10-16.januar 2021. - SkiBus dečiji ski safari kamp SARAJEVO


U terminu 10-16. januar 2021. tokom dečijeg zimskog raspusta, SkiBus u Sarajevu, organizuje jedinstveni SkiBus dečiji ski safari kamp na kome će deca imati mogućnost da skijaju na olimpijskim lepoticama Jahorini i Bjelašnici. Mališani i školarci, učesnici ski kampa, radiće po specijalno kreiranom programu ski obuke, koju će sprovoditi naši najkvalitetniji ski instruktori - mentori kampa. Sama destinacija na kojoj se boravi, grad Sarajevo, sa svojim autentičnim šarmom, u idiličnom zimskom ambijentu, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Izuzetno bogat sadržaj kojim raspolaže hotel Hollywood 4*na Ilidži, značajno obogaćuje vrednost ovog ski aranžmana. 

Šestodnevna ski obuka, pored praktičnog rada na terenu, uključuje i teorijski rad i unapređenje skijaškog znanja kroz ski radionice, video analizu poraktične obuke, prikazivanje odgovarajućih edukativnih skijaških filmova. Hotelska usluga je na bazi polupansiona. Hrana će se služiti u restoranu hotela. Fakultatovno, obezbeđuje se ručak na stazi u ski centru u kome se skija toga dana.

Na ovom ski kampu mogu participirati isključivo članovi kluba SkiBus, a cene su shodno tome dotirane i beneficirane za sve vrste usluga na kampu.


U pratnji dece mogu putovati roditelji ili stariji pratioci, ali ne mogu učestvovati u radu kampa, niti se program i cene ski obuke odnose na njih. Ovaj program namenjen je kako pojedinačnoj deci, tako i profesorima osnovnih škola, koji žele svoje učenike usmeriti ka zimskim sportovima i pružiti im izuzetno kvalitetnu ski obuku. Takođe, dečiji ski kamp može biti interesantan i koristan i za decu iz raznih drugih sportskih klubova, organizacija, firmi. Svi polaznici ski kampa, na kraju će dobiti odgovarajuće diplome.

PROGRAM PUTOVANJA

01.dan - 10.januar (nedelja): Polazak grupe iz Beograda, sa zakazanog mesta u ranim jutarnjim satima. Dolazak u Sarajevo ranim popodnevnim satima i smeštanje u hotel. Nakon smeštanja, odlazak do ski rentala po opremu za sve polaznike kamp akoji su se odlučili da opremu rentiraju u Sarajevu. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera u hotelu. Noćenje.

02-06.dan - 11-15.januar: Doručak. Skijanje u ski centrima koji su predviđeni programom kampa (Jahorina ili Bjelašnica). Koordinator kampa će odrediti raspored na kom skijalištu će se određenog dana skijati. Ski obuka se sprovodi prema programu kampa. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

07.dan - 16.januar (subota): Doručak. Odlazak na skijanje. Ski obuka prema programu kampa. Povratak u hotel. Pakovanje i napuštanje soba. Opciona večera (uz doplatu). Polazak za Beograd u večernjim satima.

08.dan - 14.februar (nedelja): Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.


Program ski obuke je podržan od strane Međunarodne skijaške federacije - FIS, i nalazi se u njihovom zvaničnom kalendaru skijaških manifestacija za decu "Snow kidz".

 FM CENA za polaznike SkiBus ski kampa:

 
Hotel Hollywood za smeštaj u 1/2, 1/3, 1/4 i 1/5 sobama:
    - za osnovce na kampu 419 evra,
    - za srednjoškolce na kampu 455 evra.

CENA za one koji ne koriste obuku ski kampa:
Za decu i srednjoškolce koji ne koriste uslugu organizovane obuke ski kampa, cena aranžmana se umanjuje: -80 evra.

Pojedinačna cena kompletnog aranžmama, bez ski obuke, za odrasle (koji prate decu) iznosi 375 evra.

Bez skipasa cena aranžana se umanjuje: deca osnovna škola -60 evra, srednjoškolci/odrasli -70 evra.

Ukoliko se ne koristi usluga prevoza (putuje se u sopsvenoj režiji), cena se umanjuje za -20 evra.

Cena aranžmana uključuje:
- Autobuski prevoz na relaciji Beograd - Sarajevo - Beograd.
- Šest polupansiona u hotelu Hollywood u Sarajevu
- Trodnevni skipas za Jahorinu i trodnevni skipas za Bjelašnicu.
- Sve neophone transfere do skijališta, prema programu puta.
- Ski školu namenjenu deci, koju vode naši iskusni ski instruktori. Škola se organizuje svih šest skijaških dana, a polaznici imaju na raspolaganju 7 časova skijaške obuke dnevno, odnosno ukupno 49 časova ski obuke tokom celog trajanja kursa. Deca će biti podeljena u homogene grupe (8 do 10 polaznika). Deci neće biti dozvoljeno samostalno skijanje van grupe.
- Kompletnu animaciju tokom trajanja programa.
- Nadzor dece od strane svojih profesora - mentora 24h dnevno.

Cena ne uključuje:
 - Boravišnu taksu i putno-zdravstveno osuguranje sa ski rizikom, koje za decu 0-5,99 god. iznose 12 evra, za decu 6-15 god. iznose 19 evra,a za odrasle (starije od 15 godian) 29 evra za svih 7 dana boraka. Obavezna uplata u kancelariji SkiBus-a pre polaska.
 - Ručak na stazi ski centra u kome se skija toga dana. Opciono, učesnici kampa plaćaju ručak na licu mesta sa napomenom da SkiBus za svoju grupu obezbeđuje posebne pogodnosti i popuste.
 - Opcionu večeru, poslednjeg dana pre polaska. Može se doplatiti po ceni od 7 evra.
 - Rentiranje kompletne ski opreme kod našeg partnera ukupno iznosi 45 evra, za svih 6 dana skijanja. Rentiranje kacige za 6 dana iznosi 10 evra. Deca nisu u obavezi da rentiraju opremu, već mogu nositi svoju.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.


Detaljnije o ski centru: Jahorina

Planina Jahorina se nalazi jugoistočno od Sarajeva (28km) i graniči s drugom olimpijskom lepoticom, Bjelašnicom. Duga istorija ski centra svoju najsvetliju tačku je dostigla tokom 1984 godine kada je Jahorina bila mesto takmičenja u velikom broju zimskih sportskih disciplina, tokom XIV zimskih olimpijskih igara. Najviši vrh je planine je Ogorjelica sa 1916 m nadmorske visine. Slede Sjenište (1910m), Košuta (1907m), Crni vrh (1788m). U toku zimskog perioda ume da bude pokrivena i sa čak 3 m snežnog pokrivača..

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bjelašnica

Planina Bjelašnica, jedna od olimpijskih planina na kojoj je za vreme XIV Zimskih Olimpijskih Igara 1984.god. održano takmičenje u alpskom skijanju za muškarce, nalazi se u središnjem delu Bosne i Hercegovine, smeštena jugozapadno, na udaljenosti od 25 km od Sarajeva. Neposredno do nje nadovezuje se planina Igman.

Zima na Bjelašnici traje od novembra do maja mjeseca i ume da napravi snežne smetove visoke i do nekoliko metara..

Detaljnije...