SKI SAFARI (Slo, It, A) - Bled / Ljubljana ski centari regije Julian Alps - sezona 2021/2022

SKI SAFARI (Slo, It, A) - Bled / Ljubljana ski centari regije Julian Alps - sezona 2021/2022


Sezona 2021-2022 - smene u varijanti nedelja-subota (počev od 19,12. pa do 13.03). Sedmodnevni ski aranžman u Sloveniji sa smeštajem na Bledu ili u Ljubljani i 6-dnevnim skipasom Julian Alps, koji omogućava 6 dana skijanja u bilo kom od 13 obuhvaćenih skijališta. To je ski karta za top 4 slovenačkih skijališta, plus 6 u Italiji i 3 u Austriji. Iz Bleda, kao centralnog mesta ove regije, lako je dostupno, udaljeno oko 1h vožnje, sedam skijališta u kojima može da se skija sa ovom jedinstvenom skipas karticom. Posebnu vrednost ovog programa čini sama destinacija na kojoj se boravi, jer Bled sa svojom autentičnom lepotom u idiličnom zimskom ambijentu, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U ponudi smeštaja na Bledu su hoteli vrumskog kvaliteta: Hotel Lovec 4*, hotel Park 4+ i hotel Rickli Balance 4s, sa uslugom na bazi polupansiona. Za one koji žele da borave u Ljubljani, obezbeđen je hotel Radoson Blu Plaza 4*, odakle se lako može dosegnuti do skijališta Krvavec i Cerkno, koji su u sistemu skipasa Julian Alps. Ovi aranžmani pogoduju posebno porodicama sa decom. Cena ski paketa za odrasle od 389 evra.

U ponudi smeštaja su sledeći hoteli na Bledu: Hotel Lovec (4 zvezdice), Hotel Rikli (4s zvezdice), Hotel Park (4+ zvezdice). Usuga je na bazi polupansiona.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan - Nedelja /
počev od nedelje 19.12. pa sve do 05.03.
- Dolazak na Bled ili u Ljubljanu i smeštaj u izabrani hotel. Ulazak u sobe predviđen je posle 14:00. Preuzimanje šestodnevnog skipasa Julijan Alps na recepciji hotela.
- Večera u hotelu (za goste kojima je u paketu polupansion - hotel na Bledu. U Ljubljani u hotelu Radisson Blu Plaza opciona večera).

2-6. dan - Ponedeljak - Petak
- Doručak u hotelu. Odlazak sopstvenim prevozom prema ličnom izboru na neko od šest skijališta koje je u sistemu skipasa Julijski Alpi. Celodnevno skijanje. Povratak sa skijališta u hotel. Slobodno vreme.
- Večera u hotelu (za goste kojima je u paketu polupansion - hotel na Bledu. U Ljubljani u hotelu Radisson Blu Plaza opciona večera).

7. dan - Suota
- Doručak. Celodnevno skijanje. Po povratku sa skijališta, pakovanje i pripremanje za polazak i razduživanje soba.
- Večera u hotelu - važi za sve opcije hotela iz ponude (opciono sedma i poslednja večera - koja ne spada u uslugu šest polupansiona za hotele na Bledu. Putnici mogu korististiti ovu uslugu večere u hotelu neposredno pre polaska nazad, uz odgovarajuću dopaltu je direktno na recepciji hotela). Napuštanje hotela.

* U dogovoru sa hotelima putnicima na ovom programu je omogućen ostanak u sobama zadnjega dana sve do povratka sa skijališta, nakon čega će se spremiti za put i razdužiti sobe (late chek-out opcija).

Ovaj pogram posebno pogoduje porodicama, jer nudi niz pogodnosti i benefita za decu.


Cena aranžmana po osobi iznosi:

Opcija LJUBLJANA - Hotel Radisson Blu PLAZA 4*:
(Usluga 6 noćenja sa doručkom + 6-dnevni skipas Julian Alps)
- Odrasli - 389 eur.
- Odrasli na trećem (pomoćnom) ležaju - 329 eur.

- Deca 6-15 godina (uz roditelje) - 279 eur.
- Deca do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) -   40 eur.

Popust na ulazak u Aqua world - Atlantis - 30%, Woop centar 20%, Emporium shoping centar 7%.

Opcija Bled 1 - Hotel Lovec 4*:
- Odrasli - 459 eur.
- Deca 6-15 godina (uz roditelje) - 295 eur.
- Deca do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) -   55 eur.

Opcija Bled 2 - Hotel Park 4+*:
- Odrasli - 519 eur.
- Deca 6-15 godina (uz roditelje) - 330 eur.
- Deca do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) -   55 eur.
Welness centar Živa - gosti hotela Savica imaju besplatan ulaz na bazenski deo centra.

Opcija Bled 3 - Hotel Rikli 4*s (ex hotel Golf):
- Odrasli - 579 eur.
- Deca 6-15 godina (uz roditelje) - 365 eur.
- Deca do 6 godina (u krevetu sa roditeljeima) -   55 eur.
Welness centar Živa - gosti hotela Rikli imaju besplatan ulaz na bazenski deo centra.

Anžman se realizuje isključivo na bazi sopstvenog prevoza.

Za sve hotele navedene cene važe za minimum dve odrasle osobe u sobi. U suprotnom, ukoliko jedna odrasla osoba putuje sa decom, za jedno dete na osnovnom ležaju moraće da se izvrši odgovarajuća korekcija cene.

Aranžnan obuhvata:
- Šest polupansiona u 1/2 ili 1/3 sobama u izabranim hotelima na Bledu (uz uslov da u sobi borave dve odrasle osobe), odnosno 6 noćenja sa doručkom u hotelu Radisson Blu Plaza u Ljubljani.
- Šestodnevni Julian Alps skipas koji omogućava skijanje u bilo kom od 13 ski centara koje ovaj skipas obuhvata:

Bez ski pasa: Ukoliko neko ne želi da koristi Julian Alps skipas, cena aranžmana se umanjuje: za odrasle -115 evra, za decu -65 evra.

Aranžman ne uključuje: boravišnu taksu (3,20 evra po danu za odrasle - starije od 18 god. i 1,6 evra po danu za decu 6-18 god.), koja se plaća direktno na recepciji hotela, po važećem cenovniku. U cenu, takođe, nije uključeno putno zdravstveno osiguranje sa skijaškim rizikom, koje se može uplatiti u kancelariji SkiBusa.

Opciona doplata za završnu večeru u hotelima na Bledu, zadnjega dana nakon skijanja (sedma večera koja ne spada u uslugu 6 polupansiona) plaća se od strane putnika uz predhodnu najavu direktno na recepciji hotela, po beneficiranim cenama i iznosi:
- Za hotele Rikli i Savica -13 evra za sve starije od 15 god, 10 evra za decu 6-15 god, gratis za decu ispod 6 god.
- Za hotel Lovec i Kompas - cena 13 evra za sve starije od 15 god, 10 evra za decu 6-15 god, gratis za decu ispod 6 god.

Doplata za pojedinačnu večeru u hotelu Radisson Blu Plaza u Ljubljani iznosi 14 evra (u ovoh hotelu je u paketu usluga na bazi 6 noćenja sa doručkom).

Kako je ovaj aranžman predviđen da se realizuje sopstvenim prevozom putnici mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi Udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
• Organizator putovanja ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodelu soba vrši recepcija po dolasku putnika. SkiBus će proslediti zahteve i želje putnika, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. 
• Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu i zadovoljavati odgovarajuže COVID režime i uslove koje porpisuje zemlja, odnosno zemlje (ukoliko se program realizuje u više zemanja) u kojima se boravi tokom putovanja, odnosno zemlje kroz koje se tranzitira do krajnjeg odredišta. Sve promene vezane za uslove ulaska i  boravka u zemljama moraju putnici samostalno pratiti i iste zadovoljavati. Neulazak u zemlju ili nedozvoljavanje boravka u istoj zbog nezadovoljavanja uslova vezanih za Covid pravila (Covid sertifikati i pasoši), isključivo predstavlja individualnu odgovornost putnika.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
• Organizator putovanja može zahtevati povećanje ugovorene cene ako je nakon zaključenja ugovora došlo do promene u kursu razmene valute, ili do promene u tarifama prevoznika koje utiču na cenu putovanja, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom.
• U slučaju bolesti putnika izazvane Covid-19 virusom i/ili ne organizovanja aranžmana usled uvođenja restriktivnih mera od strane Republike Srbije ili BiH, celokupan novac za aranžman će putnicima biti vraćen (izuzev vrednosti uplaćene članarine). Otkaz aranžmana u slučaju pozitivnog rezultata Covid-19, uz vraćanje celokupnog iznosa aranžmana, moguć je sve do 72 sata pre zakazanog polaska. U protivnom, putnicima će biti zadržan deo koji se tiče objektivnih troškova organizacije, koji se ne mogu otkazati.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Park - Bled

Hotel Park 4* se nalazi u centralnom delu Bleda iz koga se pruža pogled na Bledsko jezero i Julijske Alpe. Poseduje velnes centar s velikim zatvorenim bazenom i teretanom kao i veliku sunčanu terasu.
Bled se nalazi na 50 km od Ljubljane i na 35 km od Aerodroma Ljubljana. Na raspolaganju su brojne rekreativne aktivnosti uključujuci ribolov, planinarenje, biciklizam, splavarenje i vožnju kajaka na planinskim rekama.

Detaljnije...

Hotel Rikli Balance - Bled

Rikli Balance Hotel ****S u sastavu grupe "Sava hotels & resort".

Jedan od naprestižnijih na Bledu, Rikli Balance Hotel (Ex Golf) oživljava tradiciju lokalnog okruženja Bleda sa usmerenjem na održivi razvoj. Hotel je dobio ime po Arnoldu Rikliju, švicarskom lekaru prirodne medicine koji je na Bledu još u 19. veku osnovao prirodno lečilište. U restoranima hotela se služe lokalna i tradicionalna jela, a u wellness sadržajima možete priuštiti  alpsko ili medeno opuštanje.

Detaljnije...

Hotel Lovec - Bled

Hotel Best Western Premier Lovec 4* je smešten u srcu Bleda, na svega par koraka od Bledskog jezera. Iz hotela se pruža veličanstven pogled na jezero i okolne Alpe. U ponudi ima besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama i besplatan parking u sklopu objekta.

Možete se opustiti u spa centru hotela Lovec, koji uključuje zatvoreni bazen, hidromasažnu kadu i saune. Masaže su vam na raspolaganju na zahtev.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Krvavec

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Cerkno

Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Vogel

U nacionalnom parku Triglav, smješten je VOGEL, prelepim prirodnim krajolicima ukrašeno skijalište. Ski centar leži u srcu Julijskih Alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenačkih jezera, Bohinjskog jezera. Prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv.
Put koji vodi pored Bohinjskoj jezera, dovodi pravo na parking, odakle kreće velika gondola koja vodi u ski centar Vogel. Gondola je izgrađena 2001. i kapaciteta je 80 osoba.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Tarvisio

Tarvisio se nalazi u dolini Val Canale na 754 m/nv na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije. Lokalnim putem od Kranjske Gore ima 15 minuta voznje. Grad je bio domaćim Zimske Univerzijade 2003. Na ovom skijalištu su vožene i spust i superveleslalom trke FIS Svetskog kupa. Poznat je i po velikoj robnoj pijaci, mestu snadbevanja i mnogih domaćih vlasnika butika.

Skjaliste se nalazi na samom rubu gradica Tarvisia. Konfiguracija terena deli skijaliste na dva dela koja su povezana sa kraćim četverosedom i po dve vezne ski staze.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Kranjska Gora

Kranjska Gora je smeštena u dolini izmedju Karavanki i Julijskih Alpa, na tromedji Slovenije, Austrije i Italije. Sa svojim impozantnim vrhovima i tajanstvenim šumama, predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpiniste. Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenjima za Svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Arnoldstein

Ski centar Arnoldstein - Dreiländereck se nalazi u austrijskoj pokrejini Koruška (Kärnten) južno od grada Filaha (Villach). U neposrednoj je blizini gradića Arnoldstein na samoj tromeđi između Austrije, Slovenije i Italije. Iz Kranjske gore do ovog skijališta se stiže za oko 25 min.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bovec Kanin - Sella Nevea

Skijalište Kanin je najviše slovenačko skijalište i jedino skijalište na kome se staze protežu iznad 2000 m/nv. Nalazi se u severozapadnom delu Slovenije, iznad  turističkog mesta Bovec i reke Soče. U izuzetnom prirodnom okruženju, sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe, kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60 km.

Detaljnije...

Detaljnije o destinaciji: Julian Alps - regionalni skipas

Skipas JULIAN ALPS - Regionalni skipas Julijski Alpi omogućava skijanje u 13 skijališta Slovenije, Austrije i Italije. To su: Krvavec, Cerkno, Kanin/Sella Nevea, Soriška Planina u Sloveniji; 3Laendereck, Innerkrems, Goldeck u Austiji; Tarvisio, Sella Nevea/Kanin, Zoncolan, Piancavallo, Forni di Sopra - Sauris, Sappada u Italiji. Skijaši sami odlučuju kog dana će ići na koju skijašku destinaciju u zavisnosti od uslova na stazama, nivoa svog skijaškog znanja, procene vremenskih prilika i sl.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Sella Nevea - Kanin

Sella Nevea, maleno naselje koje se nalazi u Italiji, sa zapadne strane planinskog masiva iznad Bovca. Za razliku od Boveca u Sloveniji, sa italijanske strane pristup skijalištu je puno udobniji. Iz Sella Nevea, kao i iz Boveca, na skijalište izvlači kabinska žicara - gondola, ali novijeg datuma i veceg kapaciteta.
U izuzetnom prirodnom okruženju sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60km.

Detaljnije...