Trodnevni obilazak Nacionalnog parka Sutjeska


PRVI DAN: Beograd ■ Višegrad ■ Tjentište

Polazak iz Beograda sa parkinga Sava Centra  Dolazak u Višegrad i panoramsko razgledanje grada. Poseta čuvenom mostu na Drini koga je Ivo Andrić ovekovečio u svom delu „Na Drini ćuprija“.
Nastavak puta ka Tjentištu. Dolazak u hotel Mladost na Tjentištu (Nacionalni park Sutjeska), smeštaj u sobe i ručak u hotelu. Ostatak dana je predviđen za odmor,  uživanje u prirodi i lagane šetnje. Slobodno vreme može da se iskoristi za obilazak spomenika, kupanje u ogromnom bazenu starog ribnjaka (površine čak 16000m2) nedaleko od hotela. Večera u hotelu. Večernje druženje... 

DRUGI DAN: Tjentište ■ Prašuma Perućica / vodopad Skakavac TREĆI DAN:

Početak naše prve tracking ture je predviđen u 10:00 posle doručka.. Vožnja terenskim vozilima je do mesta koje je nedaleko od vidikovca Dragoš sedlo odakle se pruža prekrasan pogled na prašumu Perućicu, jedinu preostalu prašumu Evrope. Tek ukoračivši u prostranstvo džungle, dolazite do pomenutoog vidikovca, sa koga ćete duboko u provaliji pod vama, ugledati nestvarnu sliku divlje lepote i vodopad  „Skakavac“, kako se u svoj svojoj snazi i silini nezajažljivo obrušava niz 80 metarske strme i uspravne stijene. To je prizor od koga će vam stati dah i stvoriće se pomisao kako bi fenomenalno bilo u tom trenutku sići dole, pod sami vodopad, i u trenu probudiće se davno zaboravljeni osvajački gen i duh  avanture koji mi svi ipak nosimo duboko skriven u nama.

Sići u srce džungle, i krunisati te svoje napore jednim tuširanjem pod samim vodopadom, dok hiljade kapljica ledeno hladne vode kao inje padaju po ozarenom licu koje oslikava osećanje pobede, istinski je i stvarno nezaboravan doživljaj za čitav život. Ovaj aranžman je ipak jako naporan i prvenstveno kondiciono zahtevan, te da ga iskreno preporučujemo ne samo hrabrima, već prvenstveno jakim i spremnim osobama na jednu celodnevnu i iscrpljujuću turu.

Oni koji su fizički spremni, imaju višak avanturističkog duha i spremni su na ovaj poduhvat, uz obaveznu pratnju lokalnog vodiča, krenuće u ovu nezaboravnu avanturu do samog vodopada Skakavac. Ostatak grupe će obilaziti prašumu i razgledati poslenji rezervat ovoga tipa u Evropi. Laganom tročasovnom šetnjom samom džunglom, koja počinje sa vidikovca „Prijevor“ u obaveznoj pratnji iskusnih vodiča nacionalnog parka Sutjeska, proći će se jednim od najlepših delova prašume.

Po povratku u hotel, posle zasluženog odmora očekuje nas večera, nakon čijeg završetka počinje još jedno večernje druženje...

TREĆI DAN: Tjentište ■ Prijevor ■ Maglić - Trnovačko jezero

Nakon doručka u hotelu u 10:00 polazimo na još jednu predivnu avanturu koja će  duboko ostati urezana u sećanju. Terenskim vozilima dolazimo do Prijevora, jednog od retkih mesta u Evropi gde možete sresti konje koji slobodno šetaju planinskim prevojima ("slobodni" konji ma Prijevoru), piti ledenu vodu sa mnogobrojnih izvora i posmatrati orlove u njihovom veličanstvenom letu. Tura se dalje nastavlja  pešice ka Trnovačkom jezeru udaljenom na oko dva sata hoda odatle. Dolazak na vis iznad modrog Trnovačkog jezera i lagano spuštanje ka njemu svim prisutnima će pružiti sliku bajkovite prirode koju sigurno neće zaboraviti. Na obali jezera, koje se nalazi na visini od 1700mnv će se napaviti dvočasovni odmor. Hladna i besprekorno čista voda jezera će okrepiti punike od naporne šetnje. Jezero je puno ribe i okruženo prirodom u koju čovek retko zalazi. Nakon kupanja, sunčanja i odmora, sledi povratak do Prijevora, odakle se vozilima vraća natrag u hotel. Sledi pakovanje i spremanje putnika za povratak, a večera u hotelu će se služiti neposredno pre polaska. Dolazak Beograd je predviđen u kasnim večernjim satima.


Aktuelni aranžmani za ovu ponudu:

Trenutno nema aktuelnih aranžmana za ovu ponudu.