Sretenjsko skijanje - Kranjska Gora, 14-17. februar 2019.


14-17. februar 2019. četvorodnevni ski aranžman tokom praznika Sretenje u Kranjskoj Gori u Sloveniji sa 4-dnevnim skipasom Slovenski Alpi, smerštajem u hotelu "Lek - Best Western" na bazi 4 polupansiona i autobuskim prevozom.
Kranjska Gora je smeštena u dolini između Karavanki i Julijskih Alpa, na tromeđi Slovenije, Austrije i Italije. Ski liftovi i skijaški tereni se prostiru po padinama Vitranca, od Kranjske Gore do Planice, na nadmorskoj visini 800-1570m. Gostima su na raspolaganju 19 žičara i 13,2 km skijaških staza.
Zimski sportski centar Kranjska Gora poznat je po takmičenjima za Svetski kup u alpskom skijanju na ski stazi Vitranc i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

U ponudi smeštaja je u hotel: Hotel LEK Best Western (4 zvezdice) u Kranjskoj Gori, sa usugom na bazi polupansiona, 4- dnevnog skipasa i autobuskog prevoza.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan - Sreda 13.02.2019.
- Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta, u popodnevnim satima.
- Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.
- Dolazak u Kranjsku Goru u ranim jutarnjim satima, smeštaj u izabrane sobe hotela Lek.
- Noćenje

2. dan - Četvrtak 14.02.2019.

- Doručak u hotelu
- Podela 4-dnevnog skipasa Slovenian Alps na recepciji hotela.
- Celodnevno skijanje u skijalištu Kranjska Gora.
- Večera u hotelu, slobodno vreme.

3-4. dan - Petak  - subota 15-16.02.2019.
- Doručak u hotelu.
- Celodnevno skijanje u skijalištu Kranjska Gor
- Večera u hotelu, slobodno vreme.

5. dan - Nedelja 17.02.2019.
- Doručak.
- Odjava iz soba, odlaganje stvari u unapred predviđeni prostor*.
- Celodnevno skijanje. Po povratku sa skijališta, pakovanje i pripremanje za polazak.
- Večera
- Napuštanje hotela.

* Ukoliko u hotelima budu u mogućnosti, putnicima će biti omogućen ostanak u sobama zadnjega dana sve do povratka sa skijališta, nakon čega će se spremiti za put i razdužiti sobe. Ukoliko žele, nakon razduženja soba, moći će da doplate i večeru u hotelu (neposredno pre polaska).

CENA ARANŽMANA po osobi iznosi:

Opcija 1 - Hotel LEK Best Western 4* - 4 polupansiona u 1/2, 1/2+1 ili 1/2+2 sobama sa korišćenjem bazena, 4-dnevni skipas Slovenian Alps:
- Smeštaj u 1/2+2 sobama: 299 eur po osobi.
- Smeštaj u 1/2+1 sobama: 309 eur po osobi.
- Smeštaj u 1/2+0 sobama: 329 eur po osobi.

Popsusti za decu:
- Deca 6-14,99 godina, sa 2 odrasle osobe na pomoćnom ležaju - 100 evra na cenu za 1/2-sobe za odrasle. 
- Dete 6-14,99 godina, sa 1 odraslom osobo na osnovnom ležaju - 30 evra na cenu za 1/2-sobe za odrasle.
- Dete do 5,99 godina (u krevetu sa jenom od dve odrsle osobe)- 239 evra na cenu za 1/2-sobe za odrasle.

Navedene cene važe za minimum dve odrasle osobe u sobi. U suprotnom, ukoliko jedna odrasla osoba putuje sa decom, za jedno dete moraće da se izvrši odgovarajuća korekcija cene.

Bez ski pasa: Ukoliko neko ne želi da koristi skipas, cena aranžmana se umanjuje: za odrasle -70 evra, za decu -40 evra.

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.

Aranžnan obuhvata:
- Četiri polupansiona u hotelu LEK u 2-krevetnim sobama sa jednim ili dva pomoćna ležaja.
- Autobuski prevoz na relaciji Beograd - Kranjska Gora - Beograd.
- Četvorodnevni Slovenian Alps skipas koji omogućava skijanje u bilo kom od šest ski centara: Krvavec (Slo), Cerkno (Slo), Kranjska Gora (Slo), Vogel (Slo), Arnoldstein (A) i  Boveec - Sella Nevea (Slo - It)
. Program putovanja za ovaj aranžman predviđa da se sva četiri dana skija u Kranjskoj Gori, obzirom da je tu i smeštaj. Kroz organizovane fakultativne izlete možete iskoristiti mogućnost i otići na skijanje u neki od ski centara koji su obuhvaćeni skipasom Slovenski Alpi.

Aranžman ne uključuje: boravišnu taksu (1,90 evra po danu za odrasle - starije od 18 god. i 0,95 evra po danu za decu 6-18 god.), koja se plaća direktno na recepciji hotela, po važećem cenovniku. U cenu, takođe, nije uključeno putno zdravstveno osiguranje sa skijaškim rizikom, koje se može uplatiti u kancelariji SkiBusa. 

Opciona doplata: Fakultativni izlet u petak i subotu u ski centre Arnoldstein i Sella Nevea za koje skipas važi. Cena 5 evra uz minimalno 25 prijavljenih putnika po izletu.

Oni koji žele da putuju sopstvenim prevozom mogu prema svojim željama i potrebama korigovatii postojeći program putovanja menjajući broj dana boravka i skijanja, te pomerajući termine dolaska i odlaska. Za takve specijalne zahteve obratitie se direktno kancelariji kako bi napravili program samo za Vas.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel LEK - Kranjska Gora

Hotel LEK Best Western Kranjska Gora smešten je na nekoliko koraka od centra mesta, na putu prema prevoju Vršič. U ponudi ima velnes centar sa zatvorenim bazenom. Gostima su na raspolaganju teniski teren i restoran sa terasom.

Sve sobe poseduju TV sa satelitskim kanalima i kupatilo s tušem ili kadom. Na raspolaganju su ...

Detaljnije...

Detaljnije o destinaciji: Bled

Bled - jedinstvena lepota jezera i njegove okoline, savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice čine Bled idealnim mestom za turizam.

Ukrašavaju ga tri dragulja: stari zamak; jezero i ostrvce sa crkvom na njegovoj sredini. Bledski grad, ćutljivi svedok njegove nekadašnje slave, ponosito stoji na steni iznad jezera, a odatle posetioci imaju nezaboravan pogled na Bled i njegovu okolinu.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Krvavec

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Popova Šapka

Popova Šapka, najpoznatiji skijaški centar u Makedoniji nalazi se na Šar Planini na visini od 1700 m. Udaljen 18 km od Tetova i 53 km od Skoplja i do njega se, zbog dobrog  prilaza i kvalitetnog puta, bez većih problema stiže i u toku zimske sezone. Nekada vrlo popularno skijalište u staroj Jugoslaviji, posle dosta godina zatišja danas ponovo postaje interesantno kako nostalgičarima, tako i novim generacijama skijaša. Domaćih i stranih turista je sve više i centar popnovo poprima stari sjaj.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Cerkno

Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Vogel

U nacionalnom parku Triglav, smješten je VOGEL, prelepim prirodnim krajolicima ukrašeno skijalište. Ski centar leži u srcu Julijskih Alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenačkih jezera, Bohinjskog jezera. Prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv.
Put koji vodi pored Bohinjskoj jezera, dovodi pravo na parking, odakle kreće velika gondola koja vodi u ski centar Vogel. Gondola je izgrađena 2001. i kapaciteta je 80 osoba.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Gerlitzen

Gerlitzen, nama jedno od najbližih asutrijskih skijališta, nalazi se u pokrajini Koruška, na planini iznad jezera Ossiacher, a iznad mesta Anenhajma odakle i kreće gondola. Najviša tačka ovog ski centra je na visini od 1.919 m. U blizini je veći administrativni i trgovinski centar Villach koji se nalazi između jezera Osia (Ossiacher see) i Vorterse (Worther see). Gerlitzen je najveći od tri ski centara u oblasti grada Villaha, sa ukupno 51 km ski staza i 14 liftova. Druga dva ski centra su Verdic i Drajlanderek.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Pamporovo

Pamporovo je najjužnije skijalište u Evropi i jedno od najpopularnijih skijališta u Bugarskoji nudi dobru kombinaciju pouzdane pokrivenosti snegom i puno sunca tokom zime. Nalazi se na ograncima južnih Rodopa u pokrajini Smoljan, na nadmorskoj visini od 1620 m, a najviši vrh je Snežanka (1926 mnv). Ski centar je od Sofije udaljen 240 km, od Plovdiva 80 km, dok je od Egejskog mora vazdušnom linijom udaljen svega 65 km. Klima je blaga sa mediteranskim uticajem, i Pamporovo sa oko 260 sunčanih dana i oko 150 dana pod snegom u toku godine ima idealne uslove za skijanje ili odmor. Tokom januara, prosečna temperatura je oko 3C, što pogoduje debljini snežnog pokrivača od 140 do 150 cm tokom cele sezone.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Kranjska Gora

Kranjska Gora je smeštena u dolini izmedju Karavanki i Julijskih Alpa, na tromedji Slovenije, Austrije i Italije. Sa svojim impozantnim vrhovima i tajanstvenim šumama, predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpiniste. Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenjima za Svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Tarvisio

Tarvisio se nalazi u dolini Val Canale na 754 m/nv na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije. Lokalnim putem od Kranjske Gore ima 15 minuta voznje. Grad je bio domaćim Zimske Univerzijade 2003. Na ovom skijalištu su vožene i spust i superveleslalom trke FIS Svetskog kupa. Poznat je i po velikoj robnoj pijaci, mestu snadbevanja i mnogih domaćih vlasnika butika.

Skjaliste se nalazi na samom rubu gradica Tarvisia. Konfiguracija terena deli skijaliste na dva dela koja su povezana sa kraćim četverosedom i po dve vezne ski staze.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Arnoldstein

Ski centar Arnoldstein - Dreiländereck se nalazi u austrijskoj pokrejini Koruška (Kärnten) južno od grada Filaha (Villach). U neposrednoj je blizini gradića Arnoldstein na samoj tromeđi između Austrije, Slovenije i Italije. Iz Kranjske gore do ovog skijališta se stiže za oko 25 min.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bovec Kanin - Sella Nevea

Skijalište Kanin je najviše slovenačko skijalište i jedino skijalište na kome se staze protežu iznad 2000 m/nv. Nalazi se u severozapadnom delu Slovenije, iznad  turističkog mesta Bovec i reke Soče. U izuzetnom prirodnom okruženju, sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe, kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60 km.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Sella Nevea - Kanin

Sella Nevea, maleno naselje koje se nalazi u Italiji, sa zapadne strane planinskog masiva iznad Bovca. Za razliku od Boveca u Sloveniji, sa italijanske strane pristup skijalištu je puno udobniji. Iz Sella Nevea, kao i iz Boveca, na skijalište izvlači kabinska žicara - gondola, ali novijeg datuma i veceg kapaciteta.
U izuzetnom prirodnom okruženju sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60km.

Detaljnije...