Ski safari Austrija / Italija - Sretenje, 14-19. februar 2023.


14-19. februar 2023. - SRETENJE - NAJBOLJE OD KORUŠKE + bonus jedan dan Dolomiti Italija. Iskoristite Sretenje praznike i tokom 5-dnevnog boravka skijajte punih pet dana u 4 skijališta, nama najbliže austrijske regije Koruške (aus. Kärnten, eng. Carinthia) i jedan dan, kao bonus, skijanje u predivnim Dolomitima u ski centru Sexten. Raspored skijanja je sledeći: 1.dan: Goldeck (A), 2.dan: Sexten (IT), 3. dan: Grosglocner-Heiligenblut (A), 4. dan: Bad Kleinkirchheim (A) i 5.dan: Katschberg (A). Smeštaj je u hotelu Pacher 3*, u mestu Obervellach koje se nalazi zapadno od Spitala, odakle se svakoga dana odlazi na novu skijašku avanturu. Cena paketa: prevoz sa svim transferima do skijališta, pet noćenja sa doručkom i pet odgovarajućih dnevnih skipasova - od 499 evra.


PROGRAM PUTOVANJA

Utorak 14. februar 2023.
- Polazak iz Beograda oko 16:00. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju.

Sreda 15. februar 2023.
- U dolazak u smeštaj ranim jutarnjim satima (*) (oko 02-03h) - Hotel Pacher u mestu Obervellach ili Hotela Gasthof Kasperle u gradiću Spittal. Smeštanje u izabrane sobe.
- Noćenje.
- Doručak u hotelu Pacher. U hotelu Kasperle prvoga dana nema doručak.
- Prvi skijaški dan: ski centar Goldeck.
- Večera u hotelu (opciono uz doplatu).
- Slobodno vreme, noćenje.

Četvrtak 16. februar 2023.
- Doručak u hotelu.
- Spremanje za skijanje i polazak na drugi skijaški dan.
- Celodnevno skijanje u ski centru Grosglocner-Heiligenblut.
- Celodnevno skijanje u ovom skijalištu.
- Nakon skijanja, povratak u smeštajni objekat.
- Večera u hotelu (opciono).
- Slobodno vreme, noćenje.

Petak 17. februar 2023.
- Doručak u hotelu.
- Spremanje za skijanje i polazak na treći skijaški dan.
- Vožnja do Italije i skijanje u veličanstvenim Dolomitima, u ski centru Sexten.
- Celodnevno skijanje u Dolomitima u skijalištu Sexten.
- Nakon skijanja, povratak u smeštajni objekat.
- Večera u hotelu (opciono).
- Slobodno vreme, noćenje.

Subota 18. februar 2023.
- Doručak u hotelu.
- Vožnja do ski centra Bad Kleinkirchheim.
- Celodnevno skijanje u ovom ski centru.
- Nakon završetka rada skijališta, povratak u smeštaj (**). Raspremanje i priprema za put.
- Večera u hotelu (opciono).
- Polazak za Srbiju oko 18:30.

Nedelja 19. februar 2023.
- Doručak u hotelu.
- Vožnja do ski centra Katschberg.
- Celodnevno skijanje u ovom ski centru.
- Nakon završetka rada skijališta, povratak u smeštaj*. Raspremanje i priprema za put.
- Večera u hotelu (opciono).
- Polazak za Srbiju oko 18:30.

Ponedeljak 20. februar 2023.
- Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

(*) U slučaju nepredviđenih okolnosti i situacija na putu na koje se ne može uticati (npr. saobraćajni zastoji, dugo zadržavanje na granicama, vanredni uslovi na putu usled vremenskih neprilika i sl.) vreme dolaska u hotel može odstupati od navedenog planiranog vremena dolaska. Iz tog razloga organizator putovanja ne može garantovati tačno vreme stizanja i smeštaja u sobe.


First minute CENA paket aranžmana po osobi:

Varijanta smeštaja Hotel PACHER, Obervellach: prodato

- Smeštaj u 4-krevetnim sobama - 529 evra.
- Smeštaj u 3-krevetnim sobama - 539 evra.
- Smeštaj u 2-krevetnim sobama - 549 evra.
- Smeštaj u 1-krevetnim sobama - 629 evra.


Varijanta smeštaja Hotel Gasthof Kasperle, Spittal:  
- Smeštaj u 5-krevetnim sobama - 499 evra.
Smeštaj u 4-krevetnim sobama - 519 evra.
- Smeštaj u 3-krevetnim sobama - 529 evra.
- Smeštaj u 2-krevetnim sobama - 539 evra.
- Smeštaj u 1-krevetnim sobama - 609 evra.

Smeštaj je u odabranim sobama Hotela PACHER u mestu Obervellach, ili Hotela Gasthof Kasperle u gradiću Spittal, a gore navedene cene su izražene po osobi u zavisnosti od veličine sobe.

Popusti: Deca uzrasta 6 do 15 god. imaju popust u visini od 100 evra na navedene cene paketa. Za mlade 15-19 god. cena paketa se umanjuje za 35 evra. Deca do 6 god. (dele krevet sa roditeljima) imaju umanjenje u visini od 360 evra na cenu kompletnog paketa.

Bez skipasa: Za putnike koji ne koriste skipas cena aranžmana se umanjuje: 190 evra za odrasle, 155 evra za mlade (uzrast 15-18 god) i 100 evra za decu uzrasta 6-15 god.

Aranžman uključuje:
- Prevoz na relaciji Beograd - Obervellach / Spittal - Beograd.
- Sve neophodne transfere do naznačenih skijališta prema programu puta (dan 1 - Goldeck, dan 2 - Sexten, dan 3 - Grosglockner-Heiligenblut, dan 4 - Bad Kleinkirchheim, dan 5 - Katschberg).
- Pet noćenja sa doručkom u hotelu "Pacher" u mestu Obervellach, sa produženim boravkom poslednjeg dana aranžmana (**), odnosno pet noćenja sa četiri doručka u hotelu Gasthof Ksperle u Spittalu, sa mogućim produženim boravkom poslednjeg dana boravka (**).
- Jednodnevni skipasovi za skijališta: Goldeck, Sexten, Grosglockner-Heiligenblut, Bad Kleinkirchheim i Katschberg.
- Kompletnu organizaciju i vođenje putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- U cenu nije uračunata boravišna taksa. Plaća se individualno prema važećem cenovniku na recepciji (8,76 evra za pet dana boravka za Obervellach, odnosno 10 evra za opciju Spittal).
- Putno zdravsktveno osiguranje sa ski rizikom, koje se može uplatiti u prostorijama udruženja.
- Individualne troškove putnika.
- Večeru, koja se opciono može doplatiti na recepciji hotela. Cena paketa od 5 večera za obe opije hotela iznosi 80 evra. Cena za pojednačnu večeru (ako se ne uzima paket) je 18 evra.

Skijaši su u obavezi da za svako skijalište plate depozit za skipas karticu u iznosu od 5 eur koji im se vraća na kraju skijaškog dana kada razduže - vrate karticu skipasa.

(**) Ukoliko smeštaj bude u mogućnosti dozvoliće ostanak u sobama do povratka sa skijanja poslednjeg dana boravka. U suprotnom ostaviće određeni broj soba (slobodne sobe) ili obezbediti posebnu prostoriju za to namenjenu, gde će gosti moći odložiti svoje stvari i gde će moći da se presvuku i srede nakon povratka sa skijanja, a neporedno pre polaska za Beograd.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Pacher - Obervellach

Hotel Pacher 3* nalazi se u mestu Obervellach severozapadno od grada Vilach.


Detaljnije na sajtu hotela...

 

 

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Grossglockner - Heiligenblut

Heiligenblut je prekrasno slikovito mesto na samoj granici Tirola i Koruške, na putu koji vodi  kroz nacionalni park Grossglockner i sa impozantnim pogledom na preko četrdeset vrhova Alpa kao i na najviši  vrh Austrije – Grossglockner sa nadmorskom visinom od 3978m (Veliki Zvonar u bukvalnom prevodu). Skijalište ima  55 km uređenih staza, kao i veliki broj offpiste staza, s tim da su staze zaista duge i lepe za vožnju.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Moltaler glečer

Gelečer Moltaler (Mölltaler) je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Goldeck

Skijalište Goldeck se nalazi u zapadnom delu austrijske regije Koruška iznad mesta Spittal. Skijaško područje se prostire na 63 ha između 556 m i 2.142 m nadmorske visine. Glavna odlika skijališta su dobro uređene staze i moderne žičare. Sastoji se od ukupno 30 km staza, od toga 9 km teških, 10 km srednje težine i 11 km laganih staza. Skijalište nudi najširi spektar mogućnosti za sve, od početnika do naprednih skijaša.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Katschberg

Skijalište Katschberg se nalazi na granici austrijskih pokrajina Kärnten (Koruška) i Salzburg. Mesto Katschberghohe se nalazi u podnožju na 1.641 m/nv odakle kreću žičare prema dva vrha, Ainec 2.220 m i Tschaneck na 2.030 m/nv.
Suncem obasjano skijalište osvojiće Vas na prvi pogled. U njemu možete pronaći sve skijaške sadržaje gde vas očekuje 66 km skijaških staza sa 16 modernih žičara. Skijalište se prostire na nadmorskim visinama od 1.640 do 2.220 metara, a moderan sistem osnežavanja sa 700 topova za sneg osigurava pokrivenost ski staza snežnim pokrivačem.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim (Bad Klajnkirhajm, odnosno Banja Klajnkirhajm) je jedno od najpopularnijih turistickih mesta na jugu Austrije, u pokrajini Koruška (Karnten), nama najbliže austrijako skijalište udaljeno 700 km od Beograda a od Klagenfurta 50 km.

Ski centar Bad Klajnkirhajm ima ukupno 103 km skijaških staza, od kojih je 18 km lakih - plavih, 77 km srednjih - crvenih i 8 km teških - crnih. Maksimalan kapacitet sistema žičara je 30.000 skijaša na sat, a čine ga ukupno 25 instalacije - 4 gondole, 6 sedežnice i 15 vučnih ski liftovi. Sistemom veštačkog zasnežavanja koji čine ukupno 730 topova ili žirafa pokriveno je 97% skijališta što omogućava da sezona skijanja traje od novembra do aprila.

Detaljnije...