Popova Šapka - Petodnevno skijanje, Sretenje 11-16. februar 2022.


11 - 16. februar 2022. - Provedite sretenjske praznike i skijajte punih pet dana na Popovoj Šapci, najboljem makedonskom ski centaru, nekada uzdanici jugoslovenskog skijanja. Posle dosta teških godina, ovo skijalište se vraća na puteve stare slave. Za sledeću sezonu, očekuje se početak rada dugo najavljivane nove šestorosedežnice. Iskoristite praznične neradne dane i omogućite sebi aktivan skijaški odmor i puna četiri dana skijanja na Šari, u jednom novom i egzotičnom ambijentu netaknute prirode.
Obilje freeride terena, 20 km uređenih ski staza, od čega tri takmičarkske (FIS kategorizacije), visina centra od preko 2500 m/nv i jeftina vanpansionska potrošnja samo su neki od razloga zašto ovaj aranžman zavređuje skijašku pažnju.PROGRAM PUTOVANJA

Petak 11.02.2022:
- Polazak iz Beograda u kasnim popodnevnim satima (oko 17:00).
- Putovanje preko Niša, Skoplja i Tetova.

Subota 12.02.2022:
- Dolazak na Popovu Šapku posle ponoći (*).
- Smeštaj u sobe hotela Slavija 2*, Popova Šapka 2* ili Scardus 4* i noćenje.
- Doručak u izabranom hotelu.
- Podela ski pasa.
- Prvi skijaški dan na skijalištu Popova Šapka.
- Večera u hotelu (u hotelu Scardus 4* opciono).
- Slobodno vreme.

Nedelja 13.02.2022:
- Doručak u hotelu.
- Celodnevno skijanje na Šari, drugi dan.
- Večera (u hotelu Scardus opciono).
- Slobodno vreme.

Ponedeljak 14.02.2022:
- Doručak.
- Treći skijaški dan na Šapci.
- Večera (u hotelu Scardus opciono).
- Slobodno vreme.

Utorak 15.02.2022:
- Doručak.
- Četvrti dan skijanja na Popovoj Šapci.
- Večera (u hotelu Scardus opciono).
- Spremanje za put.
- Polazak za Beograd (oko 18:00).

Sreda 16.02.2022:
- Doručak.
- Celodnevno skijanje na Popovoj Šapci, peti dan.
- Večera (u hotelu Scardus opciono).
- Odjava soba i spremanje za put.
- Polazak za Beograd (oko 18:00).

Četvrtak 17.02.2022:

- Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

(*) U slučaju nepredviđenih okolnosti i situacija na putu na koje se ne može uticati (npr. saobraćajni zastoji, dugo zadržavanje na granicama, vanredni uslovi na putu usled vremenskih neprilika i sl.) vreme dolaska u hotel može odstupati od navedenog planiranog vremena dolaska. Iz tog razloga organizator putovanja ne može garantovati tačno vreme stizanja i smeštaja u sobe.

U SLUČAJU ZAINTERESOVANIH BIĆE ORGAIZOVANE FREE RIDE SKIJAŠKE TURE koje se realizuju uz pomoć specijalizovanog ratraka namenjenog za upravo realizaiju skijanja po off-iste terenima. U zavisnosti od broja prijavljenih zavisiće cena rente ratraka po osobi.

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA:

Opcija 1 - Hotel Svavija 2* / Popova Šapka 2* (usluga: 5 polupansiona):
- Za smeštaj u 1/4-krevetnoj sobi po osobi iznosi 239 evra.
- Za smeštaj u 1/4-krevetnom apartmanu po osobi iznosi 249 evra.
- Za smeštaj u 1/3-krevetnoj sobi po osobi iznosi 259 evra.
- Za smeštaj u 1/2-krevetnoj sobi po osobi iznosi 275 evra.

Opcija 2 - Hotel SCARDUS 4* (usluga: 5 noćenja sa doručkom):
- Za smeštaj u 1/4-krevetnoj sobi po osobi iznosi 339 evra.
- Za smeštaj u 1/3-krevetnoj sobi po osobi iznosi 349 evra.
- Za smeštaj u 1/2-krevetnoj sobi po osobi iznosi 359 evra.

Popust za decu:
- Deca do 5 godina (dele krevet sa roditeljima) plaćaju za ceo paket 65 evra.
- Deca urasta 5-12 god. imaju popust u visini od 40 evra na navedene cene za odrasle osobe u hotelu Slavija / Popova Šapka, odnosno 60 evra u hotelu Scardus.

Aranžnan uključuje:
- Autobuski prevoz na relaciji Beograd - Popova Šapka - Beograd.
- Pet polupansiona u hotelu Slavija / Popova Šapka, odnosno pet noćenja sa doručkom u hotelu Scardus 4*. Svi hoteli se nalaze na samom skijalištu, sa pratećim uslugama (bazen u hotelu Slvaija i hotelu Scardus)
- Petodnevni skipas za skijalište Popova Šapka.
- Organizaciju putovanja i usluge pratioca grupe.

Aranžman ne uključuje:
- Boravišne takse, koje se plaćaju direktno na recepciji hotela - oko 5 eur za pet dana boravka.
- Putno zdravstveno osiguranje sa ski rizikom - možete kupiti u agenciji.


Ski škola za decu
i odrasle
Gostima će na usluzi biti SkiBusova škola skijanja, koju će realizovati ski instruktori naročito iskusni u radu sa porodicama. Na raspolaganju je nekoliko varijati skijaške obuke:

Varijanta 1:
Pet dana po 2 časa (2 x 45min) grupne ski obuke (8-12 polaznika)
- za jedno dete / odraslu osobu: 95 evra
- za dvoje dece iz jedne porodice 165 evra,
- za troje dece iz jedne porodice 245 evra.

Varijanta 2*:
Pet dana po 4 časa grupne ski obuke (8-12 polaznika)
- za jedno dete / odraslu osobu: 170 evra
- za dvoje dece iz jedne porodice 300 evra,
- za troje dece iz jedne porodice 410 evra.

* varijanta 2 će biti moguća ukoliko formiranje grupa i homogenizacija znanja polaznika to budu dozvoljavali.

Varijanta 3:
jedan dan 2 časa / 4 časa grupne ski obuke (priključivanje grupi koja broji 8-10 polaznika)
- cena obuke po detetu: 30 / 45 evra.

Za realizaciji ski škole potrebno je najmanje 12 prijavljenih polaznika ukupno u svim grupama.
Ski obuku realizuju naši ski instruktori.

SKIJANJE ZA PORODICE
Uz ovaj aranžman iskoristite specijalizovan skijaški program namenjen porodicama sa decom. Pored višegodišnjeg iskustva u organizaciji dečijih ski kampova namenjenih isključivo deci, sa primarnim ciljem usavršavanja njihove skijaške tehnike, SkiBus je razvio i programe koji su prilagođeni i strogo su u funkciji porodica. Posebnu pogodnost predstavlja i činjenica da će ovaj program privlačiti veliki broj porodica, čime se otvara prostor za međusobno druženje roditelja sa jedne, kao i dece sa druge strane.

Ski škola (Varijanta 1 i 2)
Program ski obuke se realizuje za svu decu uzrasta od 5 do 15 godina i podrazumeva skijašku obuku od početnog do naprednog skijaškog nivoa. Na ovom aranžmanu organizovana je varijanta ski obuke koja traje ukupno 2 časa /2 x 45min) obuke dnevno  ili 4 časa (4 x 45min) obuke dnevno (2 časa pre podne + 2 časa posle podne) i to svih 4 dana boravka. Deca se dele u grupe prema uzrastu i nivou skijaškog znanja. Realizacija ski škole u Varijanti 2 (4 časa ski obuke po danu) će biti moguća prilikom određivanja grupa, u zavisnosti od broja polaznika ski škole i homogenizacije njihovog nivoa skijaškog znanja. Grupe broje od 8 do 12 polaznika obučavaju naši instruktori, sa iskustvom u radu sa najmlađima.
Oni koji žele da putuju sopstvenim prevozom mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

NAPOMENE:
• 
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Organizator putovanja ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodelu soba vrši recepcija po dolasku putnika. SkiBus će proslediti zahteve i želje putnika, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. 
• Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu. Službenik agencije (organizatora putovanja, ili pak subagenta-posrednika, kod koga se uplata vrši ) nije ovlašćen da utvrđuje validnost putnih i drugih isprava i dokumenata.
• Organizator ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
• 
Organizator putovanja može zahtevati povećanje ugovorene cene ako je nakon zaključenja ugovora došlo do promene u kursu razmene valute, ili do promene u tarifama prevoznika koje utiču na cenu putovanja, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom.
• U slučaju bolesti putnika izazvane Covid-19 virusom i/ili ne organizovanja aranžmana usled uvođenja restriktivnih mera od strane Republike Srbije ili Republike Severne Makedonije, celokupan novac za aranžman će putnicima biti vraćen (izuzev vrednosti uplaćene članarine). Otkaz aranžmana u slučaju pozitivnog rezultata Covid-19, uz vraćanje celokupnog iznosa aranžmana, moguć je sve do 5 dana pre zakazanog polaska. U protivnom, putnicima će biti zadržan deo koji se tiče objektivnih troškova organizacije, koji se ne mogu otkazati.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Slavija

Hotel SLAVIJA, Popova Šapka - Šar Planina
Hotel SLAVIJA na Popovj Šapki nalazi se na nadmorskoj visini od 1.747 m u centralnom delu ovog najpoznatijeg Makedonskog skijališta na Šar planini.
Hotel raspolaže sa restoranom, bazenom koji radi non stop za goste hotela, aperitiv-barom, salom za stoni tenis i bilijar, spoljnom terasom sa panoramskim pogledom. Tokom zime gostima je na raspolaganju servis za iznajmljivanje ski opreme.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Krvavec

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Kolašin 1450 / 1600 - Bjelasica

Ski centar Kolašin 1600 je mlad i moderan ski resort na planini Bjelasici, koji je zvanično počeo sa radom 16. februara 2019. Predstavlja samo prvi u nizu realizovanih novih projekata razvoja skijališta u reonu planinskog venca Bjelasice. Na udaljenosti od 2,3 km nalazi se stari modernizovan ski centar Kolašin 1450 (koji je pre privatizacije 2007. godine nosio naziv Bjelasica). Ova dva skijališta su u sezoni 2021/2022 povezana žičarom K7 u jedinstveni ski centar Kolašin 1450 / 1600, koji kao takav raspolaže sa ukupno 45 km uređenih ski staza. Kolašin 1600 je udaljen 12 km, a Kolašin 1450 devet kilometara od grada Kolašina, po kome i nosi ime cela ova skijaška regija.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Popova Šapka

Popova Šapka, najpoznatiji skijaški centar u Makedoniji nalazi se na Šar Planini na visini od 1700 m. Udaljen 18 km od Tetova i 53 km od Skoplja i do njega se, zbog dobrog  prilaza i kvalitetnog puta, bez većih problema stiže i u toku zimske sezone. Nekada vrlo popularno skijalište u staroj Jugoslaviji, posle dosta godina zatišja danas ponovo postaje interesantno kako nostalgičarima, tako i novim generacijama skijaša. Domaćih i stranih turista je sve više i centar popnovo poprima stari sjaj.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Cerkno

Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bjelašnica

Planina Bjelašnica, jedna od olimpijskih planina na kojoj je za vreme XIV Zimskih Olimpijskih Igara 1984.god. održano takmičenje u alpskom skijanju za muškarce, nalazi se u središnjem delu Bosne i Hercegovine, smeštena jugozapadno, na udaljenosti od 25 km od Sarajeva. Neposredno do nje nadovezuje se planina Igman.

Zima na Bjelašnici traje od novembra do maja mjeseca i ume da napravi snežne smetove visoke i do nekoliko metara..

Detaljnije...