Saas Fee 12-19.januar 2019.


Saas Fee je jedan od najboljih ski centara u Švajcarskoj a i na svetu. Selo se nalazi na 1.800 m visine, naziva se često i "Biser Alpa" pre svega zbog okolne panorame od koje zastaje dah. Nije ni čudo, jer selo okruzuje čak 13 vrhova od preko 4000 metara visine. Na ulazu u naselje su obavezne garaže i parkinzi, a kroz naselje je noguće kretanje pešice ili javnim prevozom na električni pogon.

Reč je o skijalištu koje sigurno nije među najvećima, ali nudi zaista puno, ponajviše švajcarsku perfekciju, kao i retko viđene prirodne lepote. Glečerske staze su dosta široke i nude idealne nagibe staza za sve tipove skijaša i bordera. Ski pasom je pokriveno 145 km skijaških staza u dolini Saastal.

Aranžman obuhvata hotelski smeštaj sa 7 doručaka, 6 večera i 6 lanch paketa, kao i 8-dnevni skipas (prevoz sopstveni).

Prevoz: Dolazak do Saas Fee-a je individualni, sopstvenim prevozom. Autobuski prevoz je moguće organizovati u slučaju minimalno 40 zainteresovanih putnika, po ceni od 120 evra.

PROGRAM PUTOVANJA:
- 12. januar - subota. Dolazak u Saas Fee u popodnevnim satima. Smeštaj u izabrane sobe hotela Astoria i podela skipasa. Večera u restoranu hotela.
- 13-18. januar - nedelja/petak. Usluga polupansiona u restoranu smeštajnog objekta. Tokom doručka gosti mogu sebi da naprave lunch paket za stazu. Nakon večere moguće je druženje u zajedničkim prostorijama objekta, sa povoljnim cenama pića.
- 19. januar - subota. Nakon doručka u restoranu, sledi spremanje za put, sređivanje, pakovanje stvari i napuštanje hotela.

FIRST MINUTE CENA paketa (smeštaj u hotelu Astoria sa 7 doručaka, 6 večera, 6 lanč paketa + 8-dnevni skipas ) po osobi:

 - Za smeštaj u 1/2-krevetnoj sobi - 519 evra po osobi
 - Za smeštaj u 1/3-krevetnoj sobi - 499 evra po osobi
 - Za smeštaj u 1/4-krevetnoj sobi - 469 evra po osobi
 - Za smeštaj u 1/6-krevetnoj sobi - 469 evra po osobi

Popusti za decu na navedene cene:
 - mlađi od 3 god: Besplatno u krevetu sa odraslm
 - deca 4-5 god: - 150 evra
 - deca 6-8 god: - 100 evra
 - deca 9-12 god: - 50 evra
 - deca 13-17 god: - 30 evra

Navedene cene važe do 25. novembra 2018. godine.

Uplata aranžmana je u dinarima, po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.

Bez skipasa: Ukoliko se ne koristi usluga skipasa, obračunava se, u zavisnosti od uzrasne kategorije skijaša, pripadajuće umanjenje u odnosu na definisanu cenu kompletnog paket aranžmana.

Aranžman obuhvata:

- Smeštaj u hotelu Astoria u Saas Fee-u na bazi 7 noćenja sa 7 doručaka, 6 večera, 6 lanč paketa
- Osmodnevni skipas Saastal, koji važi za celu ski regiju: Saas Grund + Saas Almagell + Saas Fee (ukupno 145 km ski staza).

U cenu aranžmana nije uključeno:

Boravišna taksa: U cenu aranžmana nije uračunata boravišna taksa, koja po osobi (stariji od 12 godina) iznosi 4,5 CHF za jednan dan boravka u hotelu.

Posteljina i peškiri: Ukoliko ne želite da nosite sopstvenu posteljinu i peškire, mogu se rentirati na recepciji. Cena seta posteljine za 7 dana je 10 evra, a seta peškira takođe 10 evra. Savetujemo vam da ipak nosite sopstvenu posteljinu i peškire. 

Depozit: Prilikom check-in procedure, potrebno je po osobi ostaviti 20 evra na ime depozita. Check-in je u intervalu 16:00-20:00. Za check-out potrebno je srediti i očistiti sobe. Chek-out je planiran do 10:00 ujutru. Nakon razduženja soba, depozit se vraća gostima.

Prevoz i parking: Prevoz do skijališta je sopstveni. S obzirom da u Saas Fee-u nema saobraćaja, bezbrižno šetanje ulicama je pravo uživanje. Za cirkulisanje po selu koristite javni prevoz na električni pogon, a svoj auto ostavljate na ulazu u selo u specijalnim garažama. Cena 7-dnevnog parkiranja - USKORO!

Autobuski prevoz je moguće organizovati u slučaju minimalno 40 zainteresovanih putnika, po ceni od 120 evra.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Astoria - Saas Fee

Hotel Astoria u naselju Sass Fee se nalazi na 300m od najbližih ski liftova Stafelvald. Hotel je kategorisan sa 3*, a gostima je na usluzi Restoran, Room Servis, Bar, Recepcija otvorena 24 sata, Lift, Zajednički salon sa bilijarom, Prostor za pušače. Hotel poseduje saunu i parno kupatilo čije korišćenje je besplatno.

Detaljnije...

Detaljnije o destinaciji: Saas Fee

Saas Fee je Švajcarsko skijalište za koje važi krilatica "Alpski biser", a  pre svega zbog toga što samo mesto okružuje čak 13 vrhova od preko 4000 metara (od kojih je Dom sa preko 4600 metara ponajveći). I stvarno, okolina gledana iz samog mesta smeštenog na 1800 m/nv izgleda  veličanstveno.
Susret sa Saas Fee-om je jedno novo iskustvo!!!

Detaljnije...