Sretenjsko skijanje iz Tolmina, Bovec - Cerkno, 14-17. februar 2019.


14-17. februar 2018. - SRETENJE. Iskoristite Sretenje praznike i skijanjte tokom 4-dnevnog boravka u slovenačkom planinskom mestu u Tolmin u dolini Soče u ski Centima Cerkno i Bovec-kanin
Smeštaj je u hotelu "Dvorec" u mestu Tolmin na bazi noćenja sa doručkom sa autobuskim prevozom i transferom do skijališta. Dva dana se skija u ski centru Cerkno od Tolmina udaljenog 42 km i dva dana u ski centru Kanin, gde iz Tolmina do polazne stanice gondole u Bovecu ima 35 km. Skijalište Kanin je žičarama povezano sa susednim italijanskim ski centrom Sella Nevea u zajednički skijaški sistem.

U ponudi smeštaja je hotel DVOREC u Tolminu. Usuga je na bazi 4 noćenja sa 3 sa doručka + prevoz + skipas. Transfer do skijališta Cerkno i Bovec je uključen u cenu. Na licu mesta je moguća doplata za večeru u hotelu.

PROGRAM PUTOVANJA

Sreda 13.02.2018.:
- Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta, u intervalu 17:00-18:00.
- Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.

Četvrtak 14.02.2018.:
- Dolazak u hotel DVOREC u Tolminu oko 02:00 ujutru (*) i smeštanje u odgovarajuće sobe.
- Noćenje u izabranim sobama
- Ustajanje i priprema (spremanje) za skijanje i podela skipasa.
- Celodnevno skijanje u ski centru Cerkno.
- Povratak u hotel.
- Večera, opciono uz doplatu.
- Slobodno vreme.

Petak - Subota 15-16.02.2018.:
- Doručak u hotelu Dvorec.
- Odlazak do skijališta i celodnevno skijanje u ski centrima Cerkno (petak), odnosno Bovec-Kanin (subota).
- Povratak u hotel, večera, opciono uz doplatu.
- Slobodno vreme.

Nedelja 17.02.2018.:
- Doručak u hotelu Dvorec.
- Odjava - napuštanje soba**. Smeštanje i odlaganje stvari i prtljaga u odgovarajuću hotelsku prostoriju.
- Transfer do skijališta Bovec-Kanin i celodnevno skijanje***.
- Povratak u hotel, raspremanje i priprema za put.
- Opciona večera uz doplatu, neposredno pre polaska.
- Polazak za Beograd (oko 19:00 h).

Ponedeljak 18.02.2018.:
- Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

(*) U slučaju nepredviđenih okolnosti i situacija na putu na koje se ne može uticati (npr. saobraćajni zastoji, dugo zadržavanje na granicama, vanredni uslovi na putu usled vremenskih neprilika i sl.) vreme dolaska u hotel može odstupati od navedenog planiranog vremena dolaska. Iz tog razloga organizator putovanja ne može garantovati tačno vreme stizanja i smeštaja u sobe. Oni koji dolaze sopstvenim prevozom a žele ući u sobe pre dolaske grupe, to noćenje plaćaju po komercijalnim cenama hotela na licu mesta.

(**) Ukoliko u hotelu imaju prostora i mogućnosti omogućiće gostima ostanak u sobama do povratka sa skijanja. U suprotnom, napuštanje soba je standardno nakon doručka, a hotel će obezbediti odgovarajuću prostoriju za odlaganje stvari i presvlačenje.

(***) Aranžman uključije 4-dnevni Slovenski alpi ski pas. Na programu su dva skijališta:  Kanin-Bovec i Cerkno. Organizator puta, zbog eventualnih nepovoljnih vremenskih uslova i visne snega, zadržava pravo promene ski centa u ukviru mogućnosti skipasa Slovenski alpi.

First minute CENA ARANŽMANA po osobi iznosi :

Hotel DVOREC, Tolmin  - 4 Noćenja sa 3 doručka u 1/2, 1/3, 1/4 ili 1/4+1 sobama:
Odrasli:
- Smeštaj 5 osoba u 1/4+1 krevetnim sobama- 195 evra po osobi
- Smeštaj 4 osobe u 1/4 krevetnim sobama - 209 evra po osobi
- Smeštaj 3 osobe u 1/3 krevetnim sobama - 219 evra po osobi
- Smeštaj 2 osobe u 1/2 krevetnim sobama - 229 evra po osobi
Deca:
- starosti 6-14,99 godina, sa minimum 2 odrasle osobe u sobi na pomoćnom ležaju - popust 30 evra.
- mlađa od 5,99 godina - 140 evra (u krevetu sa odrslom osobom i mestom na busu).

Za ovaj aranžman je obezbeđen polazak iz Vršca uz doplatu od 15 eur po osobi.

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.

Aranžnan obuhvata:
- 4 noćenja sa 3 doručka u hotelu Dvorec u Tolminu u 1/2, 1/3, 1/4 ili 1/4+1 sobama.
- 4-dnevni Slovenian Alps skipas koji omogućava skijanje po dva dana (po programu putovanja) u ski centrima: Cerkno (Slo) i  Boveec - Sella Nevea (Slo - It).
- Autobuski prevoz na relaciji Beograd - Tolmin - Beograd.
- Svi neophodni transferi do skijališta, po programu puta.
- Organizaciju putovanja i usluge vodiča.

 

Bez ski pasa: Ukoliko neko ne želi da koristi Slovenian alps skipas, cena aranžmana se umanjuje: za odrasle -70 evra, za decu -xx evra. (USKORO!!)

Aranžman ne uključuje: Boravišnu taksu, koja se plaća direktno na recepciji hotela, po važećem cenovniku (trenutno 2 eur po osobi dnevno). U cenu, takođe, nije uključeno putno zdravstveno osiguranje sa skijaškim rizikom, koje se može uplatiti u kancelariji SkiBusa.

Opciona doplata za večeru, samostalno na recepciji hotela uz predhodnu najavu vodiču tokom putovanja. Cena paketa 4 večere: 36 eur. Pojedinačno večera: 10 eur.

Skipas Slovenski Alpi - Regionalni ski pas Slvenian Alps omogućava skijanje u sledećim slovenačkim skijalištima: Kranjska Gora, Vogel, Krvavec, Cerkno, Bovec - Sella Nevea i Arnoldstein (Tromeđa) u Austriji. Posebnu prednost koju ovaj skipas nudi skijašima jeste izbor skijališta na sam dan skijanja, a u zavesnosti od trenutnih vremenskih prilika i uslova za skijanje (skijaši se mogu opredeliti za ono skijalište u kome tog dana vladaju najbolji uslovi za skijanje - vremenske i snežne prilike). Sa višednevnim skipasom "Slovenski Alpi", sami skijaši biraju koliko dana i gde žele da skijaju od ponuđenih skijališta (ukoliko žele mogu ga potrošiti i samo na jedno od navedenih skijališta)

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel DVOREC - Tolmin

Hotel "Dvorec" se nalazi u nekadašnjem  Coroninijevem dvorcu u centru grada Tolmina u zapadnoj sloveniji. Hotel odlikuju  prijatna atmosfera, udobnost i dobra domaća hrana poslužea u dvorani iz 17 veka. Hotel ˝Dvorec˝ je odlična polazna tačka za opuštanje i aktivno slobodno vreme u netaknutoj prirodi.
Hotel raspolaže sa 50 uređenih i prostranih soba sa 130 kreveta. Svaka soba ima kupatilo sa tušem ili kadom, TV sa ravnim ekranom, bežični internet i opremu za ličnu higijenu. U blizini hotela je na raspolaganju besplatan javni parking.

Detaljnije...

Detaljnije o destinaciji: Bled

Bled - jedinstvena lepota jezera i njegove okoline, savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice čine Bled idealnim mestom za turizam.

Ukrašavaju ga tri dragulja: stari zamak; jezero i ostrvce sa crkvom na njegovoj sredini. Bledski grad, ćutljivi svedok njegove nekadašnje slave, ponosito stoji na steni iznad jezera, a odatle posetioci imaju nezaboravan pogled na Bled i njegovu okolinu.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Krvavec

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Popova Šapka

Popova Šapka, najpoznatiji skijaški centar u Makedoniji nalazi se na Šar Planini na visini od 1700 m. Udaljen 18 km od Tetova i 53 km od Skoplja i do njega se, zbog dobrog  prilaza i kvalitetnog puta, bez većih problema stiže i u toku zimske sezone. Nekada vrlo popularno skijalište u staroj Jugoslaviji, posle dosta godina zatišja danas ponovo postaje interesantno kako nostalgičarima, tako i novim generacijama skijaša. Domaćih i stranih turista je sve više i centar popnovo poprima stari sjaj.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Cerkno

Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Borovec

Borovec je jedan od najpoznatijih i najstarijih skijaških centara u Bugarskoj. Smešten je u gustoj borovoj šumi, na nadmorskoj visini od 1350m, na severnim padinama planine Rila, u podnožju najvišeg vrha na Balkanu-Mousala (2925m). Od Beograda je udaljen 473 km, a od glavnog grada Bugarske - Sofije 73 km.

Zimski centar je osnovan krajem XIX veka kao lovni rezervat bugarskih careva. Danas, Borovec predstavlja savremeni ski centar sa mnogobrojnim hotelima, restoranima, mestima za razonodu, vrhunskim ski stazama ...

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Moltaler glečer

Gelečer Moltaler (Mölltaler) je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Vogel

U nacionalnom parku Triglav, smješten je VOGEL, prelepim prirodnim krajolicima ukrašeno skijalište. Ski centar leži u srcu Julijskih Alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenačkih jezera, Bohinjskog jezera. Prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv.
Put koji vodi pored Bohinjskoj jezera, dovodi pravo na parking, odakle kreće velika gondola koja vodi u ski centar Vogel. Gondola je izgrađena 2001. i kapaciteta je 80 osoba.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Gerlitzen

Gerlitzen, nama jedno od najbližih asutrijskih skijališta, nalazi se u pokrajini Koruška, na planini iznad jezera Ossiacher, a iznad mesta Anenhajma odakle i kreće gondola. Najviša tačka ovog ski centra je na visini od 1.919 m. U blizini je veći administrativni i trgovinski centar Villach koji se nalazi između jezera Osia (Ossiacher see) i Vorterse (Worther see). Gerlitzen je najveći od tri ski centara u oblasti grada Villaha, sa ukupno 51 km ski staza i 14 liftova. Druga dva ski centra su Verdic i Drajlanderek.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Pamporovo

Pamporovo je najjužnije skijalište u Evropi i jedno od najpopularnijih skijališta u Bugarskoji nudi dobru kombinaciju pouzdane pokrivenosti snegom i puno sunca tokom zime. Nalazi se na ograncima južnih Rodopa u pokrajini Smoljan, na nadmorskoj visini od 1620 m, a najviši vrh je Snežanka (1926 mnv). Ski centar je od Sofije udaljen 240 km, od Plovdiva 80 km, dok je od Egejskog mora vazdušnom linijom udaljen svega 65 km. Klima je blaga sa mediteranskim uticajem, i Pamporovo sa oko 260 sunčanih dana i oko 150 dana pod snegom u toku godine ima idealne uslove za skijanje ili odmor. Tokom januara, prosečna temperatura je oko 3C, što pogoduje debljini snežnog pokrivača od 140 do 150 cm tokom cele sezone.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Kranjska Gora

Kranjska Gora je smeštena u dolini izmedju Karavanki i Julijskih Alpa, na tromedji Slovenije, Austrije i Italije. Sa svojim impozantnim vrhovima i tajanstvenim šumama, predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpiniste. Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenjima za Svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Tarvisio

Tarvisio se nalazi u dolini Val Canale na 754 m/nv na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije. Lokalnim putem od Kranjske Gore ima 15 minuta voznje. Grad je bio domaćim Zimske Univerzijade 2003. Na ovom skijalištu su vožene i spust i superveleslalom trke FIS Svetskog kupa. Poznat je i po velikoj robnoj pijaci, mestu snadbevanja i mnogih domaćih vlasnika butika.

Skjaliste se nalazi na samom rubu gradica Tarvisia. Konfiguracija terena deli skijaliste na dva dela koja su povezana sa kraćim četverosedom i po dve vezne ski staze.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Arnoldstein

Ski centar Arnoldstein - Dreiländereck se nalazi u austrijskoj pokrejini Koruška (Kärnten) južno od grada Filaha (Villach). U neposrednoj je blizini gradića Arnoldstein na samoj tromeđi između Austrije, Slovenije i Italije. Iz Kranjske gore do ovog skijališta se stiže za oko 25 min.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bovec Kanin - Sella Nevea

Skijalište Kanin je najviše slovenačko skijalište i jedino skijalište na kome se staze protežu iznad 2000 m/nv. Nalazi se u severozapadnom delu Slovenije, iznad  turističkog mesta Bovec i reke Soče. U izuzetnom prirodnom okruženju, sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe, kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60 km.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Sella Nevea - Kanin

Sella Nevea, maleno naselje koje se nalazi u Italiji, sa zapadne strane planinskog masiva iznad Bovca. Za razliku od Boveca u Sloveniji, sa italijanske strane pristup skijalištu je puno udobniji. Iz Sella Nevea, kao i iz Boveca, na skijalište izvlači kabinska žicara - gondola, ali novijeg datuma i veceg kapaciteta.
U izuzetnom prirodnom okruženju sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60km.

Detaljnije...