07-13. februar 2021 - Bjelašnica i Jahorina, sedmodnevni ski program sa smeštajem u Sarajevu


07-13. februar 2021. - Sedmodnevni ski aranžman u Sarajevu sa mogućnošću skijanja na dve olimpijske lepotice: Bjelašnici i Jahorini. Skijaši mogu izabrati dva skijaška paketa. Jedan je sa 6-dnevnim skijanjem u ski centru Bjelašnica, a drugi omogućava ski safari varijantu u kojoj bi se 3 dana skijalo na Jahorini, a 3 dana na Bjelašnici. Posebnu vrednost ovog programa čini sama destinacija na kojoj se boravi, jer Sarajevo sa svojim autentičnim šarmom, u idiličnom zimskom ambijentu, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Izuzetno bogat sadržaj kojima raspolažu hoteli koji su u ponudi, značajno obogaćuju vrednost ovog ski aranžmana.

U ponudi smeštaja su vrhunski hoteli u Sarajevu, na Ilidži i to: Hotel Hollywood (4 zvezdice) i Hotel Hills (5 zvezdica), sa uslugom na bazi 6 noćenja sa doručkom i produženim boravkom zadnjega dana (izlazak iz hotela je nakon skijanja). Gosti imaju mogućnost doplate (pojedinačnih) večera u izabranim hotelima po beneficiranim cenama, specijalno odobrenim za članove SkiBusa.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan - Nedelja 07.02.2021.

- Dolazak u Sarajevo i smeštaj u izabrani hotel. Ulazak u sobe predviđen je posle 13:00. Preuzimanje šestodnevnog skipasa Julijan Alps na recepciji hotela.
- Večera (opciono) u hotelu.

2-4. dan - Ponedeljak - sreda, 08-10.02.2021.
- Doručak u hotelu.
- Odlazak sopstvenim prevozom na Bjelašnicu -  opcija 1 ili Jahorinu - opcija 2, prema izabranom skijaškom paketu (opcija 1 podrazumeva svih šest dana skijanja u ski centru Bjelašnica, dok opcija 2 nudi ski safari sa prva tri dana skijanja na Jahorini, a potom tri dana na Bjelašnici). Celodnevno skijanje.
- Povratak sa skijališta u hotel.
- Večera (opciono) u hotelu.
- Slobodno vreme namenjeno uživanjima u mnogobrojnim sadržajima izabranih hotela ili za obilazak Sarajeva*.

5-6. dan - Četvrtak - petak, 11-12.02.2021.
- Doručak u hotelu.
- Odlazak do ski centra Bjelašnica (opcija 1 i opcija 2). Celodnevno skijanje na Bjelašnici. Povratak sa skijališta u hotel.
- Opciona večera u hotelu.
- Slobodno vreme koje se može iskoristiti za obilazak Sarajeva* ili za uživanje u mnogobrojnim sadržajima koje nude izabrani hoteli.

7. dan - Subota, 13.02.2021.
- Doručak u hotelu.
- Odlazak do ski centra Bjelašnica na šesti skijaški dan (opcija 1 i opcija 2). Celodnevno skijanje na Bjelašnici. Po povratku sa skijališta, pakovanje i pripremanje za polazak i razduživanje soba.
- Večera u hotelu - važi za sve opcije hotela iz ponude (opciona sedma večera). Putnici mogu korististiti ovu uslugu večere u hotelu neposredno pre polaska nazad, uz odgovarajuću dopaltu je direktno na recepciji hotela). Napuštanje hotela.

U dogovoru sa hotelima putnicima na ovom programu je omogućen ostanak u sobama zadnjega dana sve do povratka sa skijališta, nakon čega će se spremiti za put i razdužiti sobe (late chek-out opcija).

Naša preporuka dodatnih sadržaja u Sarajevu pored nezaboravnog skijanja na olimpijskim planinama...

* Gostima će na raspolaganju biti organizovana tura razgledanja Sarajeva u pratnji profesionalnog stručnog vodiča.

Ovaj pogram posebno pogoduje porodicama, jer nudi niz pogodnosti i benefita za decu. Gostima će na usluzi biti SkiBusova škola skijanja, koju će realizovati na[i ski instruktori naročito iskusni u radu sa najmlađima. Detaljnije o ski školi u nastavku teksta ovog aranžmana.    

CENA ARANŽMANA (ski paketa) po osobi iznosi:

Opcija 1 - sa šestodnevnim skijanjem na Bjelašnici:

Varijanta smeštaja 1: Hotel Hollywood 4*, Sarajevo
Odrasle osobe (stariji od 15 god):
- Za smeštaj u 1/5 sobama - 199 evra.
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 215 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 225 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 239 evra.

Popust za decu 6-15 godina (uz minimum dve osobe starije od 15 god) u odnosu na definisanu cenu za odrasle iznosi - 30 eur.
Cena za decu do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) - 55 eur.

Varijanta smeštaja 2: Hotel Hills 5*, Sarajevo
Odrasle osobe (stariji od 15 god):
- Za smeštaj u 1/4 sobama - 269 evra.
- Za smeštaj u 1/3 sobama - 279 evra.
- Za smeštaj u 1/2 sobama - 295 evra.

Popust za decu 6-15 godina (uz minimum dve osobe starije od 15 god) u odnosu na definisanu cenu za odrasle iznosi - 30 eur.
Cena za decu do 6 godina (u krevetu sa roditeljima) - 55 eur.

Broj odraslih osoba u sobi, određuje veličinu sobe i u tom smislu važe gore navedene cene. Deca koja putuju sa roditeljima ili odraslim pratiocima i sa njima su smeštena, imaju obezbeđene odgovarajuće popuste u zavisnosti od uzrasta, a prema navedenim cenama. Npr: Ukoliko dvoje odraslih putuju sa dvoje dece 6-15god, u tom slučaju će biti smešteni u 2+2  sobi (2 kreveta i 2 pomoćna kreveta), a plaćače dvokrevetnu sobu sa pripadajućim popustima za decu. Navedene cene važe za decu sa roditeljima ili odraslim pratiocima i to na 3. i 4. krevetu u sobi (deca mogu da ostvare navedeni popust ako putuju sa minimum dve odrasle osobe).

Opcija 2 - SKI SAFARI - 3 dana Jahorina + 3 dana Bjelašnica:

Doplata za varijantu ski safarija gde se koristi 3-dnevni skipas za Jahorinu i 3-dnevni skipas za Bjelašnicu (u odnosu na opciju-1 u kojoj se 6 dana skija samo Bjelašnica) iznosi: 35 evra za odrasle (starije od 15 god) i 30 evra za decu 6-15 god. 

Anžman se realizuje na bazi sopstvenog prevoza.  U ovom terminu biće obezbeđen autobuski prevoz u slučaju dovoljno prijavljenog broja putnika. Doplata za autobuski prevoz sa svim transferima ka skijalištima (skija se prema našem programu putovanja) iznosi 60 eura.

Za sve hotele navedene cene važe za minimum dve odrasle osobe u sobi. U suprotnom, ukoliko jedna odrasla osoba putuje sa decom, za jedno dete na osnovnom ležaju moraće da se izvrši odgovarajuća korekcija cene.

Aranžnan obuhvata:
- Uslugu šest noćenja sa doručkom sa smeštajem u odgovarajućim sobama hotela Hollywood 4* i Hills 5* u Sarajevu (uz uslov da u sobi borave minimum dve odrasle osobe). Gostima su na raspolaganju bogati sadržaji oba hotela (bazeni, spa centri, fitness sale i dr).
- Produženi boavak poslednjeg skijaškog dana, kada se gosti nakon skijanja vraćaju u hotel i imaju sobe na raspolaganju za pripremu za put.
- Šestodnevni skipas za ski centar Bjelašnica - opcija 1, odnosno 3-dnevni skipas za Bjelašnicu i 3-dnevni skipas za Jahorinnu -  opcija 2.

Bez ski pasa
: Ukoliko neko ne želi da koristi skipas, cena aranžmana se umanjuje (u odnosu na cenu opcije 1): za odrasle -40 evra, za decu -30 evra.

Aranžman ne uključuje: boravišnu taksu (1,3 evra po danu za odrasle - starije od 12 god. i 0,65 evra po danu za decu 6-12 god.), koja se plaća direktno na recepciji hotela, po važećem cenovniku lokalne samouprave. U cenu, takođe, nije uključeno putno zdravstveno osiguranje sa skijaškim rizikom, koje se može uplatiti u kancelariji SkiBusa.

Opciona doplata za večeru: Gosti imaju mogućnost da na recepciji izvrše odgovarajuću doplatu za svaku pojedinačnu večeru. Gostima imaju mogućnost koristiti uslugu ukupno 7 večera (zadnjega dana boravka, nakon skijanja i povratka u hotel, te razduživanja soba, program se završava). Doplata za večeru u hotelu Hollywood 4* iznosi 7 evra, a u hotelu Hills 5* je 8 evra. Deca 6-15 god imaju popust 30% na cenu opcionih večera, dok deca 0-6 god ne doplaćuju za ovu uslugu.

Ski škola za decu 
Gostima će na usluzi biti SkiBusova škola skijanja, koju će realizovati ski instruktori naročito iskusni u radu sa najmlađima. Na raspolaganju je nekoliko varijati skijaške obuke:

Varijanta 1:
6 dana po 4 časa grupne ski obuke (8-12 polaznika)
- za jedno dete: 130 evra (24 časa obuke, 1 čas obuke = 4,65 evra), 
- za dvoje dece iz jedne porodice 220 evra (4,58 evra po času obuke)
- za troje dece iz jedne porodice 300 evra (4,17 evra po času obuke). 
Varijanta 2:
jedan dan 4 časa grupne 
ski obuke (8-12 polaznika)
- cena obuke po detetu: 50 evra.

Za realizaciji ski obuke potrebno je najmanje 8 prijavljenih polaznika.

Ski obuku realizuju naši ski instruktori u ski centru prema definisanom programu putovanja.
Napomena: Jedan čas ski obuke podrazumeva 45 min.

SKIJANJE ZA PORODICE
Uz ovaj aranžman iskoristite specijalizovan skijaški program namenjen porodicama sa decom. Pored višegodišnjeg iskustva u organizaciji dečijih ski kampova namenjenih isključivo deci, sa primarnim ciljem usavršavanja njihove skijaške tehnike, SkiBus je razvio i programe koji su prilagođeni i strogo su u funkciji porodica. Posebnu pogodnost predstavlja i činjenica da će ovaj program privlačiti veliki broj porodica, čime se otvara prostor za međusobno druženje roditelja sa jedne, kao i dece sa druge strane.

Ski škola JULIJSKI ALPI - ski safari
Program ski obuke se realizuje za svu decu uzrasta od 5 do 15 godina i podrazumeva skijašku obuku od početnog do naprednog skijaškog nivoa. Na ovom aranžmanu organizovana je varijanta ski obuke koja traje ukupno 4  ski časa dnevno (2 časa pre podne + 2 časa posle podne) i to svih 6 dana boravka. Deca se dele u grupe prema uzrastu i nivou skijaškog znanja. Grupe broje od 8 do 12 polaznika obučavaju naši instruktori, sa iskustvom u radu sa najmlađima.
Kako je ovaj aranžman predviđen da se realizuje sopstvenim prevozom putnici mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi Udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe sledeći opšti uslovi putovanja.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Organizator putovanja ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodelu soba vrši recepcija po dolasku putnika. SkiBus će proslediti zahteve i želje putnika, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. 
• Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu. Službenik agencije (organizatora putovanja, ili pak subagenta-posrednika, kod koga se uplata vrši ) nije ovlašćen da utvrđuje validnost putnih i drugih isprava i dokumenata.
• Organizator ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
• Organizator putovanja može zahtevati povećanje ugovorene cene ako je nakon zaključenja ugovora došlo do promene u kursu razmene valute, ili do promene u tarifama prevoznika koje utiču na cenu putovanja, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom.