Boris Strel je otišao u nezaborav...

28/03/2013

U četvrtak 28.marta 2013. prestalo je da kuca srce Borisa Strela, jednog od najboljih skijaša bivše Jugoslavije. On je pronađen mrtav, a slovenačka policija je saopštila da smrt 53-godišnjeg Strela nije bila nasilna.

Roden je 20.oktobra 1959. u Žirehu. Godine 1977 u Kranjskoj Gori postao je evropski juniorski šampion u veleslalomu, a zatim u 1981 i prva pobeda na Svetskom kupu u Kortini u veleslalomu.

Na Svetskom prvenstvu u Šladmingu februara 1982, osvoio je bronzanu medalju, koja je prva medalja na Svetskom prvenstvu u skijanju u slovenačkoj i jugoslovenskoj sportskoj istoriji. Na ZOI Sarajevo '84 osvoijo je 5. mesto u veleslalomu.

Boris je imao reputaciju skijaša sa veoma rafiniranim osećajem za klizanje skije, i specijaliste u veleslalomu.

Takmičarsku karijeru je završio u sezoni 1984/1985, zbog probleme sa leđima. Dugo vremena je sa povredom bio na ivici, i više nije bio fizički sposoban, za dalje profesionalno bavljenje sportom. Od belih staza se nikada u potpunosti nije razdvoijo. Novi izazov je pronašao u sopstvenom ski servisu i ski školi u Ljubljani i Škofja Loki.

Naše skijaško udruženje SkiBus je godinama imalo uspešnu i profesionalnu saranju sa Borisom Strelom. Kao počasni član našeg udruženja Boris je svesrdno i širokogrudo pomagao naše mnogobrojne akcije i aktivnosti. Pamtiće ga svi članovi udruženja, posebno oni koji su putovali na Krvavec i koristili usluge njegovog ski servisa i ski rentala, po najprivilegovanijim uslovima i cenama.

Ljubitelji skijanja u Srbije će ge pamtiti i po tome što je decembra 2010. otvorio Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije Expo-Zim.

Neka mu je večna slava..     

Boris Strel -  Foto: Mavric Pivk/Delo.si



Pošaljite svoj komentar

Komentari

Niko nije komentarisao ovu stranu.