaj u izabrane sobe hotela Hollywood 4* na Ilidži.
- Noćenje u hotelu.

Petak 31. decembar - Nova Godina:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Blelašnicu u 08:20.
- Dolazak na Bjelašnicu oko 09:00 i podela skipasova.
- Celodnevno skijanje na Bjelašnici.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono uz doplatu).
- Novogodišnje veče - individualna organizacija (moguće je proslaviti Novu Godinu u okviru hotelskog kompleksa ili po izboru na bilo kojoj drugoj lokaciji u gradu).
- Noćenje u hotelu.

Subota 01. januar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Bjelašnicu u 09:30 (kasniji polazak zbog odmora od novogodišnje noći).
- Celodnevno skijanje u ski centru Bjelašnica - drugi dan.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Slobodno vreme namenjeno za individualni obilazak Sarajeva ili uživanje u mnogobrojnim sadržajima izabranih hotela.
- Noćenje u hotelu.

Nedelja 02. januar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Bjelašnicu u 08:30.
- Treći dan skijanja na Bjelašnici.
- Povratak u hotel.
- Večera (opciono).
- Fakultativni obilazak Sarajeva (kombinovana autobuska i pešačka tura) sa lokalnim turističkim vodičem.
- Noćenje u hotelu.

Ponedeljak 03. januar:
- Doručak u hotelu.
- Polazak na Bjelašnicu u 08:30.
- Četvrti dan skijanja u skijalištu Bjelašnica.
- Povratak u hotel oko 16:30.
- Sređivanje i spremanje za povratak, izlazak iz soba (*).
- Večera (opciono).
- Polazak za Beograd (oko 18:30).
- Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

CENA ARANŽMANA po osobi:

Hotel Hollywood, 4*, Ilidža - Sarajevo:
- Za smeštaj u 1/5 sobama - 219 evra.
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 229 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 239 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 249 evra.
- Doplata za 1/1 sobu - 60 evra.

Aranžnan obuhvata:
- Prevoz na relaciji Beograd - Sarajevo - Beograd,
- Sve transfere skijaša do ski centra Bjelašnica prema programu putovanja,
- Četiri noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood 4*  ili  hotelu Hills 5*, u Sarajevu, sa uslugom produženog boravka poslednjeg dana programa (izlazak iz soba je tek nakon povratka sa skijališta),
- Korišćenje sadržaja hotela: bazena, wellness centra, fitness sale. Obezbeđen jedan ulazak u bazenski termalni kompleks u okviru hotela Hills,
- Četvorodnevni skipas za skijalište Bjelašnica,
- Organizaciju putovanja i vođenje grupe.

Oni koji žele doplatiti večeru u hotelu (švedski sto), to mogu uraditi direktno na recepciji. Doplata za večeru u hotelu Hollywood iznosi 8 evra (novogodišnja večera je u specijalnom aranžmanu i takođe je opcionog karaktera).

U cenu aranžmana nije uključena boravišna taksa koja po osobi ukupno iznosi 5,2 evra (1,30 evra/danu) i plaća se individualno na recepciji hotela.

Izlazak iz hotela je u ponedeljak 03.01. tek po povratku sa skijanja (poslednji, četvrti dan skijanja), što daje prostora da se putnici pre polaska srede i adekvatno pripreme za put.

Za programe skijanja na Bjelašnici (ali i ski safari programa koji uključuju skijanje na dva olimpijske lepotice: Jahorini i Bjelašnici) SkiBus za svoje skijaše obezbeđuje smeštaj u vrhunskim hotelima Hollywood, 4* i Hills 5*, koji se nalaze u Sarajevu, na Ilidži. Ovo je odlična skijaška varijanta iz više razloga. Prvo zbog izuzetnog smeštaja i jako široke lepeze usluga koje ovi hoteli nudi (važe za najbolje hotele u BiH), a blizina Sarajeva i Jahorini i Bjelašnici, omogućava lak i brz transver skijasa do staza. Sa druge strane dodatna vrednost je što se putnicima pruža mogućnost boravka u ovom prekrasnom gradu, jer lagana šetnja živopisnim starim ulicama Sarajeva i uživanje u prirodi i u tradicionalnim specijalitetima bosanske kuhinje svakako dobro dođu posle skijanja…

Naša preporuka dodatnih sadržaja u Sarajevu pored nezaboravnog skijanja na olimpijskim planinama... 

Oni koji žele da putuju sopstvenim prevozom mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 3 dana pre puta. U slučaju da administrativne mere usled pandemije COVID-19 budu nalagale manji broj putnika u autobusima, cena će se u skladu sa tim morati korigovati.
• U slučaju bolesti putnika izazvane Covid-19 virusom (mogući otkaz 5 dana do puta) i/ili ne organizovanja aranžmana usled uvođenja restriktivnih mera od strane Republike Srbije ili BiH, celokupan novac za aranžman će putnicima biti vraćen (izuzev vrednosti uplaćene godišnje članarine).


Detaljnije o ski centru: Jahorina

Planina Jahorina se nalazi jugoistočno od Sarajeva (28km) i graniči s drugom olimpijskom lepoticom, Bjelašnicom. Duga istorija ski centra svoju najsvetliju tačku je dostigla tokom 1984 godine kada je Jahorina bila mesto takmičenja u velikom broju zimskih sportskih disciplina, tokom XIV zimskih olimpijskih igara. Najviši vrh je planine je Ogorjelica sa 1916 m nadmorske visine. Slede Sjenište (1910m), Košuta (1907m), Crni vrh (1788m). U toku zimskog perioda ume da bude pokrivena i sa čak 3 m snežnog pokrivača..

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bjelašnica

Planina Bjelašnica, jedna od olimpijskih planina na kojoj je za vreme XIV Zimskih Olimpijskih Igara 1984.god. održano takmičenje u alpskom skijanju za muškarce, nalazi se u središnjem delu Bosne i Hercegovine, smeštena jugozapadno, na udaljenosti od 25 km od Sarajeva. Neposredno do nje nadovezuje se planina Igman.

Zima na Bjelašnici traje od novembra do maja mjeseca i ume da napravi snežne smetove visoke i do nekoliko metara..

Detaljnije...