Sestriere - Milky Way, 14 -21. januar 2023.


14-21. januar 2023. - Skijajte u olimpijskoj dolini, mestu gde su se takmičili najbolji skijaši sveta, na Zimskoj Olimpijadi 2006. godine. Provedite nezaboravne trenutke u jednoj od najboljih skijaških regija sveta Milky Way (it. La Via Lattea), koja obuhvata šest međusobno povezanih skijališta: Sestriere, Sauze d’Oulx, ClaviereSansicario, Cesana u Italijii i Montgenevre u Francuskoj, od kojih je svakako najpoznatije i najzvučnije Sestrijere. Visina skijališta od 2830 m/nv, koja garantuje sneg izuzetnog kvaliteta, veliko skijaško prostranstvo koje obuhvata 400 km uređenih ski staza, dobar provod i mogućnost da u toku jednog zimovanja skijate u dve države, Italiji i Francuskoj, ovaj program čini posebno interesantnim.

PROGRAM PUTOVANJA:

- 13. januar 2023. (petak).  Polazak iz Beograda u popodnevnim satima (između 14-17h).
- 14.januar (subota). Dolazak u Sestriere u popodnevnim satima i smeštaj u apartmane.
- 15-20. januar (nedelja-petak). Šestodnevno skijanje u ski oblasti Milki Way (La ViaLattea). U toku boravka SkiBus organizuje fakultativni* izlet do skijališta Montgenevre. Skipas pokriva jedan dan skijanja u ovom skijalištu.
- 21.januar (subota). Spremanje za put, sređivanje i odjava apartmana. Nakon razduživanja i odjave apartmana, polazak za Beograd. Svraćanje u OUTLET shopping centar. Nastavak puta ka Srbiji.
- 19.januar (nedelja). Dolazak za Beograd oko podneva.

FIRST MINUTE CENA paketa po osobi:
Palace Residence 1
- Smeštaj u 2P 6-krevetnim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas - 499 evra.
- Smeštaj u 4-krevetnim studijima + prevoz + šestodnevni ski pas - 530 evra.

Palace Residence 2
- Smeštaj u 3P 6-krevetnim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas - 525 evra.
- Smeštaj u 4-krevetnim 2P apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas - 560 evra.
-
Smeštaj u 2-krevetnim studijima + prevoz + šestodnevni ski pas - 670 evra.

Smeštaj je u izabranim apartmanima, a cena je po osobi u slučaju da je apartman u potpunosti popunjen, tj. da je u njemu smešteno onoliko ljudi koliko apartman ima kreveta.
 - Ako u 2P 6-krevetnom apartmanu boravi 5 osoba, doplata po osobi iznosi 35 evra,
 - Ako u 2P 6-krevetnom apartmanu boravi 4 osobe, doplata po osobi iznosi 90 evra,
 - Ako u 4-krevetnom studiju borave 3 osobe doplata po osobi iznosi 60 evra
 - Ako u 4-krevetnom studiju borave 2 osobe doplata po osobi je 180 evra.
 - Ako u 3P 6-krevetnom apartmanu boravi 5 osoba, doplata po osobi iznosi 40 evra,
 - Ako u 3P 6-krevetnom apartmanu boravi 4 osobe, doplata po osobi iznosi 100 evra,
 - Ako u 4-krevetnom 2P apartmanu borave 3 osobe doplata po osobi iznosi 70 evra,
 - Ako u 4-krevetnom 2P apartmanu borave 2 osobe doplata po osobi iznosi 210 evra.

Popust: Deca rođena 2014. i mlađa imaju popust na Dečiji ski pas: 25 evra.

Sopstveni prevoz: Putnicima koji putuju sopstvenim prevozom, odobrava se odgovarajuće umanjenje od navedene paketne cene aranžmana. Broj putnika na sopstvenom prevozu je ograničen.

Bez skipasa: Ukoliko se ne koristi usluga skipasa, obračunava se, u zavisnosti od uzrasne kategorije skijaša, pripadajuće umanjenje u odnosu na definisanu cenu kompletnog paket aranžmana.

U cenu aranžmana je uključeno:
- Prevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom (AC/TV) na relacijii Beograd - Sestriere - Beograd.
- Smeštaj u izabranim apartmanima u Sestriereu na bazi najma apartmana na 7 noćenja. Aparmani su standarno opremljeni i sadrže kuhinju sa šporetom, frižiderom i osnovnim setom posuđa. Svaki apartman sadrži kupatilo sa WC-om. Trajanje aranžmana je 10 dana.
- Šestodnevni ViaLattea skipas koji obuhvata ceo sistem Milky Way (šestodnevni Vialattea skipas uključuje skijališta: Sestriere, Cesana, Sauze d' Oulx, Claviere, Sansicario + pokriva jedan dan skijanja u ski centru Montgenevre FR).

U ceni aranžmana je takođe uključeno:
- električna energija,
- posteljina i peškiri,
- korišćenje fitnes sale i teretane,
- završno čišćenje apartmana (osim kuhinje) i
- ski-box (ski depo) za odlaganje skija, koji se nalazi u posebnoj zgradi na samoj ski stazi.

Doplata za shuttle bus (prevozi skiaše po celom mestu Sestriere) za svih sedam dana boravka iznosi 12 evra. Ukoliko želite, doplatu za ovu uslugu možete izvršiti na licu mesta na recepciji hotela.

Boravišna taksa, 1 eur dnevno po osobi, plaća se na licu mesta na recepciji (za starije od 12g).

Depozit za najam apartmana iznosi 250-400 evra po apartmanu, a plaća se na licu mesta, neposredno pre ulaska u isti. Plaćanje se može izvršiti ili gotovinski ili blokiranjem sredstava sa kreditne kartice u navedenom iznosu. Depozit se dobija natrag na kraju boravka, prilikom razduživanja apartmana.

Skijašima će u toku boravka, jedan dan, biti organizovan fakultativni izlet u obližnji Montgenevre. Polazak iz Sestriere-a je prepodnevnim satima između 7 i 9h, povratak iz Montgenevre-a je istog dana između 16 i 18h. Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 35. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 30min pre polaska na izlet. Skipas za ovaj izlet ne iziskuje nikakvu doplatu. Cena izleta je 15 eura i plaća se u celosti u Sestriereu prilikom prijave za izlet.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Organizator putovanja ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodelu soba vrši recepcija po dolasku putnika. SkiBus će proslediti zahteve i želje putnika, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. 
• Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu. Službenik agencije (organizatora putovanja, ili pak subagenta-posrednika, kod koga se uplata vrši ) nije ovlašćen da utvrđuje validnost putnih i drugih isprava i dokumenata.
• Organizator ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
• Organizator putovanja može zahtevati povećanje ugovorene cene ako je nakon zaključenja ugovora došlo do promene u kursu razmene valute, ili do promene u tarifama prevoznika koje utiču na cenu putovanja, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Palace Residence

Palace Residence je moderan kompleks sastavljen od dve zgrade pozicionirane na panoramskim pozicijama ski centra Sestriere, u samom srcu skijaškog kompleksa “Mlečni put”. Svi apartmani su izuzetno lepo uređeni i bogato opremljeni i komforni.

Servis na raspolaganju će vam odmor učiniti izuzetno prijatnim. U sklopu rezidencije nalaze se recepcija na usluzi od 08 do 24 h, teretana, sauna, bilijar sala, škola skijanja…

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Sestriere - Milky Way

Milky Way ski regija (italijanski La Via Lattea), koja leži na granici Italije i Francuske, sastoji se od šest skijališta od kojih je svakako najpoznitije i najzvučnije Sestrijere, domaćin Zimskih Olimpijskih igara 2006. održanih u oblčižnjem Torinu. Ovaj moderni skijaški kompleks, koji se, kao što je navedeno, sastoji od šest različitih skijališta: Sauze d’Oulx, Claviere, Sestriere, Sansicario, Cesana u Italijii i Montgenevre u Francuskoj, predstavlja jedinstvenu skijašku oblast, međusobno povezanu sistemom žičara i ski liftova, koja u totalu sadrži 146 ski staza ukune dužine 400 km.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Montgenèvre

Montgenevre je jedno od prvih skijališta u Francuskoj, izgrađen je davne 1907 godine i nalazi se na samoj Italijanskoj granici. Mesto je kombinacija tradicionalnog alpskog sela i modernog skijališta koje je povezano u jedno od najvećih skijaških oblasti nazvanoj Via Lattea (Mlečni put) poznato i po tome da su se tu održale Zimske olimpijske igre 2006 godine...

Detaljnije...