16-22.01.2022. - Sarajevo - Bjelašnica, 7-dnevni ski programi (sa opcijom i Jahorine)


16 - 22. januar 2022. - U toku dečijeg zimskog raspusta SkiBus organizujue sedmodnevni ski aranžman u Sarajevu sa skijanjem šest dana na Bjelašnici. Upoznajte ovaj, u poslednjih godina modernizovan ski centar, koji je nepravedno bio zapostavljen od strane naših skijaša prethodne dve decenije. Ovaj aranžman posebno pogoduje porodicama, jer će u isto vreme biti organizovan i SkiBus dečiji ski kamp upravo na ovoj destinaciji, što roditeljima omogućava uslugu ski obuke dece. Posebnu vrednost programa čini sama destinacija na kojoj se boravi, jer Sarajevo sa svojim autentičnim šarmom, u idiličnom zimskom ambijentu, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Izuzetno bogat sadržaj kojima raspolažu hoteli Hollywood 4* i Hills 5* na Ilidži, koji su u ponudi, takođe značajno obogaćuju vrednost ovog ski aranžmana.

Smeštaj u gradu Sarajevu upotpuniće boravak i ponudiće obilje sadržaja i gastronomskih užitaka.  Sarajevo sa svojim jedinstvenim šarmom oličenim u spoju različitih kultura i vremenskih epoha, vrednost ovoga programa dodatno upotpunjuje. Sama lokacija hotela, na Ilidži, izuzetno pogoduje odlasku na skijalište (izdvojena od gradske vreve, na samom rubu Sarajeva, najbliža je tačka iz grada do Bjelašnice - svega oko 30 min. vožnje).  

Usluga u hotelima je na bazi 6 noćenja sa doručkom i produženim boravkom zadnjega dana (izlazak iz hotela je tek nakon skijanja). Gosti imaju mogućnost doplate (pojedinačnih) večera u izabranim hotelima po beneficiranim cenama, specijalno odobrenim za članove SkiBusa. Paket uključuje i 6-dnevni ski pas za ski centar Bjelašnica, koji omogućava i skijanje u skijalištu Igman.

Aranžman se organizuje u varijanti sopstvenog prevoza, sa opcijom doplate za autobuski prevoz (prevoz na relaciji BG Sarajevo - BG, sa svim neophodnim transferima do skijališta Bjelašnica). Mogućnost organizovanja u sopstvenoj režiji jedinstvenog ski safarija, gde bi se 3 dana skijalo na Jahorini, a 3 na Bjelašnici.
 
 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan - Nedelja, 16.01.2022.
-
Polazak autobuskim prevozom sa zakazanog mesta, u ranim jutarnjim satima (oko 07:00 ujutru). Za ovaj program pored Beograda, obezbeđen je polazak i iz Lazarevca, Vršca, Pančeva.
- Dolazak u Sarajevo i smeštaj u izabrani hotel. Ulazak u sobe predviđen je posle 13:00. Preuzimanje šestodnevnog skipasa Julijan Alps na recepciji hotela.
- Večera (opciono) u hotelu.

2. dan - Ponedeljak, 17.01.2022.
- Doručak u hotelu.
- Odlazak na Bjelašnicu. Podela skipasova.
- Celodnevno skijanje.
- Povratak sa skijališta u hotel.
- Večera (opciono) u hotelu.
- Slobodno vreme namenjeno uživanjima u mnogobrojnim sadržajima izabranih hotela ili za obilazak Sarajeva*.

3-6. dan - Utorak - petak, 18-21.01.2022.
- Doručak u hotelu.
- Odlazak do ski centra Bjelašnica. Celodnevno skijanje na Bjelašnici. Povratak sa skijališta u hotel.
- Opciona večera u hotelu.
- Slobodno vreme koje se može iskoristiti za obilazak Sarajeva* ili za uživanje u mnogobrojnim sadržajima koje nude izabrani hoteli.

7. dan - Subota, 22.01.2022.
- Doručak u hotelu.
- Odlazak do ski centra Bjelašnica na šesti skijaški dan. Celodnevno skijanje na Bjelašnici. Po povratku sa skijališta, pakovanje i pripremanje za polazak i razduživanje soba.
- Večera u hotelu (opciona sedma večera) - važi za obe opcije hotela (Hollywood i Hills) iz ponude. Putnici mogu korististiti ovu uslugu večere u hotelu neposredno pre polaska nazad, uz odgovarajuću dopaltu na recepciji. Napuštanje hotela.

U dogovoru sa hotelima putnicima na ovom programu je omogućen ostanak u sobama zadnjega dana sve do povratka sa skijališta, nakon čega će se spremiti za put i razdužiti sobe (late chek-out opcija).

Naša preporuka dodatnih sadržaja u Sarajevu pored nezaboravnog skijanja na olimpijskim planinama...

* Gostima će na raspolaganju biti organizovana tura razgledanja Sarajeva u pratnji profesionalnog stručnog vodiča.

CENA ARANŽMANA (ski paketa) po osobi iznosi:

Varijanta smeštaja 1: Hotel Hollywood 4*, Sarajevo
Odrasle osobe (stariji od 15 god):
- Za smeštaj u 1/5 sobama - 239 evra.
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 249 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 259 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 269 evra.

Popust za decu 6-15 godina (uz minimum dve osobe starije od 15 god) u odnosu na definisanu cenu za odrasle iznosi - 45 eur.
Cena za decu do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) - free.

Varijanta smeštaja 2: Hotel Hills 5*, Sarajevo
Odrasle osobe (stariji od 15 god):
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 330 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 340 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 360 evra.

Popust za decu 6-15 godina (uz minimum dve osobe starije od 15 god) u odnosu na definisanu cenu za odrasle iznosi - 65 eur.
Cena za decu do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) - free.

Broj odraslih osoba u sobi, određuje veličinu sobe i u tom smislu važe gore navedene cene. Deca koja putuju sa roditeljima ili odraslim pratiocima i sa njima su smeštena, imaju obezbeđene odgovarajuće popuste u zavisnosti od uzrasta, a prema navedenim cenama. Npr: Ukoliko dvoje odraslih putuju sa dvoje dece 6-15god, u tom slučaju će biti smešteni u 2+2  sobi (2 kreveta i 2 pomoćna kreveta), a plaćače dvokrevetnu sobu sa pripadajućim popustima za decu. Navedene cene važe za decu sa roditeljima ili odraslim pratiocima i to na 3. i 4. krevetu u sobi (deca mogu da ostvare navedeni popust ako putuju sa minimum dve odrasle osobe).

Za sve hotele navedene cene važe za minimum dve odrasle osobe u sobi. U suprotnom, ukoliko jedna odrasla osoba putuje sa decom, za jedno dete na osnovnom ležaju moraće da se izvrši odgovarajuća korekcija cene.

Aranžnan obuhvata:
- Uslugu šest noćenja sa doručkom sa smeštajem u odgovarajućim sobama hotela Hollywood 4* i Hills 5* u Sarajevu. Opciona doplata za večeru na recepciji izabranog hotela.
- Gostima su na raspolaganju bogati sadržaji oba hotela (bazeni, spa centri, fitness sale i dr). Omogućen je ulazak i korišćenje termalnog kompleksa u okviru hotela Hills i gostima smeštenim u hotel Hollywood.
- Produženi boravak poslednjeg skijaškog dana, kada se gosti nakon skijanja vraćaju u hotel i imaju sobe na raspolaganju za pripremu za put.
-  Šestodnevni skipas za ski centar Bjelašnica. Opcija doplate za kombinaciju: 3-dnevni skipas za Jahorinu i 3-dnevni skipas za Bjelašnicu.

Opcija autobuskog prevoza: Za ovaj program obezbeđen je i autobuski prevoz, koji podrazumeva prevoz na relaciji Beograd - Sarajevo - Beograd, sa svim neophodnim tranferima u ski centar Bjelašnica po programu putovanja. Doplata za autobuski prevoz iznosi 55 evra po osobi.

Opcija skijanja 3 dana na Jahorini i 3 dana na Bjelašnici (ski safari): Putnici u sopstvenoj režiji mogu orgaizovati i ovakav program, jer Sarajevo sa svojom jedinstvenom lokacijom to omogućava. U tom slučaju doplata iznosi 40 evra. Ova doplata nadomešćuje razliku u ceni 6-dnevnog skipasa za Bjelašnicu koji je u osnovi ovoga programa, sa dva skipasa i to 3-dnevnim skipasom za Jahorinu i 3-dnevnim skipasom za Bjelašnicu, koji bi se u tom slučaju koristili.

Bez ski pasa: Ukoliko neko ne želi da koristi skipas, cena aranžmana se umanjuje: za odrasle -70 evra, za decu -60 evra.

Aranžman ne uključuje: boravišnu taksu (1,3 evra po danu za odrasle - starije od 12 god. i 0,65 evra po danu za decu 6-12 god.), koja se plaća direktno na recepciji hotela, po važećem cenovniku lokalne samouprave. U cenu, takođe, nije uključeno putno zdravstveno osiguranje sa skijaškim rizikom, koje se može uplatiti u kancelariji SkiBusa.

Opciona doplata za večeru: Gosti imaju mogućnost da na recepciji izvrše odgovarajuću doplatu za svaku pojedinačnu večeru. Gostima imaju mogućnost koristiti uslugu ukupno 7 večera (zadnjega dana boravka, nakon skijanja i povratka u hotel, te razduživanja soba, program se završava). Doplata za večeru u hotelu Hollywood 4* iznosi 8 evra, a u hotelu Hills 5* je 10 evra. Deca 6-15 god imaju popust 30% na cenu opcionih večera, dok deca 0-6 god ne doplaćuju za ovu uslugu.

Ski škola za decu 
Gostima će na usluzi biti SkiBusova škola skijanja, koju će realizovati ski instruktori naročito iskusni u radu sa najmlađima. Na raspolaganju je nekoliko varijati skijaške obuke:

Varijanta 1:
6 dana po 4 časa grupne ski obuke (8-12 polaznika)
- za jedno dete: 130 evra (24 časa obuke, 1 čas obuke = 5,41 evra), 
- za dvoje dece iz jedne porodice 240 evra (5 evra po času obuke)
- za troje dece iz jedne porodice 330 evra (4,58 evra po času obuke). 
Varijanta 2:
jedan dan 4 časa grupne 
ski obuke (8-12 polaznika)
- cena obuke po detetu: 50 evra.
Varijanta 3:
6 dana celodnevne ski obuke - deca se priključuju  dečijem ski kampu, koji se u istom terminu realizuje na ovoj destinaciji: 170 evra (6 dana po 8 časova ski obuke, 1 čas obuke = 3,54 evra).

Za realizaciji ski obuke potrebno je najmanje 8 prijavljenih polaznika.
Ski obuku realizuju naši ski instruktori u ski centru prema definisanom programu putovanja.
Napomena: Jedan čas ski obuke podrazumeva 45 min.

SKIJANJE ZA PORODICE 
Uz ovaj aranžman iskoristite specijalizovan skijaški program namenjen porodicama sa decom. Pored višegodišnjeg iskustva u organizaciji dečijih ski kampova namenjenih isključivo deci, sa primarnim ciljem usavršavanja njihove skijaške tehnike, SkiBus je razvio i programe koji su prilagođeni i strogo su u funkciji porodica. Posebnu pogodnost predstavlja i činjenica da će ovaj program privlačiti veliki broj porodica, čime se otvara prostor za međusobno druženje roditelja sa jedne, kao i dece sa druge strane.

Ski škola JULIJSKI ALPI - ski safari 
Program ski obuke se realizuje za svu decu uzrasta od 5 do 15 godina i podrazumeva skijašku obuku od početnog do naprednog skijaškog nivoa. Na ovom aranžmanu organizovana je varijanta ski obuke koja traje ukupno 4  ski časa dnevno (2 časa pre podne + 2 časa posle podne) i to svih 6 dana boravka. Deca se dele u grupe prema uzrastu i nivou skijaškog znanja. Grupe broje od 8 do 12 polaznika obučavaju naši instruktori, sa iskustvom u radu sa najmlađima.

Dečiji ski kamp - Bjelašnica 
Ovaj program razvoja dečijeg skijanja je ušao u projekat koji je zvanično podržan od strane FIS-a (Međunarodne skijaške federacije). Obuka se obavlja u okviru grupa, formiranih prema uzrastu i nivou skijaškog znanja i podrazumeva 6 dana celodnevnog rada sa instruktorom - mentorom grupe. Namenjen je deci uzrasta 8-15 god. i podrazumeva obuku od početnog do naprednog nivoa. Detaljnije o programu ovog ski kampa pogledati na odgovarajućoj stranici našeg sajta (pogledaj ovde).Kako je ovaj aranžman predviđen da se realizuje sopstvenim prevozom putnici mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

NAPOMENE:
• Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi Udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. U slučaju da administrativne mere usled pandemije COVID-19 budu nalagale manji broj putnika u autobusima, cena će se u skladu sa tim morati korigovati.
• U slučaju bolesti putnika izazvane Covid-19 virusom i/ili ne organizovanja aranžmana usled uvođenja restriktivnih mera od strane Republike Srbije ili BiH, celokupan novac za aranžman će putnicima biti vraćen (izuzev vrednosti uplaćene članarine). Otkaz aranžmana u slučaju pozitivnog rezultata Covid-19, uz vraćanje celokupnog iznosa aranžmana, moguć je sve do 48 sati pre zakazanog polaska. U protivnom, putnicima će biti zadržan deo koji se tiče objektivnih troškova organizacije, koji se ne mogu otkazati.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Hollywood ****, Ilidža, Sarajevo

hotel hollywood

Hotel “Hollywood” je smešten u strogom centru Ilidže, zelene oaze Sarajeva, uz glavni saobraćajni terminal, u neposrednoj blizini međunarodnog aerodroma "Sarajevo" i Vrela Bosne, jedinstvenog dragulja izvorne prirode.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bjelašnica

Planina Bjelašnica, jedna od olimpijskih planina na kojoj je za vreme XIV Zimskih Olimpijskih Igara 1984.god. održano takmičenje u alpskom skijanju za muškarce, nalazi se u središnjem delu Bosne i Hercegovine, smeštena jugozapadno, na udaljenosti od 25 km od Sarajeva. Neposredno do nje nadovezuje se planina Igman.

Zima na Bjelašnici traje od novembra do maja mjeseca i ume da napravi snežne smetove visoke i do nekoliko metara..

Detaljnije...