closinglevo.jpg closingdesnonojoint.jpg

Ski safari Slovenija - Kranj, sretenjsko skijanje 14-17. februar 2020.


14-17. februar 2019. - SRETENJE. Provedite sretenjske praznike u jedinstvenoj ski safari avanturi skijanja po slovenačkim skijalištima, sa smeštajem u živopisnom Kranju. Program - SKI SAFARI SLOVENIJA - omogućava 4 dana skijanja u ski centrima: Krvavec, Kranjska Gora, Cerkno. Smeštaj je u hotelu CREINA 4* u Kranju, na bazi polupansiona, odakle se svakoda dana putuje na novu skijašku destinaciju. Skijašima je pored raznovrsnosti skijališta, na raspolaganju ugođaj i prijatan boravak u prelepom zimskom ambijentu Kranja.


PROGRAM PUTOVANJA

Dan 1 - Četvrtak 13. februar 2020.
- Polazak iz Beograda u popodnevnim satima (između 16 i 18h).
- Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.

Dan 2 - Petak 14. februar 2020.
- Dolazak oko 02:00 (*) ujutru u Kranj i smeštanje u izabrane sobe hotela Creina 4*, koji se nalazi u strogom centru grada. Noćenje u hotelu.
- Ustajanje i priprema (spremanje) za skijanje. Okupljanje ispred hotela za polazak na skijalište. Podela skipaseva - 4-dnevni "skipas Julian Alps".
- Polazak na skijalište oko 08:30. Vožnja do polazne stanice gondole na skijalištu Krvavec. Celodnevno skijanje u ovom skijalištu.
- Po zaveršenom skijanju povratak u Kranj, u hotel Creina.
- Večera u hotelu.
- Slobodno vreme u Kranju.
- Noćenje u hotelu.

Dan 3 - Subota 15. februar 2020.
- Doručak u hotelu.
- Polazak ka ski centru Kranjska Gora.
- Celodnevno skijanje u ovom skijalištu.
- Nakon završetka skijanja povratak u Kranj u hotel.
- Večera u hotelu.
- Slobodno vreme.
- Noćenje u hotelu.

Dan 4 - Nedelja 16. februar 2020.
- Doručak u hotelu.
- Spremanje za skijanje i polazak na treći skijaški dan. Vožnja do skijališta Cerkno.
- Celodnevno skijanje u ovom skijalištu.
- Nakon skijanja, povratak u hotel.
- Večera u hotelu.
- Slobodno vreme.
- Noćenje u hotelu.

Dan 5 - Nedelja 17. februar 2020.
- Doručak u hotelu.
- Odjava - napuštanje soba **. Smeštanje i odlaganje stvari i prtljaga u odgovarajuću hotelsku prostoriju.
- Spremanje za skijanje i polazak na četvrti skijaški dan. Vožnja do ski centra Krvavec.
- Celodnevno skijanje na Krvavecu.
- Nakon skijanja, povratak u hotel. Sređivanje i priprema za polazak.
- Večera u hotelu (opciono).
- Polazak za Beograd. Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.
 
Dan 6 - Ponedeljak 18. februar 2020.
- Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

(*) U slučaju nepredviđenih okolnosti i situacija na putu na koje se ne može uticati (npr. saobraćajni zastoji, dugo zadržavanje na granicama, vanredni uslovi na putu usled vremenskih neprilika i sl.) vreme dolaska u hotel može odstupati od navedenog planiranog vremena dolaska. Iz tog razloga organizator putovanja ne može garantovati tačno vreme stizanja i smeštaja u sobe.

(**) Ukoliko u hotelu imaju prostora i mogućnosti omogućiće gostima ostanak u sobama do povratka sa skijanja. U suprotnom, napuštanje soba je standardno nakon doručka, a hotel će obezbediti odgovarajuću prostoriju za odlaganje stvari i presvlačenje.


CENA paket aranžmana:
Hotel CREINA 4* - Kranj, četiri noćenja sa 3 polupansiona:
- Sa smeštajem u 5-krevetnim sobama - 239 evra.
- Sa smeštajem u 4-krevetnim sobama - 249 evra.
- Sa smeštajem u 3-krevetnim sobama - 259 evra.
- Sa smeštajem u 2-krevetnim sobama - 269 evra.

Popusti: Deca do 5,99 god. starosti u krevetu sa odraslom osobom imaju popust u visini od 160 evra, deca starosti od 6 do 14,99 god. u svom ležaju imaju popst u visini od 45 evra na cenu kompletnog paketa.

Bez skipasa: Stariji od 15 god umanjenje -75 evra, bez skipasa deca starosti od 6 do 14,99 god umanjenje -45 evra.

Ishrana: U aranžman je uključen polupansion u hotelu gde usluga počinje večerom prvog dana a završava se doručkom poslednjeg dana. Ako želite večeru poslednjeg dana, pred polazak na put, istu možete uplatiti u hotelu na recepciji po ceni od 10 evra.

Aranžman uključuje:
- Prevoz na relaciji Beograd - Kranj - Beograd.
- Sve neophodne transfere do naznačenih skijališta (dan 1 -Krvavec, dan 2 - Kranjska Gora, dan 3 - Cerkno, dan 4 - Krvavec).
- Četiri noćenja sa tri polupansiona u hotelu Creina u Kranju.
- 4-dnevni skipas Slovenski Alpi
- Kompletnu organizaciju i vođenje putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- Boravišnu taksu, koju putnici plaćaju samostalno na recepciji hotela i to 1,27 evra po osobi dnevno. Deca ispod 6 god. su oslobođena boravišne takse, a deca 6-18 god. plaćaju 50% od vrednosti takse.
- Putno zdravsktveno osiguranje sa ski rizikom, koje se može uplatiti u prostorijama udruženja.
- Večeru poslednjeg dana pred polazak, koju možete uplatiti na recepciji hotela po ceni od 10 eur.
- Individualne troškove putnika.

Skipas: 4-dnevni Julian Alps regionalni skipas omogućava skijanje u bilo kom od 14 ski centara sa jedinstvenom skipas karticom. Kranj kao centralno mesto regije čini lako dostupnom svaku od skijaških destinacija koju ovaj skipas uključuje. Takve pogodnosti koje nude Kranj i njegova lokacija sa jedne i Julian Alps skipas sa druge strane, dale su prostora za kreiranje ovako jedinstvenog i ekskluzivnog ski safari programa.


 

    

 

 

 

        

 

Kako "skipas Julian Alps" to već omogućava, u zavisnosti od vremenskih prilika, vodiči zadržavaju pravo promene rasporeda skijališta iz programa putovanja i izbora onog skijališta gde toga dana vladaju najbolji uslovi za skijanje. Takođe, u slučaju da u bilo kom od navedenih skijališta bude nedovoljno snega, odnosni skipas omogućava da u programu puta to skijalište bude zamenimo drugim. Predstavnici SkiBusa će na terenu, zahvaljujući mogućnostima koje ovaj skipas nudi, raditi u funkciji ostvarenja što kvalitetnijeg i boljeg skijanja za sve putike ski safari Slovenija programa.

Ski škola za decu i odrasle
Gostima će na usluzi biti SkiBusova škola skijanja, koju će realizovati ski instruktori naročito iskusni u radu sa porodicama. Na raspolaganju je nekoliko varijati skijaške obuke:

Varijanta 1:
Četiri dana po 2 časa grupne ski obuke (8-12 polaznika)
- za jedno dete / odraslu osobu: 65 evra
- za dvoje dece iz jedne porodice 120 evra,
- za troje dece iz jedne porodice 175 evra.

Varijanta 2*:
Četiri dana po 4 časa grupne ski obuke (8-12 polaznika)
- za jedno dete / odralu osobu: 120 evra
- za dvoje dece iz jedne porodice 230 evra,
- za troje dece iz jedne porodice 320 evra.

* varijanta 2 će biti moguća ukoliko formiranje grupa i homogenizacija znanja polaznika to budu dozvoljavali.

Varijanta 3:
jedan dan 2 časa / 4 časa grupne ski obuke (priključivanje grupi koja broji 8-10 polaznika)
- cena obuke po detetu: 30 / 45 evra.

Za realizaciji ski škole potrebno je najmanje 12 prijavljenih polaznika ukupno u svim grupama.
Ski obuku realizuju naši ski instruktori u ski centru Kranjska Gora.

SKIJANJE ZA PORODICE
Uz ovaj aranžman iskoristite specijalizovan skijaški program namenjen porodicama sa decom. Pored višegodišnjeg iskustva u organizaciji dečijih ski kampova namenjenih isključivo deci, sa primarnim ciljem usavršavanja njihove skijaške tehnike, SkiBus je razvio i programe koji su prilagođeni i strogo su u funkciji porodica. Posebnu pogodnost predstavlja i činjenica da će ovaj program privlačiti veliki broj porodica, čime se otvara prostor za međusobno druženje roditelja sa jedne, kao i dece sa druge strane.

Ski škola (Varijanta 1 i 2)
Program ski obuke se realizuje za svu decu uzrasta od 5 do 15 godina i podrazumeva skijašku obuku od početnog do naprednog skijaškog nivoa. Na ovom aranžmanu organizovana je varijanta ski obuke koja traje ukupno 2 časa obuke dnevno  ili 4 časa obuke dnevno (2 časa pre podne + 2 časa posle podne) i to svih 4 dana boravka. Deca se dele u grupe prema uzrastu i nivou skijaškog znanja. Realizacija ski škole u Varijanti 2 (4 časa ski obuke po danu) će biti moguća prilikom određivanja grupa, u zavisnosti od broja polaznika ski škole i homogenizacije njihovog nivoa skijaškog znanja. Grupe broje od 8 do 12 polaznika obučavaju naši instruktori, sa iskustvom u radu sa najmlađima.
Oni koji žele da putuju sopstvenim prevozom mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja agencije SkiBus travel. Organizator putovanja je Turistička agencija SkiBus travel Beograd, Makedonska 28, OTP 4/2016 od 21.01.2016.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Creina - Kranj

Hotel Creina se nalazi u centru Kranja, istorijskom, kulturnom i sportskom središtu Gorenjske. Svojim posetiocima nudi mnoga dešavanja i mogućnosti za odmor i rekreaciju. Hotel je na korak od centra i urbanog gradskog života grada, a istovremeno je blizu mnogih zanimljivih seoskih naselja u okolini Kranja. Do ski centra Krvavec se nalazi svega 10-15 minuta vožnje.

Detaljnije...

Detaljnije o destinaciji: Bled

Bled - jedinstvena lepota jezera i njegove okoline, savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice čine Bled idealnim mestom za turizam.

Ukrašavaju ga tri dragulja: stari zamak; jezero i ostrvce sa crkvom na njegovoj sredini. Bledski grad, ćutljivi svedok njegove nekadašnje slave, ponosito stoji na steni iznad jezera, a odatle posetioci imaju nezaboravan pogled na Bled i njegovu okolinu.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Krvavec

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Popova Šapka

Popova Šapka, najpoznatiji skijaški centar u Makedoniji nalazi se na Šar Planini na visini od 1700 m. Udaljen 18 km od Tetova i 53 km od Skoplja i do njega se, zbog dobrog  prilaza i kvalitetnog puta, bez većih problema stiže i u toku zimske sezone. Nekada vrlo popularno skijalište u staroj Jugoslaviji, posle dosta godina zatišja danas ponovo postaje interesantno kako nostalgičarima, tako i novim generacijama skijaša. Domaćih i stranih turista je sve više i centar popnovo poprima stari sjaj.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Cerkno

Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Borovec

Borovec je jedan od najpoznatijih i najstarijih skijaških centara u Bugarskoj. Smešten je u gustoj borovoj šumi, na nadmorskoj visini od 1350m, na severnim padinama planine Rila, u podnožju najvišeg vrha na Balkanu-Mousala (2925m). Od Beograda je udaljen 473 km, a od glavnog grada Bugarske - Sofije 73 km.

Zimski centar je osnovan krajem XIX veka kao lovni rezervat bugarskih careva. Danas, Borovec predstavlja savremeni ski centar sa mnogobrojnim hotelima, restoranima, mestima za razonodu, vrhunskim ski stazama ...

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Moltaler glečer

Gelečer Moltaler (Mölltaler) je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Vogel

U nacionalnom parku Triglav, smješten je VOGEL, prelepim prirodnim krajolicima ukrašeno skijalište. Ski centar leži u srcu Julijskih Alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenačkih jezera, Bohinjskog jezera. Prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv.
Put koji vodi pored Bohinjskoj jezera, dovodi pravo na parking, odakle kreće velika gondola koja vodi u ski centar Vogel. Gondola je izgrađena 2001. i kapaciteta je 80 osoba.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Gerlitzen

Gerlitzen, nama jedno od najbližih asutrijskih skijališta, nalazi se u pokrajini Koruška, na planini iznad jezera Ossiacher, a iznad mesta Anenhajma odakle i kreće gondola. Najviša tačka ovog ski centra je na visini od 1.919 m. U blizini je veći administrativni i trgovinski centar Villach koji se nalazi između jezera Osia (Ossiacher see) i Vorterse (Worther see). Gerlitzen je najveći od tri ski centara u oblasti grada Villaha, sa ukupno 51 km ski staza i 14 liftova. Druga dva ski centra su Verdic i Drajlanderek.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Pamporovo

Pamporovo je najjužnije skijalište u Evropi i jedno od najpopularnijih skijališta u Bugarskoji nudi dobru kombinaciju pouzdane pokrivenosti snegom i puno sunca tokom zime. Nalazi se na ograncima južnih Rodopa u pokrajini Smoljan, na nadmorskoj visini od 1620 m, a najviši vrh je Snežanka (1926 mnv). Ski centar je od Sofije udaljen 240 km, od Plovdiva 80 km, dok je od Egejskog mora vazdušnom linijom udaljen svega 65 km. Klima je blaga sa mediteranskim uticajem, i Pamporovo sa oko 260 sunčanih dana i oko 150 dana pod snegom u toku godine ima idealne uslove za skijanje ili odmor. Tokom januara, prosečna temperatura je oko 3C, što pogoduje debljini snežnog pokrivača od 140 do 150 cm tokom cele sezone.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Goldeck

Skijalište Goldeck se nalazi u zapadnom delu austrijske regije Koruška iznad mesta Spittal. Skijaško područje se prostire na 63 ha između 556 m i 2.142 m nadmorske visine. Glavna odlika skijališta su dobro uređene staze i moderne žičare. Sastoji se od ukupno 30 km staza, od toga 9 km teških, 10 km srednje težine i 11 km laganih staza. Skijalište nudi najširi spektar mogućnosti za sve, od početnika do naprednih skijaša.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Kranjska Gora

Kranjska Gora je smeštena u dolini izmedju Karavanki i Julijskih Alpa, na tromedji Slovenije, Austrije i Italije. Sa svojim impozantnim vrhovima i tajanstvenim šumama, predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpiniste. Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenjima za Svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Tarvisio

Tarvisio se nalazi u dolini Val Canale na 754 m/nv na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije. Lokalnim putem od Kranjske Gore ima 15 minuta voznje. Grad je bio domaćim Zimske Univerzijade 2003. Na ovom skijalištu su vožene i spust i superveleslalom trke FIS Svetskog kupa. Poznat je i po velikoj robnoj pijaci, mestu snadbevanja i mnogih domaćih vlasnika butika.

Skjaliste se nalazi na samom rubu gradica Tarvisia. Konfiguracija terena deli skijaliste na dva dela koja su povezana sa kraćim četverosedom i po dve vezne ski staze.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Arnoldstein

Ski centar Arnoldstein - Dreiländereck se nalazi u austrijskoj pokrejini Koruška (Kärnten) južno od grada Filaha (Villach). U neposrednoj je blizini gradića Arnoldstein na samoj tromeđi između Austrije, Slovenije i Italije. Iz Kranjske gore do ovog skijališta se stiže za oko 25 min.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bovec Kanin - Sella Nevea

Skijalište Kanin je najviše slovenačko skijalište i jedino skijalište na kome se staze protežu iznad 2000 m/nv. Nalazi se u severozapadnom delu Slovenije, iznad  turističkog mesta Bovec i reke Soče. U izuzetnom prirodnom okruženju, sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe, kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60 km.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Sella Nevea - Kanin

Sella Nevea, maleno naselje koje se nalazi u Italiji, sa zapadne strane planinskog masiva iznad Bovca. Za razliku od Boveca u Sloveniji, sa italijanske strane pristup skijalištu je puno udobniji. Iz Sella Nevea, kao i iz Boveca, na skijalište izvlači kabinska žicara - gondola, ali novijeg datuma i veceg kapaciteta.
U izuzetnom prirodnom okruženju sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60km.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Innerkrems

Innerkrems je austrijsko skijalište smešteno u severnom delu regije Koruška, na 1.467m nadmorske visine. Predstavlja pravi zimski raj za porodice sa decom i skijaške početnike. Svi njegovi posetioci mogu uživati u blagim plavim stazama do kojih vozi severna sedežnica, kao i u crvenim i crnim stazama za iskusnije skijaše na južnoj strani skijališta.

Detaljnije...