Ski safari - Koruška i Dolomiti - Goldeck, Sexten (Dolomiti), Heiligenblut, 09.-12.mart 2023.


09-12. mart 2023. - Ski safari Austrija i Italija (Koruška + Dolomiti)
U sunčanom martu, zatvorite ski sezonu sa posebnom ski avanturom. Provedite produženi vikend skijajući na dva skijališta severnog dela Koruške i jednom skijalištu veličanstvenih Dolomita. Program podrazumeva puna tri dana skijanja na različitm skijalištima i to:
1.dan: Goldeck (Austrija),
2. dan: Sexten (Italija-Dolomiti) i
3.dan: Grosglocner-Heiligenblut (Austrija).
Smeštaj je u hotelu Pacher u mestu Obervellach koje se nalazi zapadno od Spitala, odakle se svakoga dana odlazi na novi skijaški izlet i avanturu.


PROGRAM PUTOVANJA

Četvrtak 05. mart 2023.
- Polazak iz Beograda u poslepodnevnim časovima. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju.

Petak 06. mart 2023.
- U dolazak u smeštaj ranim jutarnjim satima (*) (oko 02-03h) - Opcije su Hotel Pacher u mestu Obervellach ili hotel Gasthof Kasperle u gradiću Spittal. Smeštanje u izabrane sobe.
- Noćenje.
- Doručak u hotelu Pacher (u opciji smeštaja u hotelu Kasperle nema doručka prvoga dana boravka).
- Polazak na prvi skijaški dan. Vožnja do ski centra Goldeck.
- Celodnevno skijanje na skijalištu Goldeck.
- Nakon skijanja povratak u hotel.
- Večera u hotelu (opciono uz doplatu).
- Slobodno vreme, noćenje.

Subota 11. mart 2023.
- Doručak u hotelu (sve varijante smeštaja).
- Spremanje za skijanje i polazak na drugi skijaški dan.
- Vožnja do severnog Tirola (Italija) i ski centra Sexten.
- Celodnevno skijanje u Dolomitima u ski centru Sexten.
- Nakon skijanja, povratak u smeštajni objekat.
- Večera u hotelu (opciono).
- Slobodno vreme, noćenje.

Nedelja 12. mart 2023.
- Doručak u hotelu (sve varijante smeštaja).
- Večera u hotelu (opciono).
- Polazak za Srbiju oko 18:30.
- Treći skijaški dan: Grosglocner-Heiligenblut.
- Nakon završetka rada skijališta, povratak u smeštaj. Raspremanje i priprema za put.
- Večera u hotelu (opciono).
- Polazak za Srbiju oko 18:30.

Ponedeljak 13. mart 2023.
- Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

(*) U slučaju nepredviđenih okolnosti i situacija na putu na koje se ne može uticati (npr. saobraćajni zastoji, dugo zadržavanje na granicama, vanredni uslovi na putu usled vremenskih neprilika i sl.) vreme dolaska u hotel može odstupati od navedenog planiranog vremena dolaska. Iz tog razloga organizator putovanja ne može garantovati tačno vreme stizanja i smeštaja u sobe.


First minute CENA paket aranžmana po osobi:

Opcija 1: Hotela PACHER u mestu Obervellach:
- Smeštaj u 4-krevetnim sobama, 3 noćenja sa doručkom + prevoz + trodnevni skipas - 329 evra.
- Smeštaj u 3-krevetnim sobama, 3 noćenja sa doručkom + prevoz + trodnevni skipas - 345 evra.
- Smeštaj u 2-krevetnim sobama, 3 noćenja sa doručkom + prevoz + trodnevni skipas - 355 evra.
- Smeštaj u 1-krevetnim sobama, 3 noćenja sa doručkom + prevoz + trodnevni skipas - 399 evra.

Opcija 2: Hotel Gasthof Kasperle, u gradiću Spittal:  
- Smeštaj u 5-krevetnim sobama - 309 evra.
Smeštaj u 4-krevetnim sobama - 329 evra.
- Smeštaj u 3-krevetnim sobama - 339 evra.
- Smeštaj u 2-krevetnim sobama - 349 evra.
- Smeštaj u 1-krevetnim sobama - 389 evra.

Smeštaj je u odabranim sobama Hotela PACHER u mestu Obervellach ili Hotela Gasthof Kasperle u gradiću Spittal, a gore navedene cene su izražene po osobi u zavisnosti od veličine sobe.

Popusti: Deca uzrasta 6-15god. imaju popust na paket aranžman u visini od 40 evra. Deca uzrasta 0-5,99 god. koja koriste krevet sa roditeljima imaju popust 200 evra.
Za putnike koji ne koriste skipas cena aranžmana se umanjuje: 110 evra za odrasle i 65 evra za decu uzrasta 6-15god.

Aranžman uključuje:
- Prevoz na relaciji Beograd - Spittal / Obervellach - Beograd.
- Sve neophodne transfere do naznačenih skijališta (dan 1 - Grosglockner-Heiligenblut, dan 2 - Katschberg, dan 3 - Goldeck).
- Tri noćenja sa doručkom u hotelu "Pacher" u mestu Obervellach, sa mogućim produženim boravkom poslednjeg dana aranžmana (**), odnosno tri noćenja sa dva doručka (prvoga dana nema doručak) u hotelu Gasthof Ksperle u Spittalu, sa mogućim produženim boravkom poslednjeg dana boravka (**).
- Jednodnevni skipasovi za skijališta: Grosglockner-Heiligenblut, Katschberg i Goldeck.
- Kompletnu organizaciju i vođenje putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- U cenu nije uračunata boravišna taksa. Plaća se individualno prema važećem cenovniku na recepciji (u Spittalu je 6 evra za tri dana boravka, a u Obervellachu ukupno iznosi 4,58 evra).
- Putno zdravsktveno osiguranje sa ski rizikom, koje se može uplatiti u prostorijama udruženja.
- Individualne troškove putnika.
- Večeru, koja se opciono može doplatiti na recepciji hotela. Specijalna cena paketa 3 večere iznosi 48 evra. Pojedinačna večera iznosi 18 evra.

(**) Ukoliko smeštajni objekti budu u mogućnosti dozvoliće ostanak u sobama do povratka sa skijanja poslednjeg dana boravka. U suprotnom ostaviće određeni broj soba (slobodne sobe) ili obezbediti posebnu prostoriju za to namenjenu, gde će gosti moći odložiti svoje stvari i gde će moći da se presvuku i srede nakon povratka sa skijanja, a neporedno pre polaska za Beograd.

Skijaši su u obavezi da za svako skijalište u kome skijaju po programu putovanja, plate depozit za skipas kartice u iznosu od 5 eur, koji im se vraća na kraju skijaškog dana, kada razduže - vrate karticu skipasa. U slučaju da skipas kartice budu za jednokratnu upotrebu, neće biti potrebe za navedenim depozitom.


NAPOMENE:

Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Pacher - Obervellach

Hotel Pacher 3* nalazi se u mestu Obervellach severozapadno od grada Vilach.


Detaljnije na sajtu hotela...

 

 

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Grossglockner - Heiligenblut

Heiligenblut je prekrasno slikovito mesto na samoj granici Tirola i Koruške, na putu koji vodi  kroz nacionalni park Grossglockner i sa impozantnim pogledom na preko četrdeset vrhova Alpa kao i na najviši  vrh Austrije – Grossglockner sa nadmorskom visinom od 3978m (Veliki Zvonar u bukvalnom prevodu). Skijalište ima  55 km uređenih staza, kao i veliki broj offpiste staza, s tim da su staze zaista duge i lepe za vožnju.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Moltaler glečer

Gelečer Moltaler (Mölltaler) je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Goldeck

Skijalište Goldeck se nalazi u zapadnom delu austrijske regije Koruška iznad mesta Spittal. Skijaško područje se prostire na 63 ha između 556 m i 2.142 m nadmorske visine. Glavna odlika skijališta su dobro uređene staze i moderne žičare. Sastoji se od ukupno 30 km staza, od toga 9 km teških, 10 km srednje težine i 11 km laganih staza. Skijalište nudi najširi spektar mogućnosti za sve, od početnika do naprednih skijaša.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Katschberg

Skijalište Katschberg se nalazi na granici austrijskih pokrajina Kärnten (Koruška) i Salzburg. Mesto Katschberghohe se nalazi u podnožju na 1.641 m/nv odakle kreću žičare prema dva vrha, Ainec 2.220 m i Tschaneck na 2.030 m/nv.
Suncem obasjano skijalište osvojiće Vas na prvi pogled. U njemu možete pronaći sve skijaške sadržaje gde vas očekuje 66 km skijaških staza sa 16 modernih žičara. Skijalište se prostire na nadmorskim visinama od 1.640 do 2.220 metara, a moderan sistem osnežavanja sa 700 topova za sneg osigurava pokrivenost ski staza snežnim pokrivačem.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim (Bad Klajnkirhajm, odnosno Banja Klajnkirhajm) je jedno od najpopularnijih turistickih mesta na jugu Austrije, u pokrajini Koruška (Karnten), nama najbliže austrijako skijalište udaljeno 700 km od Beograda a od Klagenfurta 50 km.

Ski centar Bad Klajnkirhajm ima ukupno 103 km skijaških staza, od kojih je 18 km lakih - plavih, 77 km srednjih - crvenih i 8 km teških - crnih. Maksimalan kapacitet sistema žičara je 30.000 skijaša na sat, a čine ga ukupno 25 instalacije - 4 gondole, 6 sedežnice i 15 vučnih ski liftovi. Sistemom veštačkog zasnežavanja koji čine ukupno 730 topova ili žirafa pokriveno je 97% skijališta što omogućava da sezona skijanja traje od novembra do aprila.

Detaljnije...