Bjelašnica - Testiranje novih žičara početkom oktobra

18/09/2017

Na Bjelašnici, olimpijskoj planini iznad Sarajeva, ovog leta se intezivno izvode radovi na vertikalnom transportu i sistemu veštačkog zasnježavanja koji su u punom jeku i očekuje se da će ovaj ski centar do početka nove zimske sezone zasijati punim sjajem. Završeni su zemljani i betonski radova za četverosed i šestosed i sada je i toku njihova montaža.

Montirana je instalacija za 30 topova za sneg a postavljeno je i oko 3.800 metara cijevi za vodu. Radovi su i na akumulaciju za vodu za potrebe sistema zasnežavanja. Rade se i hidraulične platforme za topove, koje su predviđene na svim mestima gde položaj staza to zahteva. Osim navedenog, u toku je i proširenje staza.

Kako je saopšteno iz preduzeća ZOI 84, puštanje u rad, i testiranje šestosjeda i četvorosjeda planirano je početkom oktobra.

Zahvaljujući projektu i investiciji vrednoj 16 mil KM, Bjelašnica će u potpunosti biti osnežena za 48 sati, a šestosed koji ima 65 korpi ići će od Babinog dola do Međustanice brzinom od 6 kilometara na sat, što znači da će vožnja koja je do sada trajala 13 minuta biti skraćena na 5,5 minuta.



Pošaljite svoj komentar

Komentari

Niko nije komentarisao ovu stranu.